https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

jatteenpoltti

Riihimäen jätteenpolttolaitoksen yhteyteen rakennettava siirrettävä, merikonttiin sijoittuva tutkimuslaboratorio otetaan käyttöön loppuvuonna. Kuva: Fortum

Projektiin kuuluva hiilidioksidin talteenotto- ja hyödyntämispilotti (CCU) saatiin onnistuneesti päätökseen Fortumin Riihimäen jätteenpolttolaitoksella.

CCU-pilotin myötä Fortumista tuli yksi maailman ensimmäisistä yhtiöistä, joka on onnistuneesti saanut otettua talteen omia hiilidioksidipäästöjään ja valmistanut niistä metaania.

Käynnissä oleva hanke siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen, jossa suunnitelmana on aloittaa hiilidioksidipohjaisten muovien valmistaminen.

“Nyt alkavassa kehitysvaiheessa tavoitteena on löytää oikea teknologia talteenotetun hiilidioksidin muuttamiseksi muoviksi”, Carbon2x-hankejohtaja Tony Rehn Fortumista kertoo .

Riihimäen jätteenpolttolaitoksen viereen tulee merikonttiin sijoittuva siirrettävä tutkimuslaboratorio suunnitelmien mukaan tämän vuoden lopulla.

Testauksen tavoitteena löytää parhaat teknologiat ja prosessit jätteenpoltosta syntyvien hiilidioksidipäästöjen käyttämiseen hiilidioksidipohjaisten muovien raaka-aineena.

”Olemme jo aloittaneet hiilidioksidipohjaisten muovien tutkimisen. Carbon2x-konseptin tavoitteena on sitoa talteenottamamme hiilidioksidi konkreettisiksi tuotteiksi. Valmistamamme muovit tulevat olemaan fossiilivapaita, ja hiilidioksidipohjaisilla muoveilla on myös monia eri käyttökohteita. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi elintarvikepakkauksissa, tekstiileissä ja kosmetiikassa”, Rehn jatkaa.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.