https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 29.11.2021

Kaivosteollisuudelle uusi puheenjohtaja: Agnico Eagle Finlandin toimitusjohtaja Jani Lösönen

Kaivosteollisuus ry valitsi 25.11 uuden hallituksen, jonka puheenjohtajaksi valittiin Agnico Eagle Finlandin toimitusjohtaja Jani Lösönen. Hallitukseen nimettiin kaiken kaikkiaan viisi uutta jäsentä. Lisäksi jäsenmäärä kasvoi yhdellä.

Jani_Losonen_086_pienikuva (002) (1)

Hallituksen uusia jäseniä ovat toimitusjohtaja Noora Ahola (Mawson Oy), vt toimitusjohtaja Mari Pilventö (Tapojärvi Oy), johtaja Hannele Vuorimies (Metso Outotec Finland Oy), johtaja Mikael Furu (Oy Nordkalk Ab), kaivoksenjohtaja Antti Savolainen (Yara Suomi Oy, Siilinjärven kaivos).

Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtajaksi valittu toimitusjohtaja Pertti Lamberg (AA Sakatti Mining Oy) sekä toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen (Terrafame Oy), toimitusjohtaja Henrik Grind (Boliden Kevitsa Mining Oy) ja kaivoksen johtaja Tom Söderman (Outokumpu Chrome Oy, Kemin kaivos).

Lakiuudistuksia valmisteilla

Parhaillaan on valmisteilla useita kaivostoimintaan vaikuttavia lakiuudistuksia, muistuttaa Kaivosteollisuuden puheenjohtaja Jani Lösönen blogikirjoituksessaan. Hän näkee, että alan huolena on, että kaivoksia koskevia lakeja säädetään äänekkään some-keskustelun siivittämänä. Silloin voi syntyä yksipuolisia ratkaisuja, vaikka pitäisi katsoa kokonaisuutta pitkällä tähtäimellä.

– Suomessa olisi perusteltua keskustella kansallisesta raaka-ainepolitiikasta laajasti. Tuomme jo nyt enemmän metalleja kuin viemme. Suomessa valmistava teollisuus kuten esimerkiksi akkuklusteri ei voi nojata pelkästään tuontiin, sanoo Lösönen.

Hän lisää, että kaivoskeskustelussa vastakkainasettelut ovat suurempia kuin yhteiskunnassa yleisesti. Esimerkiksi matkailu ja kaivostoiminta elävät sulassa sovussa monella paikkakunnalla. Samoin Taloustutkimuksen tekemä Kaivosbarometri kertoi, että kansalaiset suhtautuvat kaivosteollisuuteen myönteisesti asuinpaikkakunnasta riippumatta.

– Kaivosten painolastina on menneiden vuosien epäonnistumisia. Niistä on opittu ja voidaan oppia lisääkin. Ongelmista keskustelu ja toiminnan kehittäminen ovat paras tie viedä asioita parempaan.

Teksti: Nina Garlo

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.