https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 28.12.2023

Taitotalon hiilijalanjälki on laskettu enimmäistä kertaa

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun laskimme hiilijalanjälkemme. Nyt tiedämme missä olemme, jotta voimme jatkaa toimintamme parantamista."

green-footprint-concept

Kuvituskuva: Freepik

Taitotalon hiilijalanjälki on laskettu GHG-protokollan mukaisesti sen koko laajuudessaan. Mukana ovat SCOPE 1, 2 ja 3, eli muun muassa henkilöstön ja opiskelijoiden matkat, kaikki hankinnat, tavarat ja palvelut sekä ravintolatoiminta.

Organisaation toiminnan hiilijalanjälki ilmoitetaan CO2eqv tonneina.

"Suomen suurimpana aikuisoppilaitoksena ja valmennusorganisaationa olemme kiinnostuneita siitä, kuinka suurella hiilijalanjäljellä me tuotamme osaamista. Siksi ilmoitamme hiilijalanjäljen suhteutettuna opiskelijamääriin tai osaamispisteisiin", Taitotalon tiedotteessa todetaan.

"Tuotimme vuonna 2022 lähes 400 000 osaamispistettä. Yhden osaamispisteen hiilijalanjälki oli vuonna 2022 0,04 tCo2eqv. Vaikka tulos on hyvä, emme tyydy siihen."

Henkilökunnan ja opiskelijoiden matkat muodostivat suurimman osuuden hiilijalanjäljestä.

"Kannustamme julkisen liikenteen käyttöön esimerkiksi työmatkalipulla ja -polkupyöräedulla. Taitotalon suurimmat toimipisteet sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä eli hyvien julkistenliikenneyhteyksien varrella. Uusimpana välineenä saimme raidejokerin ihan naapuriin."

"Kehitämme ja parannamme myös tilojemme energiatehokkuutta ja käytettävyyttä. Olemme mukana Motivan vuosittaisessa Energiansäästöviikossa ja tuomme esille energiansäästön tärkeyttä."

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.