1 2 3 4 5 6 7 ... 48 »

Rovaniemen, Ranuan ja Pellon biojätteistä kotimaista uusiutuvaa biokaasua

Rovaniemen, Ranuan ja Pellon kuntalaisten biojätteistä tuotetaan jatkossa kotimaista uusiutuvaa biokaasua ja kierrätysravinteita Gasumin Oulun biokaasulaitoksella. Energiayhtiö Gasumin ja kunnallisen jäteyhtiö Napapiirin Residuum Oy:n sopimus on uusi askel seudulliselle kiertotaloudelle Pohjois-Suomessa. Kuntalaisten biojätteet kierrätetään jatkossa polttoaineeksi kaasuautojen tankkiin.

Tehoa arvometallien talteenottoon ja jätteiden hyötykäyttöön

Oulun yliopiston epäorgaanisten sivuvirtojen kiertotaloustutkimukselle on myönnetty Business Finlandin rahoitus: MIMEPRO-hankkeessa edistetään hyödyntämättömien, mutta lupaavien teollisuuden epäorgaanisten jätteiden ja sivuvirtojen hyötykäyttöä ja kaupallistamista. Hankkeessa korvataan kiertotalouden materiaaleilla primäärisiä raaka-aineita.

COVID-19: Absolut terästää Kiillon käsidesiä rekallisella etanolia

Absolut Company ja Kiilto yhdistävät voimansa taistelussa koronavirusta vastaan. Absolut Vodkan valmistaja on lahjoittanut rekkalastin etanolia KiiltoClean Ab:lle käsidesin raaka-aineeksi Ruotsin terveydenhuoltoa varten. Kiilto laittaa hyvän kiertämään ja lahjoittaa saman verran rahaa hyväntekeväisyyteen.

COVID-19: Savonlinnasta kajahtaa: pienpanimo muutti tuotantosuuntaa käsidesiin

Poikkeusolot poikivat aivan edistyksellisiä ideoita. Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing tuo myyntiin uuden Olaf-käsidesin. Olaf Craft Hand Sanitizer -nimellä kulkeva tuote tulee saataville maaliskuun aikana panimon verkkokaupassa ja myymälässä Savonlinnassa. Mahdollisesti myös paikallisten kauppojen hyllyille.

Ennätyksellinen 6 000 tonnin tavarajuna liikennöi Vainikkalasta Haminaan

VR Transpoint on pilotoinut maaliskuun aikana ennätyksellisen suurta tavarajunaa transitoliikenteen kuljetuksissa Vainikkalasta Haminan satamaan. 6 000 tonnia painavassa junassa on 66 vaunua ja vajaa kilometrin mittainen kokoonpano liikkuu kahden Vectron-sähköveturin voimin. Suuret junakoot tuovat tehokkuutta rautatiekuljetuksiin.

Metsä Group: Raumalle nousee maailman modernein saha

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on päättänyt maailman moderneimman sahan rakentamisesta Raumalle. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2020.

Poikkeustilanne teki pakosta hyveen teollisuudessakin: Etätyö mullistaa työelämää kaikilla aloilla

Suomalainen työelämä muuttuu nyt kaikilla toimialoilla nopeasti. Covid-19 -virus on tekemässä kotona työskentelystä uuden normin, mutta vasta tulevaisuus näyttää sen, miten pysyviksi muutokset jäävät.