1 2 3 4 5 6 7 ... 45 »

Ilmastotoimet voivat romuttaa tankkereiden markkinat

Raakaöljyn perinteinen asema maailman vaihdetuimpana raaka-aineena järkkyy, jos maailman valtiot alkavat joukolla käyttää uusiutuvia polttoaineita ilmastonmuutoksen vuoksi. Samalla tankkereiden ja bulkkialusten markkinat romahtavat, merenkulun strategioita laativa MSI varoittaa.

SSAB:n Raahen tehtaalla testattiin onnistuneesti fossiilisen hiilen korvaamista biohiilellä

SSAB:n Raahen terästehtaalla on testattu viimeksi kuluneen vuoden aikana kahteen otteeseen biohiilen käyttöä masuunin raaka-aineena. Testeissä fossiilisesta injektiohiilestä eli PCI-hiilestä korvattiin ensin 4 prosenttia ja sitten 10 prosenttia biohiilellä. Testien perusteella biohiilen 10 prosentin osuus on mahdollinen, mikä vähentäisi fossiilisesta hiilestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 100 000 tonnia vuodessa. 

Adven toteuttaa uusiutuvaan energiaan perustuvan energialaitoksen Terrafamen uudelle akkukemikaalitehtaalle

Terrafame ja Adven ovat sopineet uusiutuvaan energiaan perustuvan uuden energialaitoksen toteutuksesta Terrafamen tulevalle akkukemikaalitehtaalle Sotkamoon. Terrafamen Sotkamon akkukemikaalitehtaan investointi on yhteensä noin 240 miljoonaa euroa. Uuden vuonna 2021 käynnistyvän tehtaan myötä myös yhtiön energiantarve kasvaa.

Työterveyspsykologin nikseillä paluu töihin loman jälkeen sujuu vaivattomammin.

Kesäloman loppuminen saattaa tuntua haikealta, mutta töihin tarttuminen voi olla myös tervetullut paluu arkeen.

Metsä Boardin tavoitteena fossiilittomat tehtaat 2030 mennessä

Metsä Groupin tavoitteena on saavuttaa fossiilittomat tehtaat 2030 mennessä. Tavoite sisältää sekä oman energian tuotannon päästöt että ostoenergian päästöt. Tällä hetkellä 82  prosenttia Metsä Boardin tehtaiden käyttämästä energiasta on fossiilitonta.

Britannia määrää uusille laivoille nollapäästöt 2025 alkaen

Ison-Britannian hallitus terästi viime viikolla puhtaan merenkulun ohjelmaansa päätöksellä, jonka mukaan kaikilla vuonna 2025 ja sen jälkeen tilatuilla aluksilla pitää olla käytössä nollapäästöt takaavaa teknologiaa – muuten niillä ei ole asiaa saarivaltakunnan vesille. ”Ohjelman myötä Isosta-Britanniasta voi kehittyä merenkulun clean techin kansainvälinen kasvukeskus”, Liikenneministeri Nusrat Ghani sanoo Navigator Magazine -lehden mukaan.

Asbesti tappaa yhä

Asbestipurussa voi yhä altistua tappavalle asbestille, kun pölyn leviämistä estävän osastoinnin ilma ei vaihdu tarpeeksi, ei käytetä kohdepoistoja tai hengityssuojaimet vuotavat.