https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 11.3.2020

Kemianteollisuus nousi Suomen suurimmaksi viejäksi - nousu hiipui loppuvuonna

Kemianteollisuus nousi Suomen suurimmaksi viejäksi 19 prosentin osuudellaan tavaraviennistä vuonna 2019. Myös investoinnit ovat kasvussa. Viennin nousu kääntyi syksyllä laskuun työrauhahäiriöiden ja kysynnän hiipumisen vuoksi. Alkuvuoden näkymä on sumea ja odotukset pakkasella. Öljyn hinnan romahdus ja koronavirus tulevat heikentämään alkuvuoden lukuja.

Neste-Oil_LuukkuvahtiWEB

Kemianteollisuus nousi 12,4 miljardin euron tavaraviennillään Suomen suurimmaksi viejäksi vuonna 2019. Loka-joulukuussa kemianteollisuuden tavaravienti kasvoi kuitenkin vain prosentin ja vuonna 2019 kokonaisuudessaan 0,7 prosenttia edellisvuodesta.

− Vientiosuuden kasvu kertoo pikemminkin yleisesti heikentyneestä tilanteesta kuin kemianteollisuuden omasta kasvusta. Kansainvälisen kysynnän jo syksyllä alkanut heikkeneminen ja työrauhahäiriöt näkyvät erityisesti loppuvuoden luvuissa, kuvaa tilannetta Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

− Isointa hittiä koronaviruksesta ei ole vielä nähty. Jo ennen koronan leviämistä ja öljyn hinnan romahdusta kemianteollisuuden yritykset arvioivat suhdannenäkymät selvästi laskeviksi, Mika Aalto jatkaa.

Kemianteollisuuden investoinnit kasvussa, T&K-investoinnit ennätystasolla

Kemianteollisuuden investoinnit kasvoivat Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tekemän investointitiedustelun mukaan vuonna 2019 selvästi, ja olivat sen mukaan nousemassa jo 1,6 miljardin tasolle. Kasvun ennakoidaan jatkuvan vuonna 2020. Myös T&K-investointien ennakoidaan kasvavan uudelle ennätystasolleen, lähes 600 miljoonaan euroon.

− Teollisuuden kannalta työrauha, kustannustaso, huippuosaaminen ja riskinjako ovat olennaisia. Tämä tarkoittaa hinnaltaan kilpailukykyistä sähköä eli käytännössä sähköveron laskua EU-minimiin ja päästökaupan aiheuttamien epäsuorien kustannusten kompensointia. Se tarkoittaa myös työrauhaa koskevien pelisääntöjen uudistamista, oppimisen laatuun panostamista ja julkista riskinjakoa uusien ilmastoteknologioiden toimivuuden osoittamiseen isossa mittakaavassa, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

Kemianteollisuus on investoinut ja säilyttänyt pääomatasonsa Suomessa koko 2000-luvun ja kasvattanut tasaisesti myös T&K-investointejaan.

Uusimmat artikkelit

21.5.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus kokoontuu Ouluun

Pohjoinen Teollisuus järjestetään tänä vuonna neljättätoista kertaa, ja mukana on jälleen laaja kattaus näytteilleasettajia, messukävijöitä ja ajankohtaista tietoa.

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.