1 2 3 4 5 6 7 ... 14 »

Uusi tutkimuskeskus ratkoo robottiautojen ja drone-lennokkien tietoturvaongelmia

Aalto-yliopisto on mukana Intel Labsin CARS-tutkimuskeskuksessa, joka etsii ratkaisuja autonomisten järjestelmien tietoturvallisuuden ja yksityisyydensuojan haasteisiin.

26.8.2017 | Tutkimus ja koulutus

Itä-Suomen yliopistoon kaksi uutta biotalousprofessuuria

Itä-Suomen yliopisto panostaa yhteiskuntatieteelliseen biotaloustutkimukseen kahdella uudella professuurilla. Viisivuotisilla professuureilla vahvistetaan "Luonnonvarojen kestävä hallinta" -tutkimusaluetta, joka on yksi Itä-Suomen yliopiston strategiassa määritellyistä viidestä vahvasta tutkimusalueesta.

15.8.2017 | Tutkimus ja koulutus

Kaikille avoin itseohjautuvien laivojen meriliikenteen testialue avautuu "Jaakonmerellä"

Suomen länsirannikolle avattavalla testialueella voi vastaisuudessa testata itseohjautuvaa meriliikennettä, aluksia ja teknologioita. Testialuetta hallinnoi ja valvoo DIMECC Oy, joka johtaa kansainvälistä One Sea -ekosysteemiä. 

31.7.2017 | Tutkimus ja koulutus

Suomalainen cleantech-ala kansainvälistyy parhaiten verkoston kanssa

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (Lappeenranta University of Technology, LUT) käynnissä oleva tutkimushanke osoittaa, että cleantech-yritysten menestymiselle on erityisen tärkeää keskinäinen yhteistyö, jota julkiset rahoittajat ja päätöksentekijät monipuolisesti ja projektiluonteisesti tukevat.

13.6.2017 | Tutkimus ja koulutus

TTY: Robotiikasta uusi pääaine

Tampereen teknillisessä yliopistossa voi ensi syksystä alkaen valita pääaineeksi robotiikan. Avaus on merkittävä, sillä TTY on ensimmäinen suomalainen yliopisto, jossa robotiikkaa voi opiskella pääaineena.

13.6.2017 | Tutkimus ja koulutus

Avoimet, osallistavat innovaatiomallit päihittävät perinteisen T&K-toimintamallin: budjetin suuruus ei ratkaise

Avoimet, etenkin asiakkaita osallistavat innovaatiomallit jättävät perinteisen T&K-toimintamallin varjoonsa. Muun muassa tämä ilmenee PwC:n tuoreesta innovaatioraportista, johon saatiin vastauksia yli 1 200 toimitusjohtajalta ja innovaatiojohtajalta 44 maasta.

19.5.2017 | Tutkimus ja koulutus

Uusia tekniikan alan osaajia työpaikkoja Lounais-Suomeen

Hallitus esittää vuoden 2017 ensimmäisessä lisätalousarviossa 20 miljoonan euron lisärahoitusta Lounais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen osaamistarpeisiin vastaamiseksi. Määrärahalla on tarkoitus muun muassa vahvistaa korkeakoulutusta ja ammatillista koulutusta.