https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Stora Enson Oulun tehtaalla käynnistyi uusi kuluttajapakkauskartonkilinja

Oulun tehtaalla on aloitettu tuotannon ylösajo. Toimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2025 toisella neljänneksellä.

a46b863ebcbbe735_800x800ar

Uuden pakkauskartonkilinjan odotetaan saavuttavan käyttökatteen kannattavuusrajan vuoden 2025 loppuun mennessä. Kuva: Stora Enso

Vuonna 2022 Stora Enso päätti muuttaa Oulun tehtaan käytöstä poistetun paperikoneen moderniksi ja joustavaksi kuluttajapakkauskartonkilinjaksi, jolla valmistetaan taivekartonkia (FBB) ja päällystettyä valkaisematonta kartonkia (CUK). Linjan vuosikapasiteetti tulee olemaan 750 000 tonnia.

Hanke valmistui alkuperäisen aikataulun ja noin miljardin euron budjetin mukaisesti. Uuden pakkauskartonkilinjan odotetaan saavuttavan käyttökatteen kannattavuusrajan vuoden 2025 loppuun mennessä ja saavuttavan täyden kapasiteettinsa vuonna 2027, jolloin sen vuotuisen liikevaihdon arvioidaan olevan noin 800 miljoonaa euroa.

Uusiutuvat pakkaukset ovat Stora Enson suurin kannattavan kasvun segmentti. Investointi tukee konsernin strategiaa vahvistamalla edelleen asiakastarjontaa kasvavilla FBB- ja CUK-segmenteillä. Loppukäyttökohteet ovat pakaste-, kylmä- ja kuivaelintarvikkeet sekä juomien monipakkaukset ensisijaisesti asiakkaille Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

– Muunnetusta linjasta tulee Euroopan nykyaikaisin ja kustannustehokkain. Tämän investoinnin myötä Oulun yksiköstämme tulee Stora Enson suurin tuotantolaitos, integroitu megatehdas, joka keskittyy tulevaisuuden pakkauskartonkilaatuihin ja jossa on joustava tuotantorakenne. Tämä vahvistaa kuluttajapakkauskartongin ja aaltopahvin pintakartongin tarjontamme kannattavuutta ja kilpailukykyä. Sen avulla voimme myös optimoida tuotantoa muilla tehtaillamme, jotta voimme saada lisää kannattavaa kasvua, esimerkiksi nestepakkauskartongin osalta Skoghallin tehtaallamme Ruotsissa, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlström.

Puun kulutus Oulun tehtaalla kasvaa noin miljoonalla kuutiometrillä noin 3,5 miljoonaan kuutiometriin vuodessa. Tuotannossa käytetään paikallisesti hankittua puuta sekä sellua Stora Enson Enocellin tehtaalta Suomesta ja Veracelin tehtaalta Brasiliassa. 

Oulun yksikkö työllistää yhteensä noin 650 henkilöä. 

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.