9.8.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 - Alan Uutiset

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

21.7.2020 - Alan Uutiset

Clean Steel on tehnyt sopimuksen Uruguaylaisen Montes del Platan sellutehtaan kanssa. Stora Ensolla ja Arauconille kuuluvan yhteisyrityksen tuotantolaitos sijaitsee Lounais-Uruguayssa, Punta Pereirasssa. Lyhytkuitusellua tuottava tehdas aloitti toimintansa vuonna 2014 ja sen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 1,4 miljoonaa tonnia.

21.7.2020 - Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

14.7.2020 - Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Caverion Oyj kertoi solmineensa sopimuksen Telia Finland Oyj:n kanssa ja ottavansa kokonaisvastuuun Telian isojen ja keskisuurien laitesalikiinteistöjen ylläpidosta.

10.7.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Paulig kertoo noudattavansa Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets asettamia ilmastotavoitteita. Yhtiön tavoitteena on vähentää 80 prosenttia oman toiminnnan luomista kasvihuonepäästöistä ja 50 prosenttia arvoketjujen päästöistä vuoteen 2030 mennessä. 

10.7.2020 - Alan Uutiset

Reeta Luomanpää (DI) aloitti kesäkuun alussa Teknologiateollisuuden toimialaryhmien asiantuntijana. Hän siirtyi tehtävään Ovakolta.

9.7.2020 - Alan Uutiset

Teollisuusautomaatioprojektit ovat herättäneet paljon kiinnostusta kuluneena keväänä. Tämä on näkynyt myös kuopiolaisella EID Roboticsilla reippaasti kasvaneena kysyntänä.

9.7.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Autonvalmistaja Ford kertoo tuoreessa kestävän kehityksen raportissaan laajentavansa ilmastonmuutostavoitteitaan ja pyrkivänsä saavuttamaan globaalin hiilineutraalisen toiminnan vuoteen 2050 mennessä. Yhtiö tiukentaa myös välitavoitteitaan vastatakseen ilmastonmuutoksen haasteisiin Euroopassa. 

8.7.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Lidlin kaikki jakelukeskukset Suomessa saavuttivat kansainvälinen turvallisuusalan organisaatio UL:n kierrätysastearvioinnissa Zero Waste to Landfill Platinum -tason. Jakelukeskusten kierrätysaste on 100 prosenttia.