https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

VTT, Nokia ja Sandvik kehittävät yhdessä autonomista maanalaista kaivostoimintaa

Maanalaiset kaivokset ovat haastavia ympäristöjä autonomisten koneiden turvalliselle käytölle. Digitaaliset ratkaisut voivat tarjota ratkaisun. VTT:n koordinoima hanke tutki 5G:n ja reunaälyn potentiaalia alalla.

88ab4b49ef0240a2_800x800ar

Konseptikuormaaja etenee Sandvikin koekaivoksella. Kuva: VTT

VTT, Nokia ja Sandvik sekä niiden suomalaiset yrityskumppanit ovat ottaneet askeleita kohti langattomien 5G-privaattiverkkojen ja reunaälyn tukemaa autonomista kaivostoimintaa.

Business Finlandin rahoittaman Next Generation Mining -projektin tarkoitus oli tutkia, osoittaa ja arvioida teollisen 5G:n, digitaalisten kaksosten ja reunalaskentateknologioiden potentiaalia maanalaisten kaivosten turvallisessa digitalisaatiossa. Tavoite oli mahdollistaa pitkälti automatisoitu ja etäohjattu kaivostoiminta.

– VTT on vahvistanut hankkeessa tutkimusosaamistaan 5G-suorituskykyyn, tilannetietoisuuteen, anturiteknologioihin, reunalaskentaan ja tekoälyyn liittyen. Olemme soveltaneet tätä osaamista uusissa kaivossovelluksissa, joita on testattu sekä laboratorio-olosuhteissa että todellisessa kaivosympäristössä, tutkimusalueen johtaja Sauli Eloranta VTT:ltä sanoo.

Uusien teknologioiden avulla voidaan toteuttaa virtuaalisia ja dynaamisia turvavyöhykealgoritmeja ja -konsepteja, tilannetietoisia ja mukautuvia autonomisia ohjausratkaisuja autonomisille liikkuville työkoneille, 360° reaaliaikaisia videon suoratoistoratkaisuja maanalaisille ajoneuvoille sekä maanalaisen kaivoksen digitaalinen kaksonen, joka yhdistää työmaajärjestelmät, laitteet ja ajoneuvot lähes reaaliaikaisesti.

Projektissa mitattiin myös radiosignaaleja langattomien verkkojen suunnittelun ja suorituskyvyn parantamiseksi maanalaisissa ympäristöissä. 

– Näillä ratkaisuilla on keskeinen rooli teollisen 5G:n täyden potentiaalin hyödyntämiseksi kaivosteollisuudessa ja Nokia Connected Digital Mine -kyvykkyyksien jatkokehityksessä, Nokian ekosysteemi- ja innovaatiopäällikkö Jarkko Pellikka sanoo.

Hankkeessa kehitettiin ja sovellettiin uutta T&K-prosessia, jossa kumppanit määrittelivät yhdessä yhteiset pitkän aikavälin tavoitteet. Kokeelliset järjestelmäarkkitehtuurit, prototyyppijärjestelmien iteratiivinen kehittäminen ja arviointikokeet tehtiin yhteisvoimin.

Prosessi sisälsi useita prototyyppien valmistus- ja arviointikierroksia Sandvikin maanalaisessa koekaivoksessa. Mine Information Modeling -työpajasarjaan osallistui myös konsortion ulkopuolisia toimijoita Suomesta ja ulkomailta.

– Maanalainen kaivosympäristö on uniikki ja monimutkainen. Tunnistimme todellisia käyttötapauksia, joita vastaan kehitettyjä prototyyppijärjestelmiä testattiin. Teknisen kehittämisen lisäksi oli myös hienoa kehittää ja löytää uusia toimintatapoja projektikumppanien kanssa, sanoo Miika Kaski, Commercialization and Networks Lead, Sandvik.

– Projekti tuotti tehokkaasti tietoa maanalaisen kaivosympäristön monimutkaisista liitettävyysvaatimuksista ja niiden ratkaisemisesta turvallisen 5G-teknologian ja siihen älykkäästi integroidun, luotettavan WiFi Mesh -yhteyden avulla. Satel on hyödyntänyt näitä havaintoja kehittäessään innovatiivisia monikaistaisia ​​ajoneuvoreitittimiä, jotka vastaavat tehokkaasti maanalaisen kaivostoiminnan koneiden ja muiden vaativissa olosuhteissa toimivien työkoneiden liitettävyyshaasteisiin, projektiin osallistuneen Satelin liiketoiminnan kehitysjohtaja Johan Korin toteaa.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.