https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valio investoi 70 miljoonaa euroa Seinäjoen tehtaaseen

Investointien myötä tehtaan tuotantokapasiteetti kasvaa, toiminta tehostuu ja energiatehokkuus paranee.

93e85111de2a0c1b_800x800ar

Seinäjoen tehdasalue. Kuva:Valio

Valio investoi Seinäjoen tehtaan uudistus- ja perusparannushankkeisiin noin 70 miljoonaa euroa vuoteen 2026 mennessä. Investoinnit kattavat jauhetehtaan uuden pesukeskuksen rakentamisen, jauhetehtaan kuivaustornin uusinnan ja prosessin perusparannuksen sekä tehdasalueelle rakennettavan uuden laboratoriokiinteistön.

Valion Seinäjoen tehdas on tuotteistonsa puolesta Valion monipuolisimpia ja maidonjalostusmäärältään suurimpia. 

– Merkittävät investoinnit tehtaan ja aluelaboratorion toimintaan turvaavat Seinäjoen monipuolisen tuotannon niin tuoretuotteiden, rasvojen kuin teollisuusjauheiden osalta pitkälle tulevaisuuteen ja vahvistavat Valion kannattavuutta ja kykyä työllistää Seinäjoen alueella, Seinäjoen tehtaanjohtaja Jari Sivunen sanoo yhtiön tiedotteessa. 

Uusi monitoimitornin lisää valmistuskapasiteettia erikoismaitojauheille 

Uusi monitoimitorni ja prosessin päivitys tuovat tehtaalle lisää valmistuskapasiteettia niin tavallisten kuin erikoismaitojauheiden valmistukseen. Lisäksi moderni teknologia parantaa valmistusprosessin energiatehokkuutta. Investointi valmistuu vuoden 2026 loppuun mennessä. 

Vuoden 2024 syksyllä käynnistyvä jauhetehtaan kuivausprosessin perusparannus tuo lisää valmistuskapasiteettia Seinäjoella tuotettaville erikoismaitojauheille. Maitojauheista yli 80 prosenttia menee vientiin. Erikoismaitojauheita tuotetaan pääasiassa kansainvälisille teollisuusasiakkaille, jotka valmistavat niistä muun muassa makeisia, leipomotuotteita ja lastenruokaa. Niistä voidaan valmistaa tuotteita, jotka ovat esimerkiksi laktoosittomia, proteiinipitoisia, vähemmän sokeria sisältäviä ja silti koostumukseltaan erinomaisia.  

Uusi pesukeskus säästää vettä ja kemikaaleja

Seinäjoen jauhetehtaan pesukeskus uudistetaan, ja samalla modernisoidaan pesuissa käytettävien raakakemikaalien vastaanotto. Uusi pesukeskus on käytössä vuoden 2025 loppuun mennessä. Uusi pesukeskus huolehtii jauhetehtaan pesuprosessista, kierrättää tehtaan tuotantoprosessissa käytettävää pesuvettä ja toimii pesukemikaalien vastaanottopaikkana. 

– Moderni pesukeskus ottaa pesukemikaalit talteen lähes 90-prosenttisesti ja ne voidaan käyttää uudelleen. Näin kemikaalien käyttö, vedenkulutus ja jäteveden määrä vähenevät tehtaalla merkittävästi, Jari Sivunen kertoo. 

Uudet tilat laboratoriolle 

Seinäjoen tehtaan yhteydessä toimii myös aluelaboratorio, jossa analysoidaan jokaisen valiolaisen tilan maidon koostumus ja laatu. Lisäksi laboratoriossa tehdään kaikki Valion Seinäjoen tehtaan tuotannon tarvitsemat analyysit.  

Laboratoriossa tutkitaan myös muun muassa Valion maidontuottajien ja osuuskuntien lähettämät rehunäytteet. Vuosittain analysoitavia näytteitä kertyy 1,7 miljoonaa.

– Vanhat laboratoriotilat ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Nyt rakennettava kokonaan uusi laboratoriorakennus valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä. Seinäjoen tehdas on Valion tärkeä viennin lippulaivatehdas. Tuotteiden laadunvalvonnan kannalta on erittäin tärkeää, että käytössä on modernit laboratoriotilat, jotta voimme vastata yhä kasvaviin asiakasvaatimuksiin, Jari Sivunen kertoo. 

Vuonna 2023 Seinäjoen tehdas vastaanotti noin neljäsosan Valion maitotilojen tuottamasta maidosta. Tehdasalueella toimii kaikkiaan kolme eri tehdasta: jauhe-, rasva- ja tuoretuotetehdas. Seinäjoella tuotetaan vuodessa noin 130 miljoonaa kiloa tuoretuotteita, jauheita ja rasvoja. Tuotannosta lähes 60 prosenttia menee vientiin. Tehdas työllistää noin 450 ammattilaista.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.