1 2 3 4 5 6 7 ... 31 »

25.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Stora Enso testaa itsenäisesti ajavaa kuorma-autoa

Metsäjätti Stora Enso on aloittanut automaattisesti ajavan kuorma-auton testikäytön tehdasalueellaan Joensuun Uimaharjussa. Ilman kuljettajaa liikkuvan ajoneuvon avulla selvitetään, paljonko automatisoiduilla kuljetuksilla voidaan vähentää päästöjä ja parantaa turvallisuutta.

21.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto vahvistaa energiatutkimustaan

Vaasan yliopiston energiatutkimuksen tavoitteena on pyrkiä vastaamaan joustavan energiantuotannon, energialiiketoiminnan ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen globaaleihin tarpeisiin. Tutkimusta tehdään muun muassa tulevaisuuden älykkäisiin energiajärjestelmiin ja -verkkoihin, uusiin polttoaineisiin sekä teollisuuden ja alueellisiin kiertotalouden ratkaisuihin liittyen.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Koulutetut metsäkoneenkuljettajat työllistyvät hyvin – neljännes muille aloille

Metsäkoneenkuljettajan ammatti on vaativa ja koulutuskustannuksiltaan toiseksi kallein koulutusala. Vuosittain alalle valmistuu yhteensä noin 450 henkilöä, mikä vastaa alan työvoiman tarvetta. Metsäkoneenkuljettajaksi valmistuneitten määrä on kasvanut 30 prosenttia vuosikymmenen alusta. 

17.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Teollisuuden ammattilaisten tulisi kertoa ammateistaan lapsille – osaamisen rakentaminen alkaa koulupolun alusta

Oulun kauppakamarin Teollisuusvaliokunta järjesti 20.1.2020 perinteisen ”Teollisuus-Akatemiansa” alueensa kansanedustajille, viranhaltijoille sekä koulutusjärjestelmän edustajille.  Teemana oli ”teollisuuden vetovoima, osaamisen tarve ja kansainvälistyminen”.

11.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Fortum perustaa uuden Data Science & Analytics -yksikön

Energiayhtiö Fortum kasvattaa digitaalista osaamistaan perustamalla uuden analytiikka- ja koneoppimisyksikön. Data Science & Analytics -yksikkö perustetaan osaksi Fortumin Business Technologies -toimintoa, joka kattaa ohjelmistot, innovaatiot ja digitalisaation Fortumin sisällä.

10.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Kuumaöljykoulutusta Tampereella

Kl-Kunnossapito ja AX-Suunnittelu järjestivät Tampereella kuumaöljykurssin 6.-7.2.2020 hotelli Tornissa.