https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

turva

Projekti on osa Huoltovarmuuskeskuksen Digitaalinen turvallisuus 2030 -ohjelmaa .

Huoltovarmuuskeskus ja huoltovarmuusorganisaation Digipooli tekivät viime vuonna selvityksen Suomen yrityskentästä selvittääkseen eri toimialojen kyberkypsyyden tilaa. Selvityksessä huomattiin, että pilvipalveluiden hallinnan osalta osaaminen ei ole riittävän korkealla tasolla. Pilvipalveluiden “vastustusta” ilmeni sitä enemmän, mitä huoltovarmuuskriittisempiä yrityksiä tarkastellaan.

– Ohjeistuksen avulla haluamme tukea yrityksiä päätöksenteossa ja varmistaa, että oikeat asiat käydään läpi mietittäessä, otetaanko pilvi käyttöön vai ei. Samalla toivomme tämän vaikuttavan siihen, että päätöksenteko pilvipalveluista tehdään liiketoimintavetoisesti, sillä päätökset vaikuttavat koko yrityksen toimintaan, Huoltovarmuuskeskuksen varautumispäällikkö Tuomas Seppälä sanoo.

Yksi projektin motivaattoreista oli vallitseva maailmantilanne ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Pääasiallinen syy se ei kuitenkaan ollut.

– Suomessa hallinnon linjaukset ovat hyvin erilaisia kuin esimerkiksi Virossa ja Ukrainassa, joissa ministeriöt ja yliopistot on siirretty kokonaan pilveen. Suomalaisorganisaatiot tekevät päätöksensä itse, ja valtion oikeudelliset linjaukset ovat erilaisia edellä mainittuihin maihin verrattuna. Ennen kaikkea haluamme kuitenkin varautua mahdollisiin kriisitilanteisiin etukäteen eikä vasta silloin, kun ne tulevat ajankohtaisiksi, Seppälä lisää.

Pilvipalvelut eivät ole riski huoltovarmuudelle

Julkaistu käytännönläheinen opas koostuu kirjallisesta teoriaosuudesta ja niin kutsutuista pelikorteista, joissa hyödynnetään sekä aitoja että keksittyjä case-tapauksia. Opas on toteutettu yhteistyössä Teknologia- ja innovaatiokonsulttiyritys Futuricen kanssa. 

Palveluiden avulla voidaan myös varautua häiriö- ja vikatilanteisiin esimerkiksi datakeskusten maantieteellisellä hajauttamisella ja tietokantojen kahdentamisella. HVK:n mukaan pilvipalveluita ei siis tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

– Kun yritykset pohtivat pilvipalveluiden käyttöä, vasta-argumenttina käytetään usein huoltovarmuutta. Yleensä nämä argumentit eivät kuitenkaan ole valideja. Huoltovarmuusnäkökulma on äärimmäisen tärkeä huomioida ja toivomme, että näissä tapauksissa käydään läpi relevantit näkökulmat sekä tehdään perusteltuja päätöksiä esimerkiksi tämän ohjeistuksen avulla, Huoltovarmuusorganisaation Digipoolin toiminnasta vastaava Teknologiateollisuus ry:n valmiuspäällikkö Antti Nyqvist sanoo.

Huoltovarmuutta pilvipalveluilla oppaan voit ladata tästä .

Huoltovarmuutta pilvipalveluilla - juridinen selvitys liitteen voit ladata tästä

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.