1 2 3 4 5 6 7 ... 28 »

7.10.2019 | Tutkimus ja koulutus

Destia ja Metropolia syventävät yhteistyötään infra-alan tukemiseksi

Infra- ja rakennuslan yhtiö Destia Oy ja Metropolia ovat solmineet työelämäyhteistyösopimuksen 1.10.2019. Tavoitteena on lisätä infra-alan kiinnostavuutta vahvistamalla Destian työnantajamielikuvaa erilaisia harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksia tarjoamalla sekä tukea Destian toiminnan kehittämistä opinnäytetöiden, innovaatioprojektien ja hankeyhteistyön keinoin.

1.10.2019 | Tutkimus ja koulutus

Uusi ohjelma kouluttaa diplomi-insinööreistä data-analytiikan osaajia

Yritykset tarvitsevat yhä enemmän osaajia, jotka osaavat hyödyntää dataa päätöksenteossa ja strategiatyössä. Maailman johtavan analytiikkayrityksen SASin ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT:n yhteistyö vastaa elinkeinoelämän huutoon: Uusi Data-analytiikka päätöksenteossa -ohjelma kouluttaa analytiikkataitoisia diplomi-insinöörejä.

27.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Terästeollisuuden kuonasta arvokasta tuotetta – komponentit testikäytössä Suomessa ja Espanjassa

VTT ja Renotech Oy kehittivät menetelmän, jolla osa tulenkestävien materiaalien, refraktorikeraamien, raaka-aineesta voidaan korvata terästeollisuudessa syntyvällä kuonamateriaalilla.

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle.

18.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Avoin alustakehitys mahdollistaa langattoman automaation

Esineiden internetille tärkeä langaton automaatio tarvitsee avointa alustakehitystä, sillä se muodostaa perustan kaikelle järjestelmänkehitys- ja standardointityölle.

12.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

VTT ja Cambridgen yliopisto vertailivat vaihtoehtoja tieliikenteen päästöjen vähentämiseksi

Kestävät polttoaineet voivat vähentää tieliikenteen hiilidioksidipäästöjä merkittävästi samalla kun sähköajoneuvojen hinnat halpenevat, todetaan uudessa VTT:n ja Cambridgen yliopiston tutkimuksessa.

Vientiteollisuus käynnistää tekniikan alan koulutusohjelman opinto-ohjaajille

Vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki kutsuvat 35 opinto-ohjaajaa koulutuskokonaisuuteen, jossa opinto-ohjaajat pääsevät syventymään tekniikan alan koulutuksen mahdollisuuksiin.