1 2 3 4 5 6 7 ... 58 »

7.10.2017 | Alan Uutiset

Venäläis-suomalainen Partneriaatti Teknologiamessujen yhteydessä

Helsingin kaupunki järjestää yhdessä Pietarin kaupungin kanssa Helsingin Teknologia-messujen yhteydessä suomalaisia ja venäläisiä yrityksiä, sijoittajia ja elinkeinoelämän järjestöjä yhteen kokoavan B2B-foorumin, Partneriaatin.

4.10.2017 | Alan Uutiset

Pääkirjoitus: Teollisuuden palveluliiketoiminnassa on potentiaalia

Kunnossapito on yhä vahvemmin palveluliiketoimintaa ja työtä tietojärjestelmien parissa. Alan huippuosaajia tarvitaan tänä päivänä niin yrityksissä kuin niiden verkostoissa. 

4.10.2017 | Alan Uutiset

Alan vaikuttaja: Teknologia lisää kunnossapidon kiinnostavuutta

Tuomo Härkönen kuvailee itseään elinikäiseksi opiskelijaksi, jota on kiehtonut jo pienestä pojasta lähtien erilaiset teknologiat ja tekniset laitteet. Nelivuotiaana hän jo purki polkupyöränsä osat palasiksi selvittääkseen, miten laite pohjimmiltaan toimii. Samaa asennetta hän hyödyntää edelleen etsiessään teollisuudelle uusia tapoja tehostaa toimintoja teknologian keinoin.

4.10.2017 | Alan Uutiset

Siemens ja VTT kehittävät yhdessä digitaalista metsäteollisuutta

Siemens ja VTT ovat sopineet Digital Fiber -yhteistyöstä, jossa kehitetään digitaalista metsäteollisuutta. Kehitysyhteistyö sisältää ekosysteemien rakentamisen, metsäteollisuuden uudenlaisten prosessien kehittämistä, teknologiaratkaisuja sekä VTT:n Bioruukki-pilotointikeskuksen modernisointia.

4.10.2017 | Alan Uutiset

Sähköä kaivosteollisuuden prosessi- ja jätevedestä

Kaivosteollisuuden prosessi- ja jätevedet voivat tulevaisuudessa päästä uudenlaiseen hyötykäyttöön sähköntuotannon lähteenä. Diplomi-insinööri Mira Sulonen tutki ympäristöbiotekniikan alaan kuuluvassa väitöskirjassaan jätevirtojen rikkiyhdisteiden hyödyntämistä biologisessa sähköntuotannossa.

22.9.2017 | Alan Uutiset

Insinöörien työttömyys vähenee vauhdilla

Insinöörien ja ekonomien IAET-kassaan tuli elokuussa 665 ensihakemusta. Määrä liki puolittui edellisvuodesta, kertoo Tekniikka&Talous –verkkosivusto.

18.9.2017 | Alan Uutiset

SEW-EURODRIVEn Online Support -asiakasportaali uudistui

Käyttötekniikkaan erikoistunut SEW-EURODRIVE Oy on julkaissut uudistuneen suomenkielisen Online Support -palvelun. Se soveltuu kaikille yrityksen yhteistyökumppaneille, niin loppuasiakkaille kuin laitevalmistajille. Palvelu sisältää käytännön apua päivittäiseen työskentelyyn – kaikki asiakaskohtainen dokumentaatio yhdestä paikasta.