Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa
Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.
Metsä Tissue tavoittelee osana Tulevaisuuden pehmopaperitehdas -ohjelmaansa täysin fossiilittomasti toimivia tehtaita vuoteen 2030 mennessä.
Yhtiön Kreuzaun tehtaalla siirryttiin syyskuussa 2023 käyttämään puupellettejä fossiilisen ruskohiilen sijaan tehtaan lämmöntuotannossa.
Kreuzaun tehdas on Metsä Tissuen Saksan tehtaista suurin. Sen pinta-ala on lähes 93 000 m² ja siellä työskentelee yli 400 henkilöä. Tehtaalla on neljä pehmopaperikonetta, yhdeksän käsittelylinjaa ja kaksi siistauslaitosta, joissa käsitellään kierrätyspaperia. Vuotuinen kokonaistuotanto on noin 139 000 tonnia.
Tehtaan pehmopaperituotannon vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat olleet 90 000 CO2-tonnia vuodessa ja ruskohiilen korvaaminen puupelleteillä vähentää päästöt 60 000 CO2-tonniin.
Muutoksen jälkeen Metsä Tissuen Kreuzaun tehdas vertautuu hyvin myös EU:n päästökauppajärjestelmän vertailuarvoon 340 kg CO2/t pehmopapereissa alentuneella 200 kg CO2/t päästötasolla.
Uudistuksen myötä Metsä Tissuen vuotuiset hiilidioksidipäästöt laskevat yli 30 prosenttia.
– Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. Kehitystyö on kuitenkin ollut mittavaa ja jo vuoden 2022 alusta lähtien olemme testanneet siirtymää, tehneet tarvittavia sopeutustoimia ja viimeistelleet siirtymän, Metsä Tissuen Keski-Euroopan alueen johtaja Tobias Lüning sanoo yhtiön tiedotteessa.