https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valon Kone lisäsi kapasiteettiaan PEMA:n robottihitsausasemalla

Kansainvälisesti toimiva Valon Kone nykyaikaisti tuotantoteknologiansa kotimaisella PEMA robottihitsausasemalla. Investointi lisäsi tuottavuutta, laatua, kapasiteettia sekä mahdollistaa raskaiden työkappaleiden hitsauksen nyt yrityksen sisällä. 

VK

Lähde: Valon Kone.

Valon Kone Oy on kansainvälisesti toimiva sahateollisuuden puunkuorimakoneiden valmistaja, joka on ollut kuorinnan edelläkävijä jo 1940-luvulta lähtien. Yritys on kuudenkymmenen vuoden aikana kasvanut pienestä konepajasta maailman johtavaksi roottorikuorimakoneiden toimittajaksi. VK-koneiden tuotanto on keskitetty Lohjalle nykyaikaiseen tehtaaseen, jossa on tuotantotilaa noin 6 500 neliömetriä.

– Valon Koneella on robottihitsauksesta aika pitkä kokemus. Meillä on edelleen käytössä jo pitkään jatkoajalla elänyt toisen valmistajan hitsausrobotti, jonka kanssa on ollut viime vuosina korkeasta käyttöiästä johtuvia haasteita, kertoo yhtiön tuotantojohtaja Jukka Jurvanen

Jurvasen mukaan nyt toteutuneen investoinnin taustalla on pitkä suunnitteluhistoria, joka alkoi jo viisitoista vuotta sitten. Robottihitsausasema oli tarkoitus uusia jo vuosina 2008–2009, mutta tuolloin tapahtunut nopea suhdanteiden heikentyminen sekä myöhemmin tuotantotiloihin tehtyjen muiden investointien läpi vieminen siirsivät hitsausaseman hankintaa myöhemmäksi.

Alun perin suunnitelmissa ollut ratkaisu oli jonkin verran vaatimattomampi, mutta hitsausasema kasvoi vuosien mittaan suuremmaksi ja monipuolisemmaksi. Tehty investointi istuu yrityksen tämänhetkiseen strategiseen tilanteeseen: modernilla robottiasemalla haetaan suurempaa mittakaavaa omaan valmistamiseen. Vaihtoehtona olisi ollut siirtää lisää tuotantoa alihankintaan.

Tehokkuutta tuotantoon

– Meillä oli useita toimittajavaihtoehtoja, hyvin erilaisia vaihtoehtoja niin hinnaltaan kuin kooltaan. Edellisen hitsausrobottimme toimittajan tarjous oli jonkin verran halvempi, mutta asema olisi ollut pääosin ulkomaista alkuperää. Katsoimme, että PEMA:n kotimaisuus on merkittävä etu, toteaa Jurvanen.

Toteutetun investoinnin tavoitteena oli lisätä tuottavuutta, parantaa hitsattavien osien laatua ja nostaa oman kapasiteetin käyttöastetta. Muutamien erityyppisten työkappaleiden kanssa tehtyjen simulointien perusteella robottiasemassa päästiin kymmenien prosenttien tuottavuusparannukseen käsinhitsaukseen verrattuna. Koeajoissa simulointien on todettu pitävän paikkansa myös todellisuudessa. Suunnitelmissa on käyttää uutta robottiasemaa kahdessa vuorossa ja alkuvaiheessa kaksinkertaistaa robottihitsauksen tuntimäärä aikaisemmasta noin tuhannesta tunnista vuodessa.

– Tässä vaiheessa, kun robottiasema on asennettu ja vastaanotettu sekä henkilökunta koulutettu, tuntuu siltä, että teimme oikean ratkaisun. Vakuutuimme myös Pemamekin vahvasta osaamisesta prosessin aikana, sanoo Jurvanen.

Valon Koneen robottiasema on Pemamekin kanssa yhdessä suunniteltu ja toteutettu ratkaisu, jolla on mahdollista hitsata tehokkaasti ja joustavasti pienimmistä kulutusosista suurimpiin koneen rungon osiin. 

Lue lisää: http://www.pemamek.com/fi/valon-kone-lisasi-kapasiteettiaan-peman-robottihitsausasemalla

www.valonkone.com

http://www.pemamek.com/fi/

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.