« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 14 »

23.5.2016 | Tutkimus ja koulutus

Työnantajilta haetaan vinkkejä nuorten työelämätaitojen opiskeluun

Turun yliopiston johtama hanke tähtää työelämätaitojen opintojen aikaansaamiseen sekä ammatti- että korkeakouluihin. Tavoitteena on varustaa opiskelijat myönteisellä asenteella työtä ja työelämää kohtaan.

28.4.2016 | Tutkimus ja koulutus

Cramo on mukana kehittämässä uusia menetelmiä sisäilmaongelmien ennakointiin

Rakennuskonevuokraamo Cramo on mukana Aalto-yliopiston Sisäilmapoliisi-tutkimusprojektissa, jossa kehitetään uudenlaisia menetelmiä sisäilmaongelmien tunnistamiseksi nykyistä varhaisemmassa vaiheessa.

11.4.2016 | Tutkimus ja koulutus

ABB, Konecranes vauhdittavat Aalto-yliopiston teollisen internetin Otaniemen kampusta

Aalto Industrial Internet Campus (AIIC) on Aallon ja sen korkeakoulujen strateginen aloite. Sen tavoitteena on yhdistää teollisen internetin tutkimus, opetus ja innovaatiotoiminta kokonaisuudeksi, joka toimii tiiviissä yhteistyössä teollisuuden kanssa.  Nyt ABB ja Konecranes ovat lähteneet vauhdittamaan kampuksen toimintaa toimittamalla sinne avoimen rajanpinnan laitteita ja järjestelmiä, jotka ovat sekä Aalto-yliopiston tutkijoiden ja opiskelijoiden että muiden yritysten käytössä.

31.3.2016 | Tutkimus ja koulutus

Sähkö- ja automaatiotekniikan opintoja ensimmäistä kertaa monimuotona

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutus monimuotototeutuksena. Hakijoiksi odotetaan etupäässä työssäkäyviä henkilöitä, joilla on jo kokemusta alasta.

Vaasa kouluttaa osaajia työelämään

Vaasan aikuiskoulutuskeskuksessa koulutusohjelmaan otettiin kunnossapidon koulutukset täyttämään paikallisen yritysten tarpeita. Koulutuksen suunnitteluun käytettiin aikaa ja pohjalaista sisua. Halusimme koulutuksen, joka antaa osaamisen, mutta myös motivoi oppilasta.

Digitaalinen oppimisympäristö motivoi oppimista: case IWE/IWT

AEL toteutti kansainvälisen hitsausinsinöörin IWE (International Welding Engineer) ja hitsausteknikon IWT (International Welding Technologist) -pätevöitys­koulutuksen digitaalisessa oppimisympäristössä ensimmäisenä Suomessa.

Suomen oppisopimuskoulutusjärjestelmä muuttuu; ei-työsuhteinen koulutusmuoto mahdolliseksi

Ammatillisen koulutuksen reformi astuu voimaan Suomessa vuonna 2018. Uudistusten tavoitteena on lisätä oppisopimuskoulutuksen käyttöä työelämässä sekä vähentää oppisopimuskoulutuksesta aiheutuvaa byrokratiaa ja kustannuksia. Muutosten myötä myös ei-työsopimussuhteiset koulutussopimusmallit tulevat mahdolliseksi.