https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

turva

Projekti on osa Huoltovarmuuskeskuksen Digitaalinen turvallisuus 2030 -ohjelmaa .

Huoltovarmuuskeskus ja huoltovarmuusorganisaation Digipooli tekivät viime vuonna selvityksen Suomen yrityskentästä selvittääkseen eri toimialojen kyberkypsyyden tilaa. Selvityksessä huomattiin, että pilvipalveluiden hallinnan osalta osaaminen ei ole riittävän korkealla tasolla. Pilvipalveluiden “vastustusta” ilmeni sitä enemmän, mitä huoltovarmuuskriittisempiä yrityksiä tarkastellaan.

– Ohjeistuksen avulla haluamme tukea yrityksiä päätöksenteossa ja varmistaa, että oikeat asiat käydään läpi mietittäessä, otetaanko pilvi käyttöön vai ei. Samalla toivomme tämän vaikuttavan siihen, että päätöksenteko pilvipalveluista tehdään liiketoimintavetoisesti, sillä päätökset vaikuttavat koko yrityksen toimintaan, Huoltovarmuuskeskuksen varautumispäällikkö Tuomas Seppälä sanoo.

Yksi projektin motivaattoreista oli vallitseva maailmantilanne ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Pääasiallinen syy se ei kuitenkaan ollut.

– Suomessa hallinnon linjaukset ovat hyvin erilaisia kuin esimerkiksi Virossa ja Ukrainassa, joissa ministeriöt ja yliopistot on siirretty kokonaan pilveen. Suomalaisorganisaatiot tekevät päätöksensä itse, ja valtion oikeudelliset linjaukset ovat erilaisia edellä mainittuihin maihin verrattuna. Ennen kaikkea haluamme kuitenkin varautua mahdollisiin kriisitilanteisiin etukäteen eikä vasta silloin, kun ne tulevat ajankohtaisiksi, Seppälä lisää.

Pilvipalvelut eivät ole riski huoltovarmuudelle

Julkaistu käytännönläheinen opas koostuu kirjallisesta teoriaosuudesta ja niin kutsutuista pelikorteista, joissa hyödynnetään sekä aitoja että keksittyjä case-tapauksia. Opas on toteutettu yhteistyössä Teknologia- ja innovaatiokonsulttiyritys Futuricen kanssa. 

Palveluiden avulla voidaan myös varautua häiriö- ja vikatilanteisiin esimerkiksi datakeskusten maantieteellisellä hajauttamisella ja tietokantojen kahdentamisella. HVK:n mukaan pilvipalveluita ei siis tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

– Kun yritykset pohtivat pilvipalveluiden käyttöä, vasta-argumenttina käytetään usein huoltovarmuutta. Yleensä nämä argumentit eivät kuitenkaan ole valideja. Huoltovarmuusnäkökulma on äärimmäisen tärkeä huomioida ja toivomme, että näissä tapauksissa käydään läpi relevantit näkökulmat sekä tehdään perusteltuja päätöksiä esimerkiksi tämän ohjeistuksen avulla, Huoltovarmuusorganisaation Digipoolin toiminnasta vastaava Teknologiateollisuus ry:n valmiuspäällikkö Antti Nyqvist sanoo.

Huoltovarmuutta pilvipalveluilla oppaan voit ladata tästä .

Huoltovarmuutta pilvipalveluilla - juridinen selvitys liitteen voit ladata tästä

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.