27.10.2020 - Alan Uutiset

Konepajayhtiö Valmetin tilausmäärät laskivat odotetusti kolmannella kvartaalilla, mutta vertailukelpoinen liiketulos nousi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. 

27.10.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Liikenne- ja viestintäministeriön johtama fossiilittoman liikenteen työryhmä on antanut suosituksensa siitä, miten kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja pudottaa nollaan vuoteen 2045 mennessä. Työryhmä on tarkastellut myös keinoja, joiden avulla kansainvälisen meri- ja lentoliikenteen päästöjä voitaisiin vähentää Suomessa.

27.10.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Psykoterapiakeskus Vastaamo kertoi keskiviikkona 21.10.2020 joutuneensa tietomurron ja kiristyksen uhriksi. Tieto kiristyksestä tuli Vastaamolle syyskuun lopussa, kun kiristäjä lähestyi kiristysviestillä kolmea Vastaamon työntekijää. Asiasta ilmoitettiin välittömästi Keskusrikospoliisille, joka aloitti asiasta rikostutkinnan. 

26.10.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Teknologiayritys Vincit Oyj ja muutostoimisto Ellun Kanat ovat päättäneet hyökätä psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaiden ja työntekijöiden kokemaa kiristystä vastaan. Hyökkäys on tarkoitus käynnistää heti ja siihen liittyy kolme aaltoa, joita nyt ollaan rakentamassa.

22.10.2020 - Tutkimus ja koulutus

Teollisuuden sivuainevirroista on kehitetty Urban Infra Revolution -hankkeessa rakentamiseen soveltuvia, ekologisia ja 3D-tulostettavia geopolymeerikomposiitteja. Materiaaleja testataan Lappeenrannassa junaradan meluesteessä. Hankekonsortio pyrkii luomaan materiaaleille kannattavan liiketoimintaekosysteemin.

22.10.2020 - Alan Uutiset

Metsäkonejätti Ponsse on valittu jo kolmatta vuotta peräkkäin Suomen maineikkaimmaksi yritykseksi vuosittaisessa Luottamus&Maine -tutkimuksessa. Maineikkaimpien yritysten kärkikolmikossa toiseksi sijoittui peliyhtiö Supercell ja Fazer nousi kolmanneksi. Tänään julkaistuun tutkimukseen osallistui 8 974 suomalaista.

22.10.2020 - Alan Uutiset

Vantaan Energian työnsuunnitteluinsinööri Petri Parviainen voitti toisen palkinnon keskisuurten yritysten sarjassa Ateenassa pidetyssä kansainvälisessä European EnergyManagers -konferenssissa.

21.10.2020 - Alan Uutiset

Augumenta ja IISI Group ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on edistää lisätyn todellisuuden (AR) hyödyntämistä Taiwanin teollisuudessa. Lisätty todellisuus on digitalisaation tuomissa muutoksissa keskeinen teknologia, jolla yritysten omistamasta datasta saadaan näkyvää ja hyödynnettävissä olevaa.

19.10.2020 - Alan Uutiset

Ilmanvaihdon poistoputkia valmistava Vilpe Oy investoi uusiutuvaan energiaan asentamalla maalämpöjärjestelmän tehtaalleen Mustasaaressa. Kyseessä on reilun 600 000 euron investointi, jolla on tarkoitus korvata öljylämmitys kokonaan. 

18.10.2020 - Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n jätevedenpumppaamo Vantaan Ylästöntiellä uusitaan. Pumppaamon kapasiteetti nousee ja samalla se uudistuu teknisesti. Pumppaamojen ja viemäreiden saneerauksella parannetaan toimintavarmuutta ja vähennetään häiriöitä, joista pahimmillaan voi syntyä jäteveden ylivuoto maastoon tai vesistöön.