1 2 3 4 5 6 7 ... 33 »

Huolellinen automaatiosuunnittelu estää virhehankinnat

Teollisuuslaitoksille hankitaan vuosittain uusia koneita esimerkiksi tuotantoprosessia parannettaessa tai konekantaa päivitettäessä. Hankinnoissa on usein kipukohtia, joista seuraa turhia kuluja ja aikataulun ylityksiä. Isoja ongelmia aiheuttavat puutteellinen tai kokonaan puuttuva esisuunnittelu, sekä tiedonpuute toimittajaa valittaessa. Miten ongelmat voitaisiin ehkäistä?

Sataservice kimppaan ABB Drivesin kanssa

Vahvaa kasvua jatkava Sataservice on saanut ABB Oy Drivesin uudeksi ja merkittäväksi yhteistyökumppaniksi uudelle vuodelle. ABB Oy Drivesin taajuusmuuttajatehtaan toiminnot sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä.

Nesteen investoinnit Porvoossa tukevat jalostamon kilpailukykyä ja ympäristövaikutusten vähentämistä

Neste uusii Porvoon jalostamon jätevesilaitosta. Hankkeessa uusitaan jätevesilaitoksen kemiallinen ja biologinen käsittely, ja sen on suunniteltu valmistuvan kokonaisuudessaan vuoden 2020 aikana. Uudistus parantaa jäteveden käsittelyn tehokkuutta ja varmistaa sen kapasiteetin. Investointi tehdään yhteistyössä laitoksen toisen käyttäjän, Borealis Polymers Oy:n, kanssa ja sen arvo on yhteensä noin 50 miljoonaa euroa. 

Posti valitsi Tiedon konesali- ja pilvipalvelukumppaniksi

Posti ja Tieto ovat sopineet konesali- ja pilvipalveluita koskevasta kumppanuudesta, jonka tavoitteena on Postin IT-infrastruktuurin modernisointi. Toimialan murroksessa Posti panostaa voimakkaasti laadun sekä asiakaskokemuksen parantamiseen. Yhteistyö tukee Postia liiketoimintalähtöisissä ratkaisuissa.

Gasumille tukea biokaasun tuotannon lisäämiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Gasumille Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihanketukea 7,83 miljoonaa euroa biokaasun tuotannon lisäämiseen. Gasum rakentaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä, johon kuuluu myös biokaasutuotannon lisääminen.

#Konepajasiskot investoivat koneisiin ja kouluttavat omat koneistajansa

Konepajojen koneet käyvät nyt kuumina ja tilauskanta on hyvä suuressa osaa suomalaisista konepajoista. Mutta konepajoissa omien koneiden ja laitteiden kapasiteetti riittää juuri ja juuri vastaamaan kysyntään. Lisäksi osaavaa työvoimaa on haastava löytää eikä ala kiinnosta nuoria, vaikka työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. Markkinatilanteen haasteet on todettu myös HallaWorks Oy:n konepajalla Raumalla. HallaWorksin yrittäjillä, Niina Pekosella ja Noora Pylkkäsellä on kuitenkin selkeä suunnitelma: #Konepajasiskot investoivat tulevaisuudessa koneisiin sekä itse koulutettavaan työvoimaan.

Robotti leipähyllyn vahtina

S-ryhmässä tutkitaan mahdollisuuksia hyödyntää konenäköä ja robotiikkaa, jotta ruokakaupan hyllyistä löytyisi aina varmasti tavaraa. Kokeilun tarkoituksena on selvittää, millaista apua nykyteknologia voi tarjota myymälätyöhön ja asiakaspalveluun.