9.4.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Puolustusvoimien johdolla tutkitaan mahdollisuutta rakentaa nopeasti kykyä massamaiseen hengityssuojainten puhdistustoimintaan. Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen (PVTUTKL) ja Teknologian Tutkimuskeskuksen (VTT Oy) yhdessä kehittämä vetyperoksidikaa suun pohjautuva puhdistusmenetelmä on todettu toimivaksi hengityksensuojainten ja muiden suojavarusteiden puhdistamiseksi. 

8.4.2020 - Alan Uutiset

Ahlstrom-Munksjö kasvattaa suojakangastuotevalikoimansa kapasiteettia tukeakseen terveydenhuoltoalaa. Yhtiö laajentaa myös kankaiden valmistusta tuotantolinjoille, joita yleensä käytetään muiden kuitupohjaisten materiaalien valmistukseen.

8.4.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Ilmastonmuutos huolettaa ihmisiä koronakriisin keskelläkin, ja ydinvoima on edelleen suosittu ratkaisu sen torjumiseksi, ilmenee Energiateollisuus ry:n Kantar TSN:llä teettämässä kyselyssä.

8.4.2020 - Alan Uutiset

Kuljetinvalmistaja Ferroplan pystyy ennustamaan suhdanteiden kehitystä muutamia kuukausia eteenpäin.

8.4.2020 - Alan Uutiset

SKAL ”koronabarometrin” mukaan lähes viidennes kuljetusyrittäjistä pitää konkurssia todennäköisenä tai varmana. Koko maan yritysmäärään suhteutettuna ennusteet uhkaavat toteutuessaan tavaraliikenteemme palvelukykyä.

7.4.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo vauhdittavansa julkisessa terveydenhuollossa tarvittavien suojamateriaalien valmistusta Suomessa.

7.4.2020 - Alan Uutiset

Dell Technologiesiin kuuluvan Boomi-yhtiön teettämän tutkimuksen mukaan yritysten tietohallinnoissa on käynnissä voimakas modernisointiaalto. Käytännössä tämä tarkoittaa, että toiminnanohjausjärjestelmät ovat nopealla tahdilla siirtymässä pilvipohjaisiksi.

6.4.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Oululaislähtöinen iSTOC on tuonut markkinoille pikatestejä, joilla esimerkiksi sormenpäästä otetusta verinäytteestä pystytään havaitsemaan elimistön muodostamat vasta-aineet erilaisille tartuntataudeille. Nyt menetelmää ryhdytään soveltamaan koronaviruksen testaukseen.

6.4.2020 - Laite- ja korjaustekniikat

Alumiiniprofiileista voidaan koota kokonaisuuksia erilaisiin käyttökohteisiin. Profiileista voidaan rakentaa esimerkiksi liikuteltavia suojaseiniä ja pisarasuojia tuotanto- ja varastotiloihin sekä palvelupisteille.

6.4.2020 - Turvallisuus ja ympäristö

Miksi ympäristönsuojeluinvestointien osuus on niin pieni teollisuuden kokonaisinvestoinneista – vai onko se sittenkään? Kun huomioidaan t&k-menojen pääomittamisen eriävät käytännöt, on investointien suhdeluku parempi kuin miltä ensisilmäilyn perusteella näyttää, pohtii Tilastokeskuksen yliaktuaarina ympäristötilinpidon parissa toimiva Antti Hörkkö Tieto&Trendit -blogisarjan kirjoituksessa.