« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 92 »

6.11.2019 | Alan Uutiset

Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajaksi on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun joukkue

Yliopistojen ja korkeakoulujen opiskelijoille suunnatun Ällistyttävät robotit -kilpailun voittajaksi on valittu Metropolia Ammattikorkeakoulun joukkue First Steps. Kilpailun voittaja valittiin neljästä finalistijoukkueesta. Kilpailun järjesti Tietotekniikan ja Elektroniikan Seura TiES ry Teknologia 19 -messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

6.11.2019 | Alan Uutiset

Teknologia 19 -messujen startup-kilpailun voittaja on Skillgrower

Teknologia 19 -messuilla järjestetyn startup-kilpailun on voittanut Skillgrower, joka on kehittänyt matematiikan oppimista helpottavan oppimissovelluksen. Palkinto luovutettiin tänään messujen iltajuhlassa. 10 000 euron arvoisen stipendin lahjoitti Suomen Messusäätiö.

31.10.2019 | Alan Uutiset

Energiateollisuus: Tuuli ohittanut kivihiilen sähköntuotannossa pysyvästi

Tuulivoiman osuus on asettunut sähköntuotannossa viime talvesta lähtien pysyvästi korkeammalle tasolle kuin hiilen. Tuuli ohitti turpeen sähkön energialähteenä jo 2016.

30.10.2019 | Alan Uutiset

Suhdannenäkymät tummuneet nopeasti – vienti ja investoinnit hiipuvat

EK:n lokakuun Suhdannebarometrissa suomalaisyritykset arvioivat suhdannetilanteen hiipuneen syksyn aikana kaikilla päätoimialoilla. Maailmantalouden hidastumisen myötä tilanne on heikentynyt erityisesti teollisuudessa.

29.10.2019 | Alan Uutiset

Jo kolmas ennätysvuosi malmin louhinnassa – investoinnit edelleen kasvussa

Jo kolmena peräkkäisenä vuotena malmin ja sivukivien louhintamäärät ovat olleet suurempia kuin koskaan aiemmin Suomessa. Tiedot käyvät ilmi kaivosalan nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä käsittelevästä toimialaraportista.

22.10.2019 | Alan Uutiset

Energiantuotannon verotuksen yhdenmukaistaminen vähentäisi päästöjä

Energiantuotannon kasvihuonekaasupäästöt vähenisivät tuntuvasti, jos Suomi poistaisi energiaverotuet fossiilisilta polttoaineilta, arvioivat tutkijat selvityksessään.

14.10.2019 | Alan Uutiset

Rakentamisen hyvä suhdannevaihe on päättymässä

Rakentamisen tuotanto pysyy kuluvana vuonna lähellä nykytasoaan tai vähenee enintään kaksi prosenttia vuodentakaisesta, arvioi rakennusalan suhdanneryhmä 14. lokakuuta julkaistussa raportissaan. Ensi vuonna rakentamisen tuotanto vähenee 1,5–3,5 prosenttia.