https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Uusi ohjeistus kokoonpanoteollisuuteen akrylaattiallergioiden torjumiseksi

Työterveyslaitoksen asiantuntijat ohjeistavat kokoonpanoteollisuuden ammattilaisia ja työnantajia työtapoihin, joiden avulla alalla voi työskennellä turvallisesti.

akrylaatti

Suomen Rengaskierrätyksen uusi kiertotalouslaitos valmistuu Lopen kuntaan kevään 2023 aikana. Kuva: Suomen Rengaskierrätys

Anaerobisten liimojen metakrylaattiyhdisteet ja pikaliimojen syanoakrylaattiyhdisteet voivat aiheuttaa terveyshaittoja iholla ja hengitysteissä sekä johtaa ammattitaudin kehittymiseen. Oireet voivat olla niin vaikeita, että työtä ei voi enää jatkaa.

– Etukäteen ei voida tietää, kenelle tulee oireita, joten kaikkien työntekijöiden on syytä käyttää kokoonpanoliimoja turvallisesti: iho pitää suojata ja liimahuurujen pääsyä hengitysteihin pitää välttää, kertoo vanhempi asiantuntija Katri Suuronen Työterveyslaitoksesta.

Tammikuussa julkaistussa TTL:n tutkimushankkeessa selvitettiin vuosien 2019–2022 aikana työntekijöiden altistumista akrylaattiyhdisteille.

TTL:n mukaan anaerobisten liimojen käyttöturvallisuustiedotteista ei aina ole hyötyä, sillä tiedotteissa ei välttämättä mainita ihoa herkistäviä metakrylaattiyhdisteitä, vaikka ne sisältäisivät niitä.

– Turvallisista työtavoista on huolehdittava käyttöturvallisuustiedotteiden puutteista huolimatta, Suuronen toteaa.

Työnantajalla on lakisääteinen velvollisuus tehdä riskinarviointi, jossa pohditaan myös kemikaalien aiheuttamien riskien merkittävyys.

– Työntekijöiden perehdytyksessä tulee kertoa asennusliimojen aiheuttamista iho- ja hengitystieriskeistä sekä turvallisista työtavoista ja suojautumisesta. Uudella työntekijällä voi olla muita suurempi herkistymisriski, koska työtavat eivät ole vielä vakiintuneet, Suuronen sanoo.  

Koska altistumista voi tapahtua huomaamatta, kokoonpanoteollisuuden liimoja käsitteleviä työntekijöitä kehotetaan tarkkailemaan omaa vointiaan. Lääkärin tutkimuksiin tulee hakeutua, jos huomaa pitkittynyttä ihottumaa, nuhaa tai astmaoireita.

Työterveyslaitoksen julkaisemassa uudella ohjesivustolta löytyvät malliratkaisut kokoonpanoteollisuudelle sekä sisällöt perehdyttämisen ja työskentelyn tueksi.

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.