1 2 3 4 5 6 7 ... 29 »

Työterveyslaitos ja VTT luovat Suomeen työhyvinvointia edistävän ekosysteemin

Työterveyslaitos ja VTT lähtevät yhdessä uudistamaan suomalaista työhyvinvointia ja tuovat modernit teknologiat - kuten tekoälyn - laajamittaiseen hyötykäyttöön. Tavoitteena on yksilön työkyvyn ja hyvinvoinnin paraneminen.

Lidl asettaa tavoitteen muovin vähentämiselle – 20 prosenttia vähemmän muovia pakkauksissa 2025 mennessä

Lidl Suomi on päättänyt ensimmäisenä suomalaisena kauppaketjuna asettaa selkeän tavoitteen muovin vähentämiselle elintarvikepakkauksissa. Vuoden 2025 loppuun mennessä Lidl Suomi vähentää muovin määrää omien merkkiensä tuotepakkauksissa viidenneksellä.

Satotukku Oy parantaa energiatehokuuttaan

Vihannes- ja hedelmätukkutoimija Satotukku Oy aloitti vuonna 2016 kiinteistöönsä kohdistuvan energiatehokkuusohjelman. Energiakartoituksen tarkoituksena oli löytää keinot, joilla toteuttaa energiaa säästäviä toimenpiteitä ja pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä. Sen tuloksena yhtiöllä on muun muassa kiinteistönsä katolla 666 aurinkopaneelia.

Turvallisuusjohtajan blogi: Ostamisen osaamista vai toimittajan tallomista - turvallisuusvaatimukset toimittajaverkostossa

Miten varmistetaan turvallisuusvaatimusten täyttyminen toimittajaverkostossa? Tänä päivänä alkaa olla jo itsestään selvyys se, että toimitusketjulta vaaditaan tiettyjen laatuvaatimusten täyttymistä, jotta voidaan varmistaa koko toimittajaverkoston sitoutuminen samaan laaduntuottokykyyn kuin ostajalla. 

Resurssitehokas kiviaineshuolto säästää ympäristöä ja kustannuksia

Kiviaineksia voidaan hyödyntää aiempaa resurssitehokkaammin sekä samalla vähentää ympäristöhaittoja ja säästää kustannuksia. Resurssitehokkaasta kiviaineshuollosta on juuri ilmestynyt ympäristöministeriön raportti.

Älykkäät katuvalot säästävät EU-maille 2,1 miljardia vuodessa

Euroopan kaupungit polttavat katuvaloihin noin kolme miljardia euroa joka vuosi. Käynnissä oleva 'älyvalojen vallankumous' säästää jäsenmaiden sähkölaskuissa jopa 2,1 miljardia euroa vuodessa.

Suomi ja Ruotsi haluavat kaivosalalle kestävien mineraalien sertifikaatin

Työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti eilen aloittavansa yhteistyössä Ruotsin kanssa valmistelut kaivosalan tuotteita koskevan vastuullisuussertifikaatin luomiseksi. Sertifikaatin on tarkoitus kertoa tuotteiden, esimerkiksi akkujen, vastuullisuudesta koko tuotantoketjun osalta: louhinnasta ja valmistuksesta käyttöön ja kierrätykseen. Alan yritysten yhteistyöjärjestö Kaivosteollisuus ry kannattaa aloitetta.