https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kunnossapitokonkari opiskelee työn ohella alan erikoisammattitutkintoa

L&T Ympäristöpalveluiden laitostyöntekijä Kari Asikainen suorittaa aikuisena jo kolmatta tutkintoa. Taitotalossa suoritettava Kunnossapidon erikoisammattitutkinto auttaa etenemään hallinnollisiin tehtäviin.

kari-asikainen

– Eihän opiskelu ikää katso. Jos on oppimishaluja ja innokkuutta, niin oppisopimus on hyvä tapa opiskella, Kari Asikainen sanoo. Kuva: Taitotalo

Kari Asikainen työskentelee Lassila&Tikanojan jätteidenkäsittelylaitoksella Keravalla. Hänen pääasiallinen tehtävänsä on kunnossapidon valvonta. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi ennakkohuoltojen suunnittelua sekä varaosien kilpailutusta ja tilauksia. Jos kentällä tarvitaan väkeä, käy hän edelleen tekemässä myös käytännön kunnossapitotöitä.

Hän toimii Novi-kunnossapitojärjestelmän Keravan yksikön pääkäyttäjänä. Hän on muun muassa kouluttanut kaikille aseman työntekijöille ohjelman käyttämisen salat.

Asikainen kertoo, että lähti opiskelemaan työnantajan suosituksesta. Hänen mielestään oppisopimusopiskelu on ollut vaivatonta, sillä opiskelu on onnistunut työajalla ja aikataulun on voinut suunnitella itse.

Tällä hetkellä työn alla on Taitotalossa koneasennuksen ja kunnossapidon erikoisammattitutkintoa. Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon hän suoritti sitä ennen ja sai paperit noin vuosi sitten. Ensimmäinen aikuisena suoritettu tutkinto oli ympäristöhuollon ammattitutkinto, jonka Asikainen suoritti viitisentoista vuotta sitten.

– Eihän opiskelu ikää katso. Jos on oppimishaluja ja innokkuutta, niin oppisopimus on hyvä tapa opiskella, Kari Asikainen sanoo.

Asikainen meni aikoinaan lukion jälkeen suoraan töihin, sillä tuolloin hänellä ei ollut lukuhaluja. Iän myötä suhtautuminen on opiskeluun muuttunut ja uuden oppiminen maistuu.

Jäteasematyössä murskaimen käyttäjästä kunnossapitoon

Kari Asikainen on ollut Keravan jäteasemalla töissä jo 20 vuotta. Sinä aikana laitos on laajentunut ja kehittynyt hurjasti.

– Silloin täällä oli vain tämä A-halli ja ympärillä kuusikkometsää.

Myös Asikaisen työtehtävät ovat vaihtuneet aikojen saatossa.

– Aloitin murskaimen käyttäjänä. Sitä tein seitsemän vuotta, sitten olin pari vuotta kombilla ja sen jälkeen siirryin kunnossapitopuolelle.

Aikaisemmassa työelämässään Asikainen on toiminut muun muassa kaapeliasentajana, kirjapainotyöntekijänä, toimistotöissä ja nuohoojan apulaisena. Elämään on mahtunut myös työttömyysjaksoja ja työllistämistuella työskentelyä.

Keravan jäteasemalla vastaanotetaan kotitalouksien ja pienyritysten jätteitä, kuten esimerkiksi rakennusjätettä, energiajaetta, pahvia, paperia, metallia, lasia sekä sähkö- ja elektroniikkaromua.

Jokaiselle jätejakeelle on oma linjastonsa, eikä niille ole korvaavia laitteita. Käytännössä siis minkä tahansa linjaston seisominen tarkoittaa tappiota. Rikkoontumisia yritetään välttää suunnitelmallisilla ennakkohuolloilla.

Uuden oppiminen on saanut Asikaisen ajattelemaan laitoksen kunnossapitoa aiempaa laajemmin.

– Olisi kiinnostavaa tuoda asemalla uusinta kunnossapitoteknologiaa, kuten vaikka värähtelymittausteknologiaa, jotta pääsisimme vikojen etupuolelle ja saisimme ne kiinni ajoissa, Asikainen kaavailee.

– Uuden teknologian käyttöönotto vaatisi tietysti henkilöstön kouluttamista, mutta toisi pitkällä tähtäimellä myös säästöä, hän jatkaa.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.