https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

afb9b7ea66978633_800x800ar

Uudistus pitää sisällään kerrosalaltaan noin 2 000-neliöisen laajennuksen Lapinlahden tehtaan nykyiseen juustolaan sekä uudet laitteet juustonvalmistukselle. Kuva: Valio

Valio tekee yli 60 miljoonan euron investoinnin Lapinlahden tehtaan juustonvalmistusprosessiin. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja uusi tuotantolinja otetaan käyttöön arviolta keväällä 2026.

Juustonvalmistuksen uudistus pitää sisällään kerrosalaltaan noin 2 000-neliöisen laajennuksen nykyiseen juustolaan sekä uudet laitteet juustonvalmistukselle. Myös juustolan pakkaamotoiminnot ja -laitteet uudistetaan. Investointiin kuuluu lisäksi uusi muuntamo ja varavoimakone.

– Tällä merkittävällä investoinnilla turvaamme juustontuotannon jatkuvuuden pitkälle tulevaisuuteen. Käytännössä se tarkoittaa, että kaupan hyllystä löytyy jatkossakin esimerkiksi suosittu herkuttelujuusto Valio Keisarinna, jokaisen päivän luottojuusto Valio Hyvä suomalainen Arki sekä kymmeniä muita juustoja. Investointi pienentää myös tuotannossa syntyvää hukkaa ja nostaa Lapinlahden tehtaan juustonvalmistuskapasiteettia, Lapinlahden tehtaanjohtaja Aleksi Ylitalo kertoo.

Lapinlahti on Valiolle merkittävä tehdas. Valion suurimpiin toimipaikkoihin kuuluva tehdas vastaanottaa noin neljäsosan Valion raakamaidosta eli 415 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Juustoja tehdään kotimaan markkinoille ja myös vientiin esimerkiksi Keski-Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Kypsytettyjen juustojen lisäksi tehtaalla valmistetaan maitojauhetta, demineralisoitua herajauhetta ja lisäarvojauheita kuten laktoosittomia maitojauheita ja lastenruokaa. 

Valio on kehittänyt Lapinlahden tehdasta viime vuosina aktiivisesti ja investoinut etenkin tehtaan jauhetuotantoon. Tuorein investointi on kuluttajatuotteiden pakkaamo, joka valmistui vuonna 2020. Vuonna 2022 tehtaalla tehtiin merkittävä energiauudistushanke, jonka tuloksena tehtaan savukaasun hukkalämpö otetaan talteen. Näin tehtaan energiankulutus pieneni yli 10 prosenttia ja kasvihuonekaasupäästöt noin 10 000 CO2-tonnia vuodessa eli noin 4 900 henkilöauton vuotuisten päästöjen verran.

– Kuopion seutu on Suomen tärkeintä maidontuotantoaluetta ja Itä-Suomi on merkittävä ruoantuotannon alue ylipäätään. Itä-Suomessa ruoan tuotantoketju pellolta pöytään työllistää kaikkiaan yli 20 000 henkilöä. Täällä tehdään siis merkittävää työtä koko Suomen ruokaturvan ja elintarvikeviennin eteen, Ylitalo sanoo.

Valion Lapinlahden tehtaalla työskentelee noin 285 ammattilaista.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valmetille useita sopimuksia Papierfabrik Palmin kanssa Saksassa

Valmet ja Papierfabrik Palm GmhH & Co KG ovat allekirjoittaneet kolmivuotisen palvelusopimuksen ja yksivuotisen suorituskykysopimuksen Palmin Aalen tehtaan PK5- ja Wörth tehtaan PK6 -tuotantolinjojen suorituskyvyn parantamiseksi.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.