https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 4.10.2021

LUT perustaa ensimmäisenä Suomessa sähköisen liikenteen professuurin sekä siihen liittyvän uuden maisteriohjelman

LUT-yliopisto perustaa ensimmäisenä Suomessa sähköisen liikenteen professuurin sekä siihen liittyvän uuden maisteriohjelman Lahteen, yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

sähkö

Sähköisen liikenteen merkittävä murros on vasta alkamassa, nopeasti kasvavalle alalle tarvitaan lisää osaajia. LUT-yliopiston uusi professuuri keskittyy sähköisen liikenteen tutkimukseen sekä alan osaamisen kehittämiseen Suomessa. Uuden professuurin ja maisteriohjelman tavoitteena on varmistaa, että Suomeen saadaan tarpeeksi tutkimuksen sekä koulutuksen kautta syntyvää sähköisen liikenteen osaamista. Tärkeänä tavoitteena on myös tuoda tuorein tutkimustieto yritysten käyttöön ja luoda tulevaisuuden työpaikkoja.

Lahdessa toimii merkittävä sähköisen liikenteen klusteri, jossa on mukana yli 30 yritystä. Talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys LSK Group on aktiivinen toimija klusterissa sekä yksi professuurin rahoittajista. LSK:n toimitusjohtaja Perttu Ryynänen toimii myös Lahden seudun sähköisen liikenteen klusterin johtoryhmän puheenjohtajana.

- Liikenteen sähköistyminen sekä kiinteistöjen älykkyys ja energiatehokkuus linkittyvät vahvasti ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tämä luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia niille, jotka ovat valmiita kehittämään olemassa olevaa osaamistaan. Pidän erittäin tärkeänä alueemme yritysten, oppilaitosten ja viranomaisten yhteistyötä Lahden seudun sähköisen liikenteen klusterissa. LUT-yliopiston sähköisen liikenteen uusi professuuri ja maisteriohjelma ovat merkittävä askel koko alan kehittämiseksi Suomessa, kommentoi LSK:n toimitusjohtaja Perttu Ryynänen.

LSK tuottaa älykästä teknologiaa hyödyntäviä palveluita kiinteistöille ja teollisuuteen. Ratkaisuissa optimoidaan automaation avulla kuormanhallintaa ja sähköverkon liittymäkokoa, ja huomioidaan mahdollisuudet uusiutuvan energian hyödyntämiseen sekä varastoimiseen. Sähköisen liikenteen latausratkaisujen suunnittelu, toteutus sekä konsultointi ovat osa LSK:n palveluita.

- Lahden seudun yritysten tuki uuden professuurin perustamiselle luo erinomaiset edellytykset yhteistyölle ja alan kehitykselle. Sähköinen liikenne luo kysyntää uusille teknologiaratkaisuille, joita kehitämme mielellämme yhteisissä tutkimushakkeissa yritysten kanssa. Yhteistyö tarjoaa myös opiskelijoille mahdollisuuden tehdä harjoitus- ja opinnäytetöitä sekä työllistyä alueen teknologiayrityksiin, kommentoi dekaani Olli Pyrhönen, LUT School of Energy Systems.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.