https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Uusi ohjeistus kokoonpanoteollisuuteen akrylaattiallergioiden torjumiseksi

Työterveyslaitoksen asiantuntijat ohjeistavat kokoonpanoteollisuuden ammattilaisia ja työnantajia työtapoihin, joiden avulla alalla voi työskennellä turvallisesti.

akrylaatti

Suomen Rengaskierrätyksen uusi kiertotalouslaitos valmistuu Lopen kuntaan kevään 2023 aikana. Kuva: Suomen Rengaskierrätys

Anaerobisten liimojen metakrylaattiyhdisteet ja pikaliimojen syanoakrylaattiyhdisteet voivat aiheuttaa terveyshaittoja iholla ja hengitysteissä sekä johtaa ammattitaudin kehittymiseen. Oireet voivat olla niin vaikeita, että työtä ei voi enää jatkaa.

– Etukäteen ei voida tietää, kenelle tulee oireita, joten kaikkien työntekijöiden on syytä käyttää kokoonpanoliimoja turvallisesti: iho pitää suojata ja liimahuurujen pääsyä hengitysteihin pitää välttää, kertoo vanhempi asiantuntija Katri Suuronen Työterveyslaitoksesta.

Tammikuussa julkaistussa TTL:n tutkimushankkeessa selvitettiin vuosien 2019–2022 aikana työntekijöiden altistumista akrylaattiyhdisteille.

TTL:n mukaan anaerobisten liimojen käyttöturvallisuustiedotteista ei aina ole hyötyä, sillä tiedotteissa ei välttämättä mainita ihoa herkistäviä metakrylaattiyhdisteitä, vaikka ne sisältäisivät niitä.

– Turvallisista työtavoista on huolehdittava käyttöturvallisuustiedotteiden puutteista huolimatta, Suuronen toteaa.

Työnantajalla on lakisääteinen velvollisuus tehdä riskinarviointi, jossa pohditaan myös kemikaalien aiheuttamien riskien merkittävyys.

– Työntekijöiden perehdytyksessä tulee kertoa asennusliimojen aiheuttamista iho- ja hengitystieriskeistä sekä turvallisista työtavoista ja suojautumisesta. Uudella työntekijällä voi olla muita suurempi herkistymisriski, koska työtavat eivät ole vielä vakiintuneet, Suuronen sanoo.  

Koska altistumista voi tapahtua huomaamatta, kokoonpanoteollisuuden liimoja käsitteleviä työntekijöitä kehotetaan tarkkailemaan omaa vointiaan. Lääkärin tutkimuksiin tulee hakeutua, jos huomaa pitkittynyttä ihottumaa, nuhaa tai astmaoireita.

Työterveyslaitoksen julkaisemassa uudella ohjesivustolta löytyvät malliratkaisut kokoonpanoteollisuudelle sekä sisällöt perehdyttämisen ja työskentelyn tueksi.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.