1 2 3 4 5 6 7 ... 97 »

2.4.2020 | Alan Uutiset

Teollisuus pyörii koronankin keskellä – "Asiantuntijan ääni" -blogisarja käynnistyy

Käynnissä oleva koronakriisi koskettaa yrityksiä ja ihmisiä yhtä lailla, eikä vähiten Suomen teollisuussektorin toimijoita. Vähättelemättä lainkaan vauhdilla leviävän viruksen vaikutuksia on kuitenkin selvää, että tilanteessa ei ole syytä jäädä lepäämään laakereilla. Selviytyjiä ovat ne, jotka katsovat rohkeasti eteenpäin ja ideoivat uutta nousua koronakaudenkin keskellä.

1.4.2020 | Alan Uutiset

Fingrid: Sähkönkulutus Suomen poikkeusolosuhteissa on toistaiseksi lähes ennallaan

Energia-ala on Suomessa varautunut hyvin poikkeaviin tilanteisiin. Sähköntuotanto toimii normaalisti pandemiasta huolimatta, ja suomalainen yhteiskunta kuluttaa sähköä lähes entiseen tapaan tällä hetkellä, kertoo kantaverkkoyhtiö Fingrid lehdistötiedotteessa.

30.3.2020 | Alan Uutiset

COVID-19: Daimler tarjoaa tuotantolaitteita ja henkilökunnan lääkintäviranomaisten avuksi

Teollisuuden käyttämillä 3D-tulostimilla voidaan nopeasti valmistaa varaosia lähes mihin vain. Koronakriisin keskellä Daimler kertoo tarjoavansa 3D-printterikapasiteetin terveydenhoitosektorin käyttöön Saksassa. Mercedes-AMG Petronas F1- tiimi kehittää puolestaan hengityssuojaimia Englannissa.

30.3.2020 | Alan Uutiset

Luotsit varautuivat koronavirusepidemiaan – toiminta varmistetaan poikkeusoloissakin

Finnpilot aloitti koronavirusepidemiaa varten varautumisen jo tammikuussa. Tiukoilla ohjeistuksilla pyritään turvaamaan meriliikenteen tärkeän lenkin, luotsauksen sujuminen myös poikkeusoloissa.

30.3.2020 | Alan Uutiset

Luke: Pienet metsäkoneyritykset syvissä vaikeuksissa

Puunkorjuun ennätyksistä huolimatta metsäkoneyritysten tuloskehitys on ollut heikkoa viime vuosina. Erityisesti pienet korjuuyritykset ovat vaikeuksissa, joita kuluva talven seisokit syventävät entisestään. Yksistään ulkoiset olosuhteet eivät kuitenkaan selitä yritysten menestystä, ja myös pienten yritysten joukossa on kannattavia. Tuoreet tutkimustulokset kertovat myös tarpeesta kehittää liiketoimintaosaamista erityisesti talouden hallinnan ja neuvottelutaitojen saralla.

28.3.2020 | Alan Uutiset

Kiina elpyy – suomalaisyritysten tuotanto Kiinassa lähes ennallaan

Suomalaisyritysten tuotanto on palannut lähes ennalleen Kiinassa. Suomen neljänneksi suurimman kauppakumppanin elpyminen näkyy ennen pitkää myös Suomen taloudessa, raportoi sanomalehti Turun Sanomat.

27.3.2020 | Alan Uutiset

Danske Bank: Suomen talous kääntyy kahden prosentin nousuun vuonna 2021

Pohjoismaiden taloudet kärsivät koronaviruksesta voimakkaasti tänä vuonna. Danske Bank ennustaa talouksien supistuvan kaikissa Pohjoismaissa. Pankin ennusteen mukaan noin 300 000 ihmistä saattaa joutua lomautetuksi Suomessa.