https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

jatteenpoltti

Riihimäen jätteenpolttolaitoksen yhteyteen rakennettava siirrettävä, merikonttiin sijoittuva tutkimuslaboratorio otetaan käyttöön loppuvuonna. Kuva: Fortum

Projektiin kuuluva hiilidioksidin talteenotto- ja hyödyntämispilotti (CCU) saatiin onnistuneesti päätökseen Fortumin Riihimäen jätteenpolttolaitoksella.

CCU-pilotin myötä Fortumista tuli yksi maailman ensimmäisistä yhtiöistä, joka on onnistuneesti saanut otettua talteen omia hiilidioksidipäästöjään ja valmistanut niistä metaania.

Käynnissä oleva hanke siirtyy nyt seuraavaan vaiheeseen, jossa suunnitelmana on aloittaa hiilidioksidipohjaisten muovien valmistaminen.

“Nyt alkavassa kehitysvaiheessa tavoitteena on löytää oikea teknologia talteenotetun hiilidioksidin muuttamiseksi muoviksi”, Carbon2x-hankejohtaja Tony Rehn Fortumista kertoo .

Riihimäen jätteenpolttolaitoksen viereen tulee merikonttiin sijoittuva siirrettävä tutkimuslaboratorio suunnitelmien mukaan tämän vuoden lopulla.

Testauksen tavoitteena löytää parhaat teknologiat ja prosessit jätteenpoltosta syntyvien hiilidioksidipäästöjen käyttämiseen hiilidioksidipohjaisten muovien raaka-aineena.

”Olemme jo aloittaneet hiilidioksidipohjaisten muovien tutkimisen. Carbon2x-konseptin tavoitteena on sitoa talteenottamamme hiilidioksidi konkreettisiksi tuotteiksi. Valmistamamme muovit tulevat olemaan fossiilivapaita, ja hiilidioksidipohjaisilla muoveilla on myös monia eri käyttökohteita. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi elintarvikepakkauksissa, tekstiileissä ja kosmetiikassa”, Rehn jatkaa.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.