1 2 3 4 5 6 7 ... 107 »

9.10.2020 | Alan Uutiset

Uusi biohajoava hydraulineste terästeollisuutta, muita hydrauliikkasovelluksia varten

Kun SSAB päätti luopua asteittain hiilestä terästuotannossaan, myös voiteluaineet haluttiin vaihtaa ympäristön kannalta kestävämpiin vaihtoehtoihin. Yhtiö kääntyi tässä vaiheessa Fuchsin puoleen ja tämän yhteistyön tuloksena syntyi uusi biohajoava hydrauliikkaneste terästeollisuuden ja muiden hydrauliikkasovellusten tarpeisiin.

5.10.2020 | Alan Uutiset

VM: Suomen talous on uudelleen taitekohdassa

Suomen talous on supistunut kolme vuosineljännestä peräkkäin. Sen arvioidaan supistuvan 4,5 prosenttia vuonna 2020, mutta koronapandemia on silti vahingoittanut Suomen taloutta vähemmän kuin suurinta osaa Euroopan talouksista alkuvuonna.

28.9.2020 | Alan Uutiset

Intelligent Industry -ekosysteemi edistää teollisuusyritysten digitaalista transformaatiota

Teollisuusyritykset ovat halukkaita avaamaan datavirtojaan ja hyötymään datanjakotaloudesta. Suomeen on luotava olosuhteet, joiden avulla yritykset pystyvät siirtymään teollisen datatalouden seuraavaan vaiheeseen. Muun muassa näin todetaan Intelligent Industry -ekosysteemin tuoreessa Industrial data economy for Finland -julkaisussa.

14.9.2020 | Alan Uutiset

Neste aloittaa yt-neuvottelut, suunnittelee lakkauttavansa Naantalin jalostamon toiminnot

Neste suunnittelee Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

11.9.2020 | Alan Uutiset

Rakennusala myönteinen yllättäjä taloudessa − ensi vuonna rakentaminen vähenee

Rakentamisen määrä jää tänä vuonna lähelle viime vuoden tasoa, arvioi valtiovarainministeriön (VM) rakennusalan suhdanneryhmä 9. syyskuuta julkaistussa raportissaan.

11.9.2020 | Alan Uutiset

Sukupuoli on suurin syy syrjintään tekniikan alan työpaikoilla

Neljätoista prosenttia tekniikan alan korkeakoulutetuista on kokenut nykyisessä työyhteisössään syrjintää tai epäasiallista kohtelua viimeisen vuoden aikana. Naisista syrjinnän tai epäasiallisen kohtelun kokemuksia on ollut 21 prosentilla ja miehistä 10 prosentilla vastaajista. Naiset kokevat syrjintää useimmin perustuen sukupuoleen, miehet perustuen vanhempaan ikään. Tulokset käyvät ilmi Tekniikan akateemisten tuoreesta Yhdenvertaisuus työelämässä -tutkimuksesta.

11.9.2020 | Alan Uutiset

Business Finland: Täsmätoimia teollisuuden tueksi

Business Finland sanoo käynnistävänsä viisi toimenpidekokonaisuutta suomalaisen valmistavan teollisuuden asiakashankinnan tueksi. Toimenpiteet rahoitetaan valtioneuvoston kesäkuun lisäbudjetissa Business Finlandille tätä tarkoitetulla toimintamenomäärärahalla.