https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

a22d43a2aedfc9dc_800x800ar

Robotit kestävät kuumuutta, pölyä ja kemikaaleja. Kuva: Outokumpu

Outokumpu aloitti vuosi sitten hyödyntämään tekoälyä ja robotteja parantaakseen ja digitoidakseen turvallista prosessivalvontaa yhtiön tuotantolaitoksilla. Sveitsiläisen robotiikkayrityksen ANYboticsin ensimmäiset ANYmal-robotit saapuivat Outokummun tuotantolaitoksille Saksan Krefeldiin ja Ruotsin Avestaan alkuvuodesta 2023.

Pilottivuoden jälkeen robotiikan käyttö laajenee nyt Suomeen, kun ensimmäinen robotti aloittaa toimintansa yhtiön ferrokromitehtaalla Torniossa. Outokummun tavoite on saavuttaa toimialan alhaisin tapaturmataajuus vuoteen 2025 mennessä.

– ANYboticsin robottiteknologia auttaa meitä parantamaan turvallisuutta vähentämällä työntekijöiden altistumista vaarallisille aineille ja ympäristöille, optimoimalla tuotantoa ennalta ehkäisevällä kunnossapidolla, vähentämällä ympäristövaikutuksia ja keräämällä turvallisuusdataa, Outokummun työturvallisuusjohtaja Thorsten Piniek sanoo.

– Arvioimme vuonna 2023, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Outokummulla on tuotantolaitoksissaan kolme robottia – Saksassa Rosie, Ruotsissa Angie ja Suomessa Jokkeri – joilla on useita päivittäisiä tehtäviä. Avestassa robotti pyrkii vähentämään aikaa, joka työntekijöiden on vietettävä happoalueilla tarkastusten aikana. Tarkastuspisteitä on yhteensä 90 vuoroa kohti, 270 päivässä ja 1 890 viikossa. Krefeldissä robotilla on tällä hetkellä vastaavia tehtäviä kuin Avestassa, mutta lähitulevaisuudessa sen tavoitteena on tarkastaa kylmävalssaamon uuneja ja niiden eristyksiä.

ANYmal-robotit käyttävät SLAM-menetelmää (Simultaneous Localization and Mapping) Lidar-antureiden kanssa esteiden havaitsemiseen ja ennalta määriteltyjen reittien ja tarkastuspisteiden seuraamiseen. Robotit kestävät myös kuumuutta, pölyä ja kemikaaleja.

Robotiikka vähentää altistumisia

Outokummun ferrokromitehtaalla operoi noin 230 työntekijää. Siellä on kolme valokaariuunia (SAF), kaksi sintraamoa ja koksinkuivaamo, joiden vuotuinen ferrokromin tuotantokapasiteetti on yhteensä 530 kilotonnia. 

– Ferrokromitehtaallamme robotti keskittyy vähentämään henkilöstön altistumista melulle, pölylle ja tärinälle mitattaessa laakereiden ja vaihdelaatikoiden lämpötiloja, ja varmistettaessa, että hihnakuljettimet kulkevat oikeassa asennossa. Robotin käyttöönotto Torniossa on yksi uusi askel kohti entistä turvallisempaa työympäristöä ja rutiininomaisten prosessien tehokkuuden parantamista, tehtaan johtaja Teijo Södervall kertoo.

– Robottiteknologia on kuitenkin vain yksi osa turvallisuuteen liittyvistä teknisistä innovaatioista. Esimerkiksi Valto 360 -näkymä tehtaasta mahdollistaa kävelyn tehtaan sisällä ja tutustumisen laitteiden sijaintiin ilman fyysistä vierailua alueella, hän lisää

Tulevaisuudessa Outokumpu aikoo kävelevien robottien lisäksi käyttää myös drooneja, itseohjautuvia kuljetusjärjestelmiä sekä yhteistyörobotteja (cobotteja) turvallisuuden ja tuottavuuden parantamiseksi.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.