https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

turva

Projekti on osa Huoltovarmuuskeskuksen Digitaalinen turvallisuus 2030 -ohjelmaa .

Huoltovarmuuskeskus ja huoltovarmuusorganisaation Digipooli tekivät viime vuonna selvityksen Suomen yrityskentästä selvittääkseen eri toimialojen kyberkypsyyden tilaa. Selvityksessä huomattiin, että pilvipalveluiden hallinnan osalta osaaminen ei ole riittävän korkealla tasolla. Pilvipalveluiden “vastustusta” ilmeni sitä enemmän, mitä huoltovarmuuskriittisempiä yrityksiä tarkastellaan.

– Ohjeistuksen avulla haluamme tukea yrityksiä päätöksenteossa ja varmistaa, että oikeat asiat käydään läpi mietittäessä, otetaanko pilvi käyttöön vai ei. Samalla toivomme tämän vaikuttavan siihen, että päätöksenteko pilvipalveluista tehdään liiketoimintavetoisesti, sillä päätökset vaikuttavat koko yrityksen toimintaan, Huoltovarmuuskeskuksen varautumispäällikkö Tuomas Seppälä sanoo.

Yksi projektin motivaattoreista oli vallitseva maailmantilanne ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Pääasiallinen syy se ei kuitenkaan ollut.

– Suomessa hallinnon linjaukset ovat hyvin erilaisia kuin esimerkiksi Virossa ja Ukrainassa, joissa ministeriöt ja yliopistot on siirretty kokonaan pilveen. Suomalaisorganisaatiot tekevät päätöksensä itse, ja valtion oikeudelliset linjaukset ovat erilaisia edellä mainittuihin maihin verrattuna. Ennen kaikkea haluamme kuitenkin varautua mahdollisiin kriisitilanteisiin etukäteen eikä vasta silloin, kun ne tulevat ajankohtaisiksi, Seppälä lisää.

Pilvipalvelut eivät ole riski huoltovarmuudelle

Julkaistu käytännönläheinen opas koostuu kirjallisesta teoriaosuudesta ja niin kutsutuista pelikorteista, joissa hyödynnetään sekä aitoja että keksittyjä case-tapauksia. Opas on toteutettu yhteistyössä Teknologia- ja innovaatiokonsulttiyritys Futuricen kanssa. 

Palveluiden avulla voidaan myös varautua häiriö- ja vikatilanteisiin esimerkiksi datakeskusten maantieteellisellä hajauttamisella ja tietokantojen kahdentamisella. HVK:n mukaan pilvipalveluita ei siis tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

– Kun yritykset pohtivat pilvipalveluiden käyttöä, vasta-argumenttina käytetään usein huoltovarmuutta. Yleensä nämä argumentit eivät kuitenkaan ole valideja. Huoltovarmuusnäkökulma on äärimmäisen tärkeä huomioida ja toivomme, että näissä tapauksissa käydään läpi relevantit näkökulmat sekä tehdään perusteltuja päätöksiä esimerkiksi tämän ohjeistuksen avulla, Huoltovarmuusorganisaation Digipoolin toiminnasta vastaava Teknologiateollisuus ry:n valmiuspäällikkö Antti Nyqvist sanoo.

Huoltovarmuutta pilvipalveluilla oppaan voit ladata tästä .

Huoltovarmuutta pilvipalveluilla - juridinen selvitys liitteen voit ladata tästä

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.