1 2 3 4 5 6 7 ... 48 »

COVID-19: Savonlinnasta kajahtaa: pienpanimo muutti tuotantosuuntaa käsidesiin

Poikkeusolot poikivat aivan edistyksellisiä ideoita. Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing tuo myyntiin uuden Olaf-käsidesin. Olaf Craft Hand Sanitizer -nimellä kulkeva tuote tulee saataville maaliskuun aikana panimon verkkokaupassa ja myymälässä Savonlinnassa. Mahdollisesti myös paikallisten kauppojen hyllyille.

Ennätyksellinen 6 000 tonnin tavarajuna liikennöi Vainikkalasta Haminaan

VR Transpoint on pilotoinut maaliskuun aikana ennätyksellisen suurta tavarajunaa transitoliikenteen kuljetuksissa Vainikkalasta Haminan satamaan. 6 000 tonnia painavassa junassa on 66 vaunua ja vajaa kilometrin mittainen kokoonpano liikkuu kahden Vectron-sähköveturin voimin. Suuret junakoot tuovat tehokkuutta rautatiekuljetuksiin.

Metsä Group: Raumalle nousee maailman modernein saha

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on päättänyt maailman moderneimman sahan rakentamisesta Raumalle. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2020.

Poikkeustilanne teki pakosta hyveen teollisuudessakin: Etätyö mullistaa työelämää kaikilla aloilla

Suomalainen työelämä muuttuu nyt kaikilla toimialoilla nopeasti. Covid-19 -virus on tekemässä kotona työskentelystä uuden normin, mutta vasta tulevaisuus näyttää sen, miten pysyviksi muutokset jäävät.

Uusi tuotantolaitos nostaa renkaiden kierrätysmateriaalin jalostusastetta ja luo uusia työpaikkoja

Suomen Rengaskierrätys ja Lopen kunta ovat sopineet uudenlaisen tuotantolaitoksen rakentamisesta Silmänkannon teollisuusalueelle. Uusimmalla tekniikalla toimiva laitos nostaa kierrätysmateriaalin jalostusastetta ja luo uusia työpaikkoja

Orion: Tekoäly lääkekehityksen apuna

Tekoäly on tutkijan tuki ja työkalu, jonka avulla Orionin lääkekehitys on entistä tarkempaa. Tämä heijastuu potilasturvallisuuteen: lääkkeiden haittavaikutukset voidaan jatkossa havaita entistä paremmin jo kehitystyön alkuvaiheessa.

Suunnitelmallisuus vie kunnossapidossa pitkälle

Suomalainen yhteiskunta on muuttunut täysin muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana: digikehityksen ansiosta teollisuuden kunnossapidon rooli on muuttunut pakollisesta kuluerästä tärkeäksi osaksi organisaatioiden liiketoimintastrategiaa.