20.3.2019 - Alan Uutiset

Uusi Teollisuus ja Advanced Engineering -tapahtumat alkavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja ovat avoinna kävijöille keskiviikosta torstaihin 20.−21.3.2019.

20.3.2019 - Turvallisuus ja ympäristö

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

19.3.2019 - Turvallisuus ja ympäristö

Finavia on kiristänyt ympäristötavoitteitaan. Lentoasematoiminnastaan tunnetun yhtiön tavoitteena on, että kaikki sen toimipisteet ovat hiilineutraaleja vuotta suunniteltua aiemmin - jo vuonna 2019.

19.3.2019 - Alan Uutiset

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) teollisuusyksikön johtajaksi on valittu Kirsi Levä. Hän siirtyy virkaan teollisuusyksikön johtavan asiantuntijan tehtävistä. Hän työskentelee myös Tukesin kehitysjohtajana.

19.3.2019 - Turvallisuus ja ympäristö

Wärtsilän laskelman mukaan kivihiililaitosten korvaaminen lämpöpumpuilla alentaisi sähkön ja kaukolämmön tuotannon CO2- päästöjä Helsingissä lähes 90 prosenttia nykytilanteeseen verrattuna. Tämä vastaa päästövähenemältään yli miljoonan henkilöauton poistamista Suomen maanteiltä. CO2 - päästöjä on mahdollista vähentää vieläkin enemmän, mikäli moottorivoimalaitoksissa siirrytään käyttämään biokaasua tai synteettistä kaasua tulevaisuudessa.

18.3.2019 - Alan Uutiset

Suomalaiset kierrättivät yli 1 480 000 kiloa paristoja ja akkuja vuonna 2018. Määrä kasvoi edellisvuodesta lähes 10 prosenttia ja on noussut tasaisesti joka vuosi.

15.3.2019 - Turvallisuus ja ympäristö

Työturvallisuus- ja työhyvinvointiasiat ovat olleet vilkkaassa julkisessa keskustelussa jo pitkään ja asenteet työturvallisuutta kohtaan ovat muuttuneet vuosien saatossa huomattavasti. Yleinen näkemys nykyään on, että työturvallisuuteen panostaminen on investointi, joka kannattaa.

15.3.2019 - Alan Uutiset

Testijaksolla 18.–20.3.2019 Matkahuollon logistiikkaterminaalistalennätetään noin 100 pakettia Pakettipisteinä palveleville K-Market Kartanonkoskelle ja Ylästölle. Testin tarkoitus on kartoittaa toimintamallin tehokkuutta ja kapasiteettia. Paketit ovat aitoja kuluttajien verkkokauppalähetyksiä Matkahuollon kuljetusverkostosta.

15.3.2019 - Kumppaniartikkeli

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

14.3.2019 - Turvallisuus ja ympäristö

35 prosenttia suomalaisista ei tiedä, että elektroniikka sisältää kemikaaleja eikä 45 prosenttia tiedä, että ekologiset pesuaineet sisältävät kemikaaleja. Tästä huolimatta lähes kaksi kolmesta suomalaisesta arvioi omat tietonsa kemikaaliturvallisuudesta melko hyviksi.