Neste ja American Airlines selvittävät yhdessä uusiutuvien polttoaineiden käyttömahdollisuuksia

Neste, maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja, ja American Airlines, maailman suurin lentoyhtiö, aloittavat yhteistyön, jossa selvitetään mahdollisuuksia pienentää American Airlinesin ympäristöjalanjälkeä Nesteen uusiutuvien polttoaineiden avulla. 

neste_AA

Yhteistyön yksi tavoitteista on helpottaa niin kutsutun HEFA+ -lentopolttoaineen (High Freezing Point HFP-HEFA) hyväksyttävyyttä ja kaupallistamista. Asia on parhaillaan maailmanlaajuisesti tunnetun, kansainvälisen standardisointiorganisaation (ASTM) käsittelyssä.

- Neste ja American Airlines arvioivat mahdollisuuksia yhteistyöhön lennoilla ja maatoiminnassa, Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Kaisa Hietala kertoo.

- Olemme yhtä mieltä siitä, että ilmailualan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan innovatiivisia vähähiilisiä ratkaisuja ja näiden ratkaisujen joukossa uusiutuvalla lentopolttoaineella on merkittävä asema, Hietala jatkaa.

American Airlines on jo tehnyt merkittäviä toimia hiilijalanjälkensä pienentämiseksi lentolaivastonsa uusimisohjelman myötä. Vuoden 2017 loppuun mennessä yhtiö on investoinut yli 18 miljardia dollaria, tuonut lentolaivastoonsa 496 uutta lentokonetta ja poistanut liikenteestä 469 vanhaa konetta. Näiden toimien myötä yhtiön lentolaivastosta on tullut yhdysvaltalaisten lentoyhtiöiden modernein.

- Olemme innoissamme jatkuvasta edistymisestä uusiutuvien polttoaineiden alalla, American Airlinesin yhteiskuntasuhdejohtaja Steve Johnson sanoo.

- Uskomme, että taloudellisesti kannattavat uusiutuvat polttoaineet voivat auttaa meitä vähentämään päästöjä vielä merkittävästi lisää polttoainetehokkaisiin lentokoneisiin tekemiemme huomattavien investointien lisäksi". Johnson kertoi Nesteen ja American Airlinesin yhteistyöstä Airports Going Green -konferenssissa Dallasissa tänään.

Ilmailuala aikoo kunnianhimoisesti vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä siten, että vuodesta 2020 alkaen kasvu on hiilineutraalia. Vuoteen 2050 mennessä lentoliikenteen hiilidioksidin nettopäästöjä on tarkoitus vähentää 50 prosenttia. Tällä hetkellä ainoa käyttökelpoinen vaihtoehto kaupallisessa lentoliikenteessä käytetyille nestemäisille fossiilisille polttoaineille on vastuullinen ja uusiutuva lentopolttoaine.

www.neste.fi

 

 

Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta koskeva teknologia on osoitettu toimivaksi. Sen laatuvaatimukset, lentokonemoottorien suorituskyky, varastoitavuus ja luotettavuus on testattu, ja niitä on seurattu tuhansilla liikelennoilla. Neste MY uusiutuva lentopolttoaine on valmistettu uusiutuvista ja kestävistä raaka-aineista, ja se pienentää merkittävästi käyttäjiensä ympäristöjalanjälkeä ja tuo siten asiakkaille huomattavaa etua.

Uusimmat artikkelit

14.11.2017 | Alan Uutiset

Pohjois-Euroopan energia-alan asiantuntijat koolla Helsingissä

– Globaalilla tasolla tärkein tavoite on nyt energiajärjestelmien irrottaminen hiilestä. Samaan aikaan energian turvallisuus ja kasvun mahdollisuudet tulee varmistaa, sanoo Laura Cozzi. Hän on yksi Helsingissä 14.–15.11. pidettävän Nordic Energy Forumin puhujista. 

Ainutlaatuisia automaatioratkaisuja maailman moderneimmalla välipalatehtaalla

Insta Automation oli mukana luomassa Valio Oy:n uutta elokuussa käyttöön otettua välipalatehdasta. Riihimäen välipalatehdas on Valio Oy:n historian suurin yksittäinen investointi, jonka rakennustyöt käynnistyivät kolme vuotta sitten. Vaatimukset uudelle tehtaalle olivat kunnianhimoiset.

Voimalaitosten huoltotöissä altistutaan raskasmetalleille

Työterveyslaitoksen erikoistyöhygieenikko, FM Mika Jumpposen väitöstutkimuksen mukaan voimalaitosten kattiloiden huollosta ja tuhkan poistosta vastaavat työntekijät altistuvat merkittävästi raskasmetalleille.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.

7.10.2017 | Tutkimus ja koulutus

Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta

Oikea osaaminen on strateginen vahvuus, josta ei yritys voi tinkiä. Se tarkoittaa sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta työpaikalla sekä mahdollistaa yrityksen tavoitteiden saavuttamisen.