« 1 2 3 4 5 6 7 ... 92 »

30.1.2020 | Alan Uutiset

Pohjoismaiden suurimman hydrauliikkayrityksen nimi on nyt HydraSpecma

Tanskalainen Hydra-Grene ja ruotsalainen Specma ovat kuuluneet samaan konserniin vuodesta 2016. Nyt nämä kaksi yritystä on yhdistetty saman tuotemerkin alle, ja yritys on saanut uuden johtajan sekä nimen HydraSpecma. Yrityksellä on 1 250 työntekijää kymmenessä maassa ja noin 270 miljoonan euron liikevaihto.

28.1.2020 | Alan Uutiset

Kansallinen biokaasuohjelma vahvistaa biokaasun roolia liikenteen päästöjen vähentämisessä

Työ- ja elinkeinoministeriön asettama työryhmä julkaisi tänään kansallisen biokaasuohjelman, joka vahvistaa biokaasun roolia erityisesti liikenteen päästöjen vähentämisessä. Biokaasuohjelma listaa useita merkittäviä toimenpiteitä, joiden toteuttaminen nykyisen hallituskauden aikana parantaisi biokaasun kilpailukykyä jatkossa. 

28.1.2020 | Alan Uutiset

Finavia visioi: Sähköistetyt kotimaanlennot mahdollisia jo 2020-luvun lopussa

Finavia on liittynyt sähkölentämistä edistävän pohjoismaisen Network for Electric Aviation (NEA) -verkoston jäseneksi. Verkoston tavoitteena on vauhdittaa sähkölentämisen käyttöönottoa Pohjoismaissa.

28.1.2020 | Alan Uutiset

Henkilöstömäärän kasvu pysähtyi teknologiateollisuudessa ‒ telakoilla ennätyksellinen tilauskanta

Maailmantalouden vaimea kysyntä varjostaa edelleen suomalaista teknologiateollisuutta. Alan tilauskanta on kokonaisuutena vahva, mutta yritysten väliset erot ovat lisääntyneet huomattavasti ja tarjouspyyntöjen määrä on yhä laskussa. Uusien tilausten kasvu viime vuoden lopulla selittyy lähes yksinomaan erittäin suurilla laivatilauksilla. Myös henkilöstömäärän kasvu pysähtyi viime vuoden lopulla.

28.1.2020 | Alan Uutiset

Fortumin yhteisyritys sulkee viimeisenkin hiilikattilansa Tukholmassa keväällä 2020 – tutkii mahdollisuutta tehdä kaukolämmöstä hiilinegatiivista

Fortumin yhteisyritys Stockholm Exergi sulkee viimeisen sähköä ja lämpöä tuottavan kivihiilikattilansa Värtaverketin voimalaitoksella Tukholmassa lämmityskauden lopussa keväällä 2020. Sulkeminen tapahtuu kaksi vuotta aikaisempaa suunnitelmaa nopeammin.

24.1.2020 | Alan Uutiset

Traficom: Vastuullisuuden merkitys kuljetusten tilauksissa kasvaa

Tieliikenteen kuljetusten tilaajat katsovat, että vastuullisuuden merkitys kasvaa tulevaisuudessa kuljetuspalveluiden hankinnoissa, mutta samalla vastuullisuuden arviointi todettiin haasteelliseksi. 

23.1.2020 | Alan Uutiset

Sähköllä hiilettömään tulevaisuuteen

Joka vuosi 23.1. on pohjoismainen Sähkön päivä, joka muistuttaa, kuinka suuri merkitys sähköllä on hyvinvoinnillemme. Yhteiskunnan sähköistyminen on myös mahdollisuus ilmaston lämpenemisen hidastamiseen.