https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

af51c3ba8b414c69_800x800ar

Kuva: Wärtsilä

Wärtsilä johtaa viisivuotista yhteistyöprojektia, jossa on mukana yli 200 suomalaista yritystä, teollisuuden organisaatiota, tutkimuslaitosta ja yliopistoa. Wide & Intelligent Sustainable Energy - projektin kumppanit kehittävät yhdessä innovatiivisia puhtaan energian konsepteja. Tavoitteena on rakentaa skaalautuvia ekosysteemejä ja kehittää turvallista ja autonomista nollapäästöistä tasapainottavaa energiantuotantoa.

Kumppanit sijoittavat yhteensä 200 miljoonaa euroa tutkimukseen vuoteen 2028 mennessä. Wärtsilän osuus on 100 miljoonaa euroa. Pitkällä aikavälillä projektin tavoittena on se, että tutkimus- ja kehityshankkeen avulla saadaan aikaan 350 miljoonan euron T&K-kasvu ekosysteemissä. Projektin on käynnistänyt Business Finland. 

– Hiiletön energiasektori on väistämätön tulevaisuudessa. Ainoa kysymys on, milloin saavutamme sen. WISE-aloite tuo yhteen teollisuuden asiantuntemuksen sekä tutkimuksen ja akateemisen osaamisen tämän trendin kiihdyttämiseksi. Se antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden tulla johtavaksi toimijaksi energiamurroksessa, sanoo Wärtsilä Energyn johtaja Anders Lindberg, yhtiön tiedotteessa.

Projektissa osana uusiutuviin energianlähteisiin perustuvaa järjestelmää kehitetään autonomisesti toimiva tasapainottava voimantuotantojärjestelmä. Lisäksi kehitetään uusia palvelumalleja uutta toimintaympäristöä varten. Tämän kehityksen uskotaan mahdollistavan se, että digitaalinen infrastruktuuri, reunatietokoneet, energianhallinta ja järjestelmän optimointi toimivat saumattomasti yhdessä. Ekosysteemi arvioi kaupallisia ja toimituksellisia näkökohtia sekä teknologiavaihtoehtoja elinkelpoisten liiketoimintamallien luomiseksi.

Uusimmat artikkelit

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

Kunnossapitokonkari opiskelee työn ohella alan erikoisammattitutkintoa

L&T Ympäristöpalveluiden laitostyöntekijä Kari Asikainen suorittaa aikuisena jo kolmatta tutkintoa. Taitotalossa suoritettava Kunnossapidon erikoisammattitutkinto auttaa etenemään hallinnollisiin tehtäviin.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.