https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

metsä_tissue_Kreuzau

Kreuzaun tehtaalla valmistetaan Kreuzaun tehtaalla valmistetaan wc-paperia, talouspyyhkeitä ja teollisuusrullia. Kuva: Metsä Tissue

Metsä Tissue tavoittelee osana Tulevaisuuden pehmopaperitehdas -ohjelmaansa täysin fossiilittomasti toimivia tehtaita vuoteen 2030 mennessä.

Yhtiön Kreuzaun tehtaalla siirryttiin syyskuussa 2023 käyttämään puupellettejä fossiilisen ruskohiilen sijaan tehtaan lämmöntuotannossa.

Kreuzaun tehdas on Metsä Tissuen Saksan tehtaista suurin. Sen pinta-ala on lähes 93 000 m² ja siellä työskentelee yli 400 henkilöä. Tehtaalla on neljä pehmopaperikonetta, yhdeksän käsittelylinjaa ja kaksi siistauslaitosta, joissa käsitellään kierrätyspaperia. Vuotuinen kokonaistuotanto on noin 139 000 tonnia.

Tehtaan pehmopaperituotannon vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat olleet 90 000 CO2-tonnia vuodessa ja ruskohiilen korvaaminen puupelleteillä vähentää päästöt 60 000 CO2-tonniin.

Muutoksen jälkeen Metsä Tissuen Kreuzaun tehdas vertautuu hyvin myös EU:n päästökauppajärjestelmän vertailuarvoon 340 kg CO2/t pehmopapereissa alentuneella 200 kg CO2/t päästötasolla.

Uudistuksen myötä Metsä Tissuen vuotuiset hiilidioksidipäästöt laskevat yli 30 prosenttia.

– Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. Kehitystyö on kuitenkin ollut mittavaa ja jo vuoden 2022 alusta lähtien olemme testanneet siirtymää, tehneet tarvittavia sopeutustoimia ja viimeistelleet siirtymän, Metsä Tissuen Keski-Euroopan alueen johtaja Tobias Lüning sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

12.4.2024 | Alan Uutiset

Volvo Cars käyttää biokaasua ensimmäisessä ilmastoneutraalissa tehtaassaan Kiinassa

Volvon tehdas Taizhoussa on siirtynyt käyttämään biokaasua. Taizhou on toinen Volvon ilmastoneutraali autotehdas Göteborgissa sijaitsevan Torslandan-tuotantolaitoksen jälkeen.

Kunnossapitokonkari opiskelee työn ohella alan erikoisammattitutkintoa

L&T Ympäristöpalveluiden laitostyöntekijä Kari Asikainen suorittaa aikuisena jo kolmatta tutkintoa. Taitotalossa suoritettava Kunnossapidon erikoisammattitutkinto auttaa etenemään hallinnollisiin tehtäviin.

SSAB:n vihreä energian jätti-investointi meni Ruotsiin, Raahen terästehtaan vuoro myöhemmin

Uusi huippumoderni fossiilivapaan teräksen minimill-tuotantolaitos rakennetaan Ruotsiin. Tehtaan uudistus vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä seitsemän prosenttia. SSAB kertoo liiketoiminnallisten syiden puoltaneen hankkeen etenemistä seuraavaksi Luulajan tehtaassa.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.