1 2 3 4 5 6 7 ... 100 »

19.5.2020 | Alan Uutiset

Konepaja-, Nordic Welding Expo- ja 3D & New Materials -ammattitapahtumat siirtyvät vuoteen 2022

Tampereen Messut Oy:n kaksi metalliteollisuuden ammattitapahtumaa Konepaja ja Nordic Welding Expo järjestetään seuraavan kerran 22.‒24.3.2022. 3D-tulostuksen ja uusien materiaalien tapahtuma 3D & New Materials järjestetään kaksipäiväisenä 23.‒24.3.2022.

13.5.2020 | Alan Uutiset

Swedbank Economic Outlook: Suomen talous sukeltaa, myöskään Ruotsin talous ei säästy

Koronapandemia vie useimmat maailman maat taantumaan. Suomen talous sukeltaa tänä vuonna 6 prosenttia ja Ruotsin 5 prosentin, mutta työttömyys nousee Ruotsissa korkeammalle, vaikka talouden sulkutoimenpiteet eivät ole yhtä laajoja kuin monissa muissa maissa. Näin todetaan Swedbank Economic Outlook-raportissa.

11.5.2020 | Alan Uutiset

Tuontihake korvaa kotimaista metsähaketta

Metsähakkeen käyttö lämpö- ja CHP-laitoksissa on viimeisen kahden vuoden aikana lähtenyt varovaiseen nousuun. Samanaikaisesti kotimaisen hakkeen määrä on pienentynyt selvästi ja korvautunut tuontihakkeella. Kemera-asetuksen muutoksella tilannetta voitaisiin parantaa osana koronakriisiin liittyvää elvytystä.

6.5.2020 | Alan Uutiset

Teräspalveluyhtiö Feon ostaa uusikaupunkilaisen AluSteelin

Suomalainen teräspalveluyhtiö Feon on ostanut Uudessakaupungissa toimivan AluSteelin. Järjestelyn tarkoitus on kasvattaa Feon yhdeksi Suomen suurimmista teräspalveluyrityksistä. Toimitusjohtaja Petri Kalliokoski arvioi, että kauppa piristää suomalaista terästukkuliiketoimintaa, joka kamppailee ylitarjonnan ja koronakriisin synkentämien talousnäkymien kanssa.

28.4.2020 | Alan Uutiset

Koronapandemia iskee mekaaniseen metsäteollisuuteen raskaasti

Metsäteollisuus on selvinnyt koronapandemian alkuvaiheesta kohtalaisesti suhteessa moniin muihin aloihin, Metsäteollisuus ry:stä arvioidaan. Kahden seuraavan vuosineljänneksen aikana pandemian vaikutuksia tullaan kuitenkin näkemään myös vientiteollisuudessa.

28.4.2020 | Alan Uutiset

Kuljetusyritykset suhtautuvat varovasti automaatioon ja päästötavoitteiden saavuttamiseen

Tieliikenteen automaation odotetaan yleisesti parantavan liikenneturvallisuutta ja kasvattavan tehokkuutta niin tavarankuljetuksessa kuin henkilöliikenteessäkin. Suomalaiset tiekuljetusyritykset suhtautuvat kuitenkin keskimäärin melko varauksellisesti automaation hyödyntämiseen tavarankuljetuksessa Suomessa, tamperelaisessa tutkimuksessa käy ilmi.

24.4.2020 | Alan Uutiset

Malminetsintä lähes pysähtynyt koronatilanteen takia

Koronavirustilanne vaikuttaa laajasti myös Suomessa toteutuvaan malminetsintään ja rahoituksen saatavuuteen. Investointihalukkuus malminetsintään on selvästi vähentynyt, ja tämä voi vaikuttaa pitkälläkin aikavälillä tutkimusten jatkumisen edellytyksiin ja yhtiöiden toimintamahdollisuuksiin.