1 2 3 4 5 6 7 ... 26 »

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pula digialan osaajista maksaa yrityksille satoja miljardeja

Eurooppalaisten yksityisomisteisten yritysten kasvun suurin haaste on kasvava osaajapula sekä tarve tarttua rohkeammin digitaaliseen transformaatioon.

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Ilmakehän mustan hiilen tutkimukseen mittava rahoitus

Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii kasvihuonekaasujen lisäksi myös ilmastoa lämmittävien hiukkasmaisten päästöjen rajoittamista. BC Footprint -hankkeessa luodaan uusi konsepti ja metriikka, joka auttaa arvioimaan mustan hiilen päästöjä ja muun muassa niiden aiheuttamia ilmastovaikutuksia.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Swedish Steel Prize -kilpailu järjestetään tänä vuonna 20. kerran

Swedish Steel Prize -palkinto jaetaan ideoille ja tuotteille, jotka vaikuttavat tulevaisuuden teräsratkaisuihin. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Tukholmassa 14. marraskuuta 2019 osana Swedish Steel Prize 2019 -tapahtumaa.

Vesihuollon tutkijat Tampereella 6.6.2019 – ”Saneerausvelka on Suomen vesihuollon isoin ongelma”

Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella 6.6.2019 järjestettävässä vesihuoltoalan seminaarissa tutkijoiden teemana on vesihuollon yhteistyön edistäminen kohti kestävyyttä. Tilaisuuden yhteydessä julkistetaan kirja, joka käsittelee kolmen kokeneen tamperelaisen vesihuollon tutkijan työtä. Kirjan julkaisee Tampere Grand Senior Water Professionals -yhdistys. Tervetuloa mukaan seminaariin ja kirjanjulkistukseen!

31.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston tekniikan opiskelija kesäharjoitteluun hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERNiin

Vaasan yliopiston sähkötekniikan maisteriopiskelija Otto Ellonen aloittaa kesäharjoittelun Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN:ssä lauantaina 1. kesäkuuta. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus, sillä CERN valitsee vuosittain vain muutaman suomalaisen opiskelijan kesäharjoitteluun. Vaasan yliopisto aloitti yhteistyön CERNin kanssa syksyllä 2018.

31.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Asiakkaasta yrityksen kekseliäs konsultti – nämä tekijät edistävät arvoa luovaa yhteiskehittämistä

Yhteiskehittäminen eli tuotteiden ja palveluiden parantaminen ja kehittäminen yhteistyössä asiakkaiden kanssa on muuttanut merkittävästi yritysten tuote- ja palvelukehitystä. Balaji Gopalan on tutkinut tuotantotalouden väitöskirjassaan, mitkä tekijät voivat edistää arvoa luovaa yhteiskehittämistä.