https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

a22d43a2aedfc9dc_800x800ar

Robotit kestävät kuumuutta, pölyä ja kemikaaleja. Kuva: Outokumpu

Outokumpu aloitti vuosi sitten hyödyntämään tekoälyä ja robotteja parantaakseen ja digitoidakseen turvallista prosessivalvontaa yhtiön tuotantolaitoksilla. Sveitsiläisen robotiikkayrityksen ANYboticsin ensimmäiset ANYmal-robotit saapuivat Outokummun tuotantolaitoksille Saksan Krefeldiin ja Ruotsin Avestaan alkuvuodesta 2023.

Pilottivuoden jälkeen robotiikan käyttö laajenee nyt Suomeen, kun ensimmäinen robotti aloittaa toimintansa yhtiön ferrokromitehtaalla Torniossa. Outokummun tavoite on saavuttaa toimialan alhaisin tapaturmataajuus vuoteen 2025 mennessä.

– ANYboticsin robottiteknologia auttaa meitä parantamaan turvallisuutta vähentämällä työntekijöiden altistumista vaarallisille aineille ja ympäristöille, optimoimalla tuotantoa ennalta ehkäisevällä kunnossapidolla, vähentämällä ympäristövaikutuksia ja keräämällä turvallisuusdataa, Outokummun työturvallisuusjohtaja Thorsten Piniek sanoo.

– Arvioimme vuonna 2023, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Outokummulla on tuotantolaitoksissaan kolme robottia – Saksassa Rosie, Ruotsissa Angie ja Suomessa Jokkeri – joilla on useita päivittäisiä tehtäviä. Avestassa robotti pyrkii vähentämään aikaa, joka työntekijöiden on vietettävä happoalueilla tarkastusten aikana. Tarkastuspisteitä on yhteensä 90 vuoroa kohti, 270 päivässä ja 1 890 viikossa. Krefeldissä robotilla on tällä hetkellä vastaavia tehtäviä kuin Avestassa, mutta lähitulevaisuudessa sen tavoitteena on tarkastaa kylmävalssaamon uuneja ja niiden eristyksiä.

ANYmal-robotit käyttävät SLAM-menetelmää (Simultaneous Localization and Mapping) Lidar-antureiden kanssa esteiden havaitsemiseen ja ennalta määriteltyjen reittien ja tarkastuspisteiden seuraamiseen. Robotit kestävät myös kuumuutta, pölyä ja kemikaaleja.

Robotiikka vähentää altistumisia

Outokummun ferrokromitehtaalla operoi noin 230 työntekijää. Siellä on kolme valokaariuunia (SAF), kaksi sintraamoa ja koksinkuivaamo, joiden vuotuinen ferrokromin tuotantokapasiteetti on yhteensä 530 kilotonnia. 

– Ferrokromitehtaallamme robotti keskittyy vähentämään henkilöstön altistumista melulle, pölylle ja tärinälle mitattaessa laakereiden ja vaihdelaatikoiden lämpötiloja, ja varmistettaessa, että hihnakuljettimet kulkevat oikeassa asennossa. Robotin käyttöönotto Torniossa on yksi uusi askel kohti entistä turvallisempaa työympäristöä ja rutiininomaisten prosessien tehokkuuden parantamista, tehtaan johtaja Teijo Södervall kertoo.

– Robottiteknologia on kuitenkin vain yksi osa turvallisuuteen liittyvistä teknisistä innovaatioista. Esimerkiksi Valto 360 -näkymä tehtaasta mahdollistaa kävelyn tehtaan sisällä ja tutustumisen laitteiden sijaintiin ilman fyysistä vierailua alueella, hän lisää

Tulevaisuudessa Outokumpu aikoo kävelevien robottien lisäksi käyttää myös drooneja, itseohjautuvia kuljetusjärjestelmiä sekä yhteistyörobotteja (cobotteja) turvallisuuden ja tuottavuuden parantamiseksi.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.