1 2 3 4 5 6 7 ... 52 »

Pääkaupunkiseudun biojätteistä syntyy pian paikallista biokaasua

Energiatyhtiö Gasum ja Encore Ympäristöpalvelut ovat allekirjoittaneet sopimuksen Vantaan Viinikkalaan rakennettavasta biojätteen siirtokuormausasemasta. Asemalta biojätteet voidaan kuljettaa suurempina erinä Gasumin loppu vuodesta 2020 valmistuvalle Lohjan biokaasulaitokselle. 
 

Ennätysmäärä renkaita hyötykäyttöön vuonna 2019

Viime vuonna Suomessa kerättiin talteen ennätysmäärä renkaita. Ennätysvuoden saldo oli 61 436 tonnia renkaita, joka on noin 4 284 tonnia enemmän kuin edellisvuonna.

Kiilto panostaa aurinkoenergiaan: rakentaa Suomen suurinta katolla sijaitseva aurinkovoimalaa

Kemianteollisuuden ratkaisuja kehittävä perheyritys Kiilto Oy kertoo investoivansa vihreään energiaan. Lempäälän toimipisteessä viimeistellään parhaillaan Suomen suurinta katolla sijaitsevaa aurinkovoimalaa.

Turvallisuudesta tinkiminen ei saa tuoda kilpailuetua kuljetuksissa

Metsäteollisuus ry:n logistiikkapäällikkö Outi Nietola korosti kuljetusten turvallisuuden ja vastuullisuuden merkitystä toimialalle järjestetyssä Skal ry:n Reilu kuljetus 2020 -seminaarissa.

REWOOL-järjestelmä laittaa kivivillan kiertämään

Paroc, Lassila & Tikanoja ja Eko-Expert lanseeraavat tammikuussa ensimmäisinä Suomessa kierrätysjärjestelmän kivivillalle. REWOOL-järjestelmän myötä rakennusteollisuudessa ja työmailla käytettävästä kivivillasta syntyvä leikkuuhukka saadaan tehokkaasti uusiokäyttöön.

Terrafame alkaa hyödyntää vetylaitosten hukkaenergiaa

Valtion kaivosyhtiö Terrafame alkaa tuottaa prosessihöyryä vetylaitostensa hukkaenergiavirtoja hyödyntämällä. Vastaavaa teknologiaa on aiemmin käytetty muun muassa voimalaitoksissa, mutta vetylaitoksissa sen hyödyntäminen on uutta. Energia- ja vesiyhtiö Adven toteuttaa ratkaisun ja vastaa myös sen toiminnasta jatkossa. Projekti saa työ- ja elinkeinoministeriön uuden energiateknologian investointitukea.

Aurinkoenergiaa Helsingin kaupungin rakennuksiin

Helsingin kaupungilla on ollut parin vuoden ajan käynnissä projekti, jonka yhteydessä se asentaa aurinkovoimaloita sopiviin rakennuksiin. Tällä hetkellä valmiita aurinkoenergiavoimaloita on valmistunut yli kymmeneen kohteeseen. Ehkä tunnetuin kohde on Finlandia-talo, jonka katolle asennettiin aurinkopaneelit vuonna 2016.