https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

jatteenpoltti

Riihimäen jätteenpolttolaitoksen yhteyteen rakennettava siirrettävä, merikonttiin sijoittuva tutkimuslaboratorio otetaan käyttöön loppuvuonna. Kuva: Fortum

Projektiin kuuluva hiilidioksidin talteenotto- ja hyödyntämispilotti (CCU) saatiin onnistuneesti päätökseen Fortumin Riihimäen jätteenpolttolaitoksella.

CCU-pilotin myötä Fortumista tuli yksi maailman ensimmäisistä yhtiöistä, joka on onnistuneesti saanut otettua talteen omia hiilidioksidipäästöjään ja valmistanut niistä metaania.

Käynnissä oleva hanke siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen, jossa suunnitelmana on aloittaa hiilidioksidipohjaisten muovien valmistaminen.

“Nyt alkavassa kehitysvaiheessa tavoitteena on löytää oikea teknologia talteenotetun hiilidioksidin muuttamiseksi muoviksi”, Carbon2x-hankejohtaja Tony Rehn Fortumista kertoo .

Riihimäen jätteenpolttolaitoksen viereen tulee merikonttiin sijoittuva siirrettävä tutkimuslaboratorio suunnitelmien mukaan tämän vuoden lopulla.

Testauksen tavoitteena löytää parhaat teknologiat ja prosessit jätteenpoltosta syntyvien hiilidioksidipäästöjen käyttämiseen hiilidioksidipohjaisten muovien raaka-aineena.

”Olemme jo aloittaneet hiilidioksidipohjaisten muovien tutkimisen. Carbon2x-konseptin tavoitteena on sitoa talteenottamamme hiilidioksidi konkreettisiksi tuotteiksi. Valmistamamme muovit tulevat olemaan fossiilivapaita, ja hiilidioksidipohjaisilla muoveilla on myös monia eri käyttökohteita. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi elintarvikepakkauksissa, tekstiileissä ja kosmetiikassa”, Rehn jatkaa.

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Rudus sai Suomen ensimmäiset betonialan kansainväliset vastuullisuussertifikaatit

CSC-sertifiointi sisältää koko toimitusketjun: sementin valmistajat, kiviainesten toimittajat ja betonin valmistajan.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.