1 2 3 4 5 6 7 ... 44 »

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

TSE ja Neste hakevat hukkalämmöstä hiilineutraalia kaukolämpöä

Neste Oyj ja Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) selvittävät  mahdollisuuksia Naantalin jalostamon hukkalämpöjen hyödyntämisestä kaukolämmön tuotannossa. Hanke edistäisi kaukolämmön hiilineutraalia tuotantoa Turun alueella ja parantaisi Nesteen jalostamon energiatehokkuutta.

SSAB Europen investointi Hämeenlinnan putkitehtaaseen etenee – varaston laajennus harjakorkeudessa

SSAB Europe ilmoitti lokakuussa putkituotantonsa uudelleenjärjestelyihin sisältyvästä Hämeenlinnan putkitehtaan tuotantolinjojen uudistamisesta. Noin 300 miljoonaa kruunun investointi Hämeenlinnan putkitehtaaseen on edennyt vaiheeseen, jossa varaston laajennus on harjakorkeudessa ja harjannostajaisia vietetään 14.6.2019.

Ekosysteemit teollisuuden ytimessä

"Verkostot ovat avainasemassa menestykseen, ja luottamus on verkostoissa välttämätöntä. Siksi luottamus on avain automaatiossakin”, tiivistää Mikko Uuskoski, MPD:n strategisen kumppanin Beckhoff Automationin toimitusjohtaja. Ekosysteemitalous on keskiviikkona 5.6.2019 virallisesti käynnistyvän Suomen suurimman teollisuustapahtuman MPD:n pääteema.

Maailman ensimmäinen teollinen 5G-tekoälysovellus tuotantokäyttöön ABB:n taajuusmuuttajatehtaalla Helsingissä

ABB yhteistyökumppaneineen toteuttaa Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevalle taajuusmuuttajatehtaalleen maailman ensimmäisen langatonta 5G-tekniikkaa hyödyntävän teollisen tekoälysovelluksen. ABB:n, Atostekin ja Telian pilottihanke luo pohjaa langattomaan tekniikkaan pohjautuville uusille teollisille ratkaisuille. 

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Akut vähentävät sähkön jakeluverkon häiriöitä Ruotsissa

Fortum on ottanut käyttöön akkuja Forshuvudin vesivoimalaitoksella, joka sijaitsee Borlängen ja Dalälven-joen läheisyydessä Taalainmaalla, Ruotsissa. Sähköverkkoon yhdistetyt akut tukevat vesivoimaa ja parantavat vesivoiman säätövoimaa.