https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

metsä_tissue_Kreuzau

Kreuzaun tehtaalla valmistetaan Kreuzaun tehtaalla valmistetaan wc-paperia, talouspyyhkeitä ja teollisuusrullia. Kuva: Metsä Tissue

Metsä Tissue tavoittelee osana Tulevaisuuden pehmopaperitehdas -ohjelmaansa täysin fossiilittomasti toimivia tehtaita vuoteen 2030 mennessä.

Yhtiön Kreuzaun tehtaalla siirryttiin syyskuussa 2023 käyttämään puupellettejä fossiilisen ruskohiilen sijaan tehtaan lämmöntuotannossa.

Kreuzaun tehdas on Metsä Tissuen Saksan tehtaista suurin. Sen pinta-ala on lähes 93 000 m² ja siellä työskentelee yli 400 henkilöä. Tehtaalla on neljä pehmopaperikonetta, yhdeksän käsittelylinjaa ja kaksi siistauslaitosta, joissa käsitellään kierrätyspaperia. Vuotuinen kokonaistuotanto on noin 139 000 tonnia.

Tehtaan pehmopaperituotannon vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat olleet 90 000 CO2-tonnia vuodessa ja ruskohiilen korvaaminen puupelleteillä vähentää päästöt 60 000 CO2-tonniin.

Muutoksen jälkeen Metsä Tissuen Kreuzaun tehdas vertautuu hyvin myös EU:n päästökauppajärjestelmän vertailuarvoon 340 kg CO2/t pehmopapereissa alentuneella 200 kg CO2/t päästötasolla.

Uudistuksen myötä Metsä Tissuen vuotuiset hiilidioksidipäästöt laskevat yli 30 prosenttia.

– Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. Kehitystyö on kuitenkin ollut mittavaa ja jo vuoden 2022 alusta lähtien olemme testanneet siirtymää, tehneet tarvittavia sopeutustoimia ja viimeistelleet siirtymän, Metsä Tissuen Keski-Euroopan alueen johtaja Tobias Lüning sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.