https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

affac7f993f6f38d_800x800ar

Metsä Boardin Suomen tehtaiden taivekartongin tuotantokapasiteetti on noin 750 000 tonnia vuodessa. Kuva Metsä Board

Gasum on tehnyt Metsä Groupiin kuuluvan kartonkia valmistavan Metsä Boardin kanssa sopimuksen biokaasun toimittamisesta yhtiön kartonkitehtaille. Yhtiön taivekartonkia käytetään muun muassa korkealuokkaisissa elintarvike-, kosmetiikka- ja lääkepakkauksissa.

Metsä Boardin tavoitteena on muuttaa kaikki tehtaansa fossiilittomiksi vuoteen 2030 mennessä, ja biokaasun käyttö on yksi keino päästä tavoitteeseen.

Yhtiö julkaisi hiljattain verifioidun elinkaariarvion tulokset, joiden mukaan siirtymällä kierrätyskartongista (WLC) Metsä Boardin taivekartonkiin voidaan vähentää elintarvikepakkauksen hiilijalanjälkeä yli 60 prosenttia. IVL Swedish Environmental Research Instituten varmentamassa arvioinnissa verrattiin MetsäBoard Classic FBB -kartonkia Euroopassa myytäviin vastaaviin kartonkilajeihin. 

– Moni asiakkaistamme on sitoutunut pienentämään hiilijalanjälkeään ja pystymme auttamaan heitä heidän tavoitteissaan pienentämällä kartonkiemme hiilijalanjälkeä, Metsä Groupin energiajohtaja Pirita Mikkanen toteaa.

Mikkanen kertoo, että vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

– Kun oman toiminnan päästöt on saatu leikattua, tarkastelu siirtyy ylemmäs toimitusketjuun ja toimittajiin.

Metsä Boardin mukaan sen valmistamilla taivekartongeilla on vertailukohtia pienempi hiilijalanjälki, koska niiden valmistuksessa käytettävästä energiasta valtaosa on fossiilitonta ja kartongit ovat kevyempiä lujuudesta ja toiminnallisuudesta tinkimättä.

– Viimeisen vuoden aikana olemme tehneet elinkaarilaskentavertailut kolmessa pakkaussegmentissä, jotka ovat kosmetiikka-, lääke- ja nyt myös ruokasegmentti, kertoo Anne Uusitalo, Metsä Boardin tuoteturvallisuus- ja vastuullisuusjohtaja.

– Tutkimuksemme tarjoavat brändinomistajille faktapohjaista tietoa kartonkiemme potentiaalista auttaen heitä tekemään tietoon perustuvia päätöksiä pakkausten hiilijalanjäljen sekä Scope 3 -päästöjen vähentämiseksi, Uusitalo lisää.

Gasumin mukaan biokaasun elinkaaren aikaiset päästöt ovat keskimäärin 90 prosenttia pienemmät kuin perinteisillä fossiilisilla polttoaineilla. Lannasta valmistettuna biokaasu voi jopa ehkäistä enemmän päästöjä kuin sen valmistuksesta ja käytöstä aiheutuu. Tulevaisuudessa käyttöön tulee myös uusiutuvaa kaasua, joka on valmistettu uusiutuvalla sähköllä tuotetusta vedystä.

Biokaasun etu vihreässä siirtymässä on, että sitä voi sekoittaa ja vaihtaa keskenään maakaasun kanssa. Mitään lisäinvestointeja uuteen laitteistoon ei tarvita.

Uusimmat artikkelit

24.4.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilälle läpimurto Karibianmerellä: sopimus Curaçaon saaren hiilineutraaliuspalveluista

Wärtsilä optimoi saaren energiantuotannon yhteistyössä paikallisen Aqualectra-sähköyhtiön kanssa. "Uskomme tämän avaavan hiilineutraaliutta koskevaa yhteistyötä myös muiden mikroverkko-operaattoreiden kanssa", Wärtsilä Energyn johtaja Anders Lindberg toteaa.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.