1 2 3 4 5 6 7 ... 28 »

Neste puolitti metaanipäästöt palmuöljypuristamoilla

Neste on pitkään tutkinut tapoja, joilla se voisi osaltaan parantaa palmuöljyteollisuuden ympäristösuoritusta. Yhtiö käynnisti vuonna 2015 kaksivuotisen tutkimusprojektin todentaakseen, että uusi jätevesien käsittelymenetelmä vähentää metaanipäästöjä. 

Fortum tutkii Krasnyi Borin teollisuusjätenäytteet

Fortumin jäte- ja kierrätysliiketoiminnan asiantuntijat ovat yhdessä Venäjän ympäristövalvontaviranomaisen kanssa ottaneet tällä viikolla näytteitä kahdesta avoimesta vesialtaasta Krasnyi Borin vaarallisen jätteen kaatopaikalla Pietarissa. Näytteenoton tavoitteena on selvittää, mitä aineita altaissa on.

Fortum vie Inkoon purkutyömaan metalliromut raaka-aineeksi Turkkiin

Fortum toimittaa ensimmäistä kertaa historiansa aikana metalliromua laivalla vientimarkkinoille. Inkoon hiilivoimalaitoksen purku-urakasta syntyvä metalliromu päätyy metalliteollisuuden raaka-aineeksi Turkkiin. Metalliromulastin on määrä lähteä Inkoosta määränpäähänsä keskiviikkona 14.2.2018.

Teollisuuslaitokset hallitsevat riskejä entistä paremmin

Riskien tunnistaminen ja hallinta ovat kehittyneet parempaan suuntaan teollisuuslaitoksissa. Vastuuttomasti toimivien laitosten määrä on pieni, selviää Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) vuoden 2017 valvontatilastoista. Tahallisesti aiheutetut onnettomuudet ovat uusi turvallisuusuhka.

Rakennustyömailta kaivettiin pilaantunutta maa-ainesta 300 tuhatta tonnia

Helsingissä kunnostettiin vuonna 2017 pilaantunutta maaperää 49 kohteessa. Näistä kaivettiin pilaantunutta maa-ainesta muualla käsiteltäväksi tai käytettäväksi hyödyksi maanrakentamisessa yhteensä 300 tuhatta tonnia. Kaupunki rakentaa nyt ahkerimmin Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa.

Lehtovuoren älyroskiksista suurtilaus Ruotsista – Jätekuljetuksissa vähintään 80 % säästö

Lehtovuori Oy:n teknologiakehityksen tulos, aurinkovoimalla roskansa puristava ja jätehuoltoon täyttymisestään ilmoittava CitySolar-jäteastia pudistaa pian Tukholman aluetta.

Etra satsasi aurinkosähköön Moreenissa

Etola-yhtiöihin kuuluvan Etra Oy:n Suomen keskusvaraston laajennusosan katolta löytyy lähes 1 300 aurinkopaneelia. Niiden tuottama sähkömäärä on jo merkittävä lisä kiinteistön energiankulutukseen.