https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 6.4.2021

Sähkön hinta negatiivinen Ruotsissa ja Suomessa toisena pääsiäispäivänä 5.4.2021 aamuyöstä

Pääsiäisen johdosta sähkön kulutus on ollut teollisuudessa, toimistoissa ja kaupoissa pientä. Samanaikaisesti ulkolämpötila ei ole ollut erityisen kylmä. Negatiiviset hinnat Ruotsissa ovat suhteellisen epätavallisia, mutta niiden odotetaan lisäävän, koska tuulivoimaa rakennetaan koko ajan lisää. Pohjoismaiden energiansaannin vaihtelevin tekijä on tuuli. 

Pohjolan tuulivoimakapasiteetti vastaa nimellisteholtaan 18:sta ydinvoimalaa. Kovalla tuulella tuotetaa enemmän tuulisähköä, sähkön tarjonnan lisääntyessä hinnat tulevat alaspäin, mikä on hyvä asia sähkönkuluttajalle.Suurimmat voittajat, kun on negatiiviset sähkön hinnat, ovat ne, joilla on tuntiveloitus perusteiset hintasopimukset, Suomessa sopimusta kutsutaan markkinahintainen sähkösopimus, eli pörssisähkö.

Ruotsissa he esimerkiksi saivat ladata ilmaiseksi kello 01 –06 toisena Pääsiäispäivänä sähköautojaan.
Jotta kuluttajat voisivat suunnitella sähkönkulutustaan, markkinoilla on nyt erilaisia ​​älykkäitä apuvälineitä, kuten sovelluksia, jotka voivat ohjata pyykinpesu- ja tiskoneita, lämpöpumppuja, varaavia lattialammityksia ja sähköautojen latureita, toimimaan edullisen sähkönhinnan aikana. Esimerkiksi 60 prosenttia kaikista ruotsalaisista harkitsee sähköautoa seuraavana autonaan.

JUKKA_TAITITALO

Ensimmäisen kerran sähkönhinta oli negatiivinen Ruotsissa10.2.2020 kello 00- 04, jolloin alin sähkön hinta oli -0,2 öre / kWh. Negatiiviset sähkön hinnat koskivat koko Ruotsin aluetta.

Koko talven sähkön hinta on ollut ennätyskorkea Ruotsissa.  Ajalle 1.-5.4.2021 pörssisähkön keskihinnat ovat olleet Pohjoisruotsissa 14,50 öre/kWh, Keskiruotsissa 18.11 öre/kWh ja Eteläruotsissa 25,40 öre/kWh.

Suomessakin ensimmäisen kerran sähkönhinta oli 10.2.2020 negatiinen.
Samoin meilläkin sähkön hinta pörssissä oli negatiivinen kello 01-06 toisena Pääsiäispäiväna 5.4.2021.

Jukka2

Vuoden 2020 aikana sähkön hinta oli meillä Suomessa kolme kertaa negatiivinen.

Lähteet TT, STV ja Vattenfall

Teksti Jukka Kauppinen Taitotalo

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.