1 2 3 4 5 6 7 ... 29 »

26.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

VTT: Sienistä korvaajaa nahalle – tavoitteena teollinen tuotanto

VTT kehittää sienirihmaston avulla nahkamaista materiaalia, joka soveltuisi teolliseen tuotantoon.

26.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

Biohajoavat materiaalit korvaavat perinteisen muovin entistä useammissa käyttökohteissa

Kasvavan muovinkulutuksen sekä EU:n kiertotalous- ja hiilineutraaliustavoitteiden myötä biopohjaiset materiaaliratkaisut ovat entistä tärkeämmässä asemassa. DI Heidi Peltola tutki väitöskirjassaan kompostoituvia polylaktidi (PLA) -pohjaisia puukuitukomposiitteja, jotka tarjoavat ympäristöystävällisen materiaalivaihtoehdon monille erilaisille muovituotteille. 

22.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

BMW keskittää akkujen kehityksen ja testauksen uuteen keskukseen Saksan Müncheniin

Autojätti BMW Group kertoo keskittävänsä akkujensa kehityksen ja testauksen Saksan Müncheniin avattuun akkukennojen kehityskeskukseen. Keskuksen tavoitteena on kaksinkertaistaa akkujen energiatiheys ja parantaa akkujen käytettävyyttä.

20.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pelimoottori-, AR- ja VR-teknologioiden hyötykäyttö yleistyy – yrityksille tilaisuus kokeilla uutta teknologiaa

Alun perin tietokonepelien kehitystyön helpottamiseksi rakennettuja pelimoottoreita käytetään yhä enemmän myös hyötykäyttöön elinkeinoelämässä. Hämeen ammattikorkeakoulussa pyritään tukemaan tätä kehitystä hakemalla yrityksiä, joilla olisi kiinnostusta kokeilla uusia teknologioita.

19.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

FieldLab auttaa Pirkanmaan pk-yrityksiä teollisuus 4.0 -aikaan

Cobotteja eli teollisuusrobotteja, jotka tekevät yhteistyötä ihmisen kanssa. Vihivaunu eli automaattitrukki, joka kuljettaa tuotteita ja tuoteaihioita koneilta saamiensa ohjeiden mukaan. 3D-printteri, joka printtaa jopa kuusi metriä leveitä kappaleita. Tällaisia ovat laitteet, jotka kuuluvat TAMKin älykkään teollisuustuotannon testiympäristöön, FieldLabiin.

15.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

AEL ja Amiedu yhdistyvät – Uusi koulutus- ja konsultointipalveluiden jätti sai nimen Taitotalo

Taitotalo on työelämän kehittäjä ja ammatillisen aikuiskoulutuksen suunnannäyttäjä. Taitotalo kouluttaa suomalaiselle yhteiskunnalle ja yrityksille näiden kulloinkin tarvitsemat osaajat. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2020.

4.11.2019 | Tutkimus ja koulutus

Puupohjainen lanka sieppaa hormonit jätevedestä

Hormonien ja muiden lääkeaineiden päätyminen vesistöihin aiheuttaa huomattavia ympäristöhaittoja maailmanlaajuisesti. VTT ja Aalto-yliopisto ovat kehittäneet puupohjaisesta sellukuitulangasta edullisen ratkaisun sieppaamaan jätevesien kautta vesistöihin päätyviä lääkeaineita - erityisesti ehkäisypillerien etinyyliestradiolihormonia.