18.6.2024 - Alan Uutiset

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

13.6.2024 - Alan Uutiset

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

12.6.2024 - Turvallisuus ja ympäristö

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

11.6.2024 - Alan Uutiset

Valmet toimittaa 50 megawatin pellettikäyttöisen lämpölaitoksen Göteborg Energi AB:n Riskullan tuontatolaitokseen, joka sijaitsee Mölndalin kunnassa Ruotsissa.

11.6.2024 - Alan Uutiset

Liiketoimintajärjestelmiä kehittävä IFS on valinnut Kimmo Karhun Suomen-maajohtajakseen 1.6. alkaen. 

6.6.2024 - Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

3.6.2024 - Alan Uutiset

”Käyttö ja kunnossapito on kriittinen osa ydinliiketoimintaamme, ja integroimalla vesivoimalaitokset ja henkilöstön samaan organisaatioon luomme yhtenäisemmän ja tehokkaamman työympäristön”, Fortumin vesivoimaloiden käytöstä vastaava johtaja Katarina Atteryd Eckerwall toteaa.

30.5.2024 - Alan Uutiset

Euroopan puolustusrahaston (EDF) tutkimus- ja kehityshankkeiden rahoituspäätökset julkaistiin toukokuussa. Rahoitettavat hankkeet tukevat kyberturvallisuuteen, maa-, ilma- ja meritaisteluihin, avaruusteknologioihin sekä kemialliseen, biologiseen, radiologiseen ja ydinpuolustukseen liittyvää teknologiakehitystä.

30.5.2024 - Alan Uutiset

ResponsibleSteel on maailmanlaajuinen terästeollisuuden standardi vastuullisen teräksen hankintaan ja tuotantoon. Outokumpu on Pohjoismaiden ensimmäinen teräsyhtiö, joka on saanut ResponsibleSteel-sertifioinnin kaikille seitsemälle tuotantolaitokselleen Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

29.5.2024 - Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.