https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

VTT, Nokia ja Sandvik kehittävät yhdessä autonomista maanalaista kaivostoimintaa

Maanalaiset kaivokset ovat haastavia ympäristöjä autonomisten koneiden turvalliselle käytölle. Digitaaliset ratkaisut voivat tarjota ratkaisun. VTT:n koordinoima hanke tutki 5G:n ja reunaälyn potentiaalia alalla.

88ab4b49ef0240a2_800x800ar

Konseptikuormaaja etenee Sandvikin koekaivoksella. Kuva: VTT

VTT, Nokia ja Sandvik sekä niiden suomalaiset yrityskumppanit ovat ottaneet askeleita kohti langattomien 5G-privaattiverkkojen ja reunaälyn tukemaa autonomista kaivostoimintaa.

Business Finlandin rahoittaman Next Generation Mining -projektin tarkoitus oli tutkia, osoittaa ja arvioida teollisen 5G:n, digitaalisten kaksosten ja reunalaskentateknologioiden potentiaalia maanalaisten kaivosten turvallisessa digitalisaatiossa. Tavoite oli mahdollistaa pitkälti automatisoitu ja etäohjattu kaivostoiminta.

– VTT on vahvistanut hankkeessa tutkimusosaamistaan 5G-suorituskykyyn, tilannetietoisuuteen, anturiteknologioihin, reunalaskentaan ja tekoälyyn liittyen. Olemme soveltaneet tätä osaamista uusissa kaivossovelluksissa, joita on testattu sekä laboratorio-olosuhteissa että todellisessa kaivosympäristössä, tutkimusalueen johtaja Sauli Eloranta VTT:ltä sanoo.

Uusien teknologioiden avulla voidaan toteuttaa virtuaalisia ja dynaamisia turvavyöhykealgoritmeja ja -konsepteja, tilannetietoisia ja mukautuvia autonomisia ohjausratkaisuja autonomisille liikkuville työkoneille, 360° reaaliaikaisia videon suoratoistoratkaisuja maanalaisille ajoneuvoille sekä maanalaisen kaivoksen digitaalinen kaksonen, joka yhdistää työmaajärjestelmät, laitteet ja ajoneuvot lähes reaaliaikaisesti.

Projektissa mitattiin myös radiosignaaleja langattomien verkkojen suunnittelun ja suorituskyvyn parantamiseksi maanalaisissa ympäristöissä. 

– Näillä ratkaisuilla on keskeinen rooli teollisen 5G:n täyden potentiaalin hyödyntämiseksi kaivosteollisuudessa ja Nokia Connected Digital Mine -kyvykkyyksien jatkokehityksessä, Nokian ekosysteemi- ja innovaatiopäällikkö Jarkko Pellikka sanoo.

Hankkeessa kehitettiin ja sovellettiin uutta T&K-prosessia, jossa kumppanit määrittelivät yhdessä yhteiset pitkän aikavälin tavoitteet. Kokeelliset järjestelmäarkkitehtuurit, prototyyppijärjestelmien iteratiivinen kehittäminen ja arviointikokeet tehtiin yhteisvoimin.

Prosessi sisälsi useita prototyyppien valmistus- ja arviointikierroksia Sandvikin maanalaisessa koekaivoksessa. Mine Information Modeling -työpajasarjaan osallistui myös konsortion ulkopuolisia toimijoita Suomesta ja ulkomailta.

– Maanalainen kaivosympäristö on uniikki ja monimutkainen. Tunnistimme todellisia käyttötapauksia, joita vastaan kehitettyjä prototyyppijärjestelmiä testattiin. Teknisen kehittämisen lisäksi oli myös hienoa kehittää ja löytää uusia toimintatapoja projektikumppanien kanssa, sanoo Miika Kaski, Commercialization and Networks Lead, Sandvik.

– Projekti tuotti tehokkaasti tietoa maanalaisen kaivosympäristön monimutkaisista liitettävyysvaatimuksista ja niiden ratkaisemisesta turvallisen 5G-teknologian ja siihen älykkäästi integroidun, luotettavan WiFi Mesh -yhteyden avulla. Satel on hyödyntänyt näitä havaintoja kehittäessään innovatiivisia monikaistaisia ​​ajoneuvoreitittimiä, jotka vastaavat tehokkaasti maanalaisen kaivostoiminnan koneiden ja muiden vaativissa olosuhteissa toimivien työkoneiden liitettävyyshaasteisiin, projektiin osallistuneen Satelin liiketoiminnan kehitysjohtaja Johan Korin toteaa.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.