« 1 2 3 4 5 6 7 ... 70 »

21.9.2018 | Alan Uutiset

Olkiluodon atomimiilut saivat 20 vuoden jatkoajan

Valtioneuvosto vahvisti torstaina Teollisuuden Voima Oyj:n Olkiluodon ykkös- ja kakkosyksiköiden käyttölupien jatkamisen vuoteen 2038 asti. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen päätös oli vähintäinkin odotettu, sillä jatkolupa-asiaa on valmisteltu jo vuosikausia samalla kun TVO on tehnyt isoja investointeja laitoksiinsa.

20.9.2018 | Alan Uutiset

Hallitus ajaa sähkömarkkinoiden remonttia datahubilla

Hallitus on antanut eduskunnalle 20. syyskuuta esityksen sähkön vähittäismarkkinoiden keskitettyyn tiedonvaihtoon siirtymisestä. Vähittäismyyjiä, jakeluverkonhaltijoita ja niiden asiakkaita palvelemaan perustetaan sähkökaupan keskitetyn tiedonvaihdon yksikkö eli datahub, jonka toiminnasta vastaa valtion enemmistöyhtiö Fingrid.

14.9.2018 | Alan Uutiset

Fortum laajentaa Riihimäen muovijalostamon käsittelykapasiteettia

Fortum on avannut uuden käsittelylinjan Riihimäen muovijalostamollaan. Uuden käsittelylinjan ansiosta muovijalostamo pystyy käsittelemään kolminkertaisen määrän muovijätettä kierrätysmuoviksi nykyiseen verrattuna. Jatkossa muovijalostamon käsittelykapasiteetti on noin 30 000 tonnia vuodessa.

11.9.2018 | Alan Uutiset

Pääkaupunkiseudun uusi posteljooni: PKS Jakelu Oy aloittaa toimintansa

PKS Jakelu Oy jätti tänään, 11.9.2018 postitoimintailmoituksen Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueille. Yhtiö tulee toimimaan Jakeluyhtiö Suomen verkostossa ja keskittyy osoitteellisten tuotteiden (kirjeet, aikakauslehdet ja pienpaketit) päiväjakeluun edellä mainittujen kaupunkien alueella.

7.9.2018 | Alan Uutiset

Pekka Ruutu aloitti pestinsä Eforan toimitusjohtajana

Pekka Ruutu on aloittanut työnsä Eforan toimitusjohtana 1.9.2018. Ruutu siirtyi Eforalle Quant Finland Oy:ltä Suomen ja Baltian operatiivisen johtajan tehtävästä.

5.9.2018 | Alan Uutiset

KemiDigi etenee, käyttäjätestit jatkuvat

KemiDigi-hanke (kemikaalitietojen digitaalinen hallinta) kerää yhteen kemikaaleihin liittyvät tiedot ja yksinkertaistaa yritysten ilmoitusvelvollisuuksia kemikaaleihin liittyen. Järjestelmän kautta yritykset tekevät muun muassa markkinoille saattamistaan kemikaaleista kemikaali-ilmoitukset sekä ylläpitävät muun muassa lupa- ja valvonta-asioihin tarvitsemiaan kemikaaliluetteloita.

28.8.2018 | Alan Uutiset

Syksyn satoa: halogenivalot himmenevät EU-maissa

EU:n halogeenidirektiivi tulee voimaan syyskuun alussa, jolloin halogeenipolttimot korvataan energiaa säästävillä ja vähempiä päästöjä aiheuttavilla led-valoilla. Halogeenit himmenevät asteittain, sillä kauppiaat saavat myydä jäljellä olevat varastonsa loppuun.