https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rudus sai Suomen ensimmäiset betonialan kansainväliset vastuullisuussertifikaatit

CSC-sertifiointi sisältää koko toimitusketjun: sementin valmistajat, kiviainesten toimittajat ja betonin valmistajan.

rudus_sertifikaatti_mantymaki

Yksi sertifikaatin saajista oli Mäntymäen kiviainesalue Nurmijärvellä, kuvassa (vas.) työpäällikkö Per-Anders Lindert ja työmaapäällikkö Harri Rantala. Kuva: Rudus

Ruduksen yhdelletoista toimipaikalle on myönnetty kansainväliset, korkeat kriteerit täyttävät CSC-sertifikaatit osoituksena vastuullisesta toiminnasta betoniteollisuudessa. Ne ovat ensimmäiset Suomessa, koko maailmassa vastaavia sertifikaatteja on myönnetty noin 700.

CSC-sertifiointi (Concrete Sustainability Council) on maailmanlaajuinen sertifiointijärjestelmä, jonka ovat kehittäneet betoniteollisuuden kumppanit Euroopasta, Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta ja Aasiasta.

– Ilman vastuullisuutta ei ole tulevaisuutta. Tämä on totuus kaikessa toiminnassa ja nyt entistä korostetummin rakentamisessakin. Rudus haluaa olla vastuullisen toiminnan edelläkävijä, ja CSC-sertifikaatit ovat siitä erinomainen esimerkki, toteaa Ruduksen toimitusjohtaja Mikko Vasama.

– CSC-sertifikaatti tunnistetaan esimerkiksi BREEAM-ympäristösertifikaatissa, joka on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä. Näin ollen asiakkaamme voivat jatkossa hyötyä aidosti Ruduksen sertifikaateista hakiessaan itselleen esimerkiksi LEED- tai BREEAM-sertifikaatteja

Sertifikaatti sisältää noin sata erilaista kriteeriä, jotka liittyvät muun muassa luonnonvarojen käyttöön, päästöjen vähentämiseen, biodiversiteetin huomioimiseen, kiertotalouden edistämiseen, henkilökunnan turvallisuuteen ja hyvinvointiin, vastuullisiin hankintoihin ja naapuriyhteistyöhön.

– Tärkeänä osana kriteereitä on myös sen osoittaminen, että vastuullisuustyössä pyritään jatkuvaan parantamiseen, Ruduksen ympäristöasiantuntija Heli Kanto lisää.

Sertifikaatti haetaan yksittäisille toimipaikoille. Rudus haki sertifiointia Kivikon ja Tuupakan valmisbetoniasemille sekä Mäntymäen, Kulmakorven, Kulloon, Sandhöjdenin, Talman, Haarumäen, Karhin, Läyliäisen ja Sarvinummen kiviainesalueille – ja sai ne kaikille.

Sertifiointi sisältää koko toimitusketjun: sementin valmistajat, kiviainesten toimittajat ja betonin valmistajan. Tietylle sertifiointitasolle päästäkseen betoninvalmistuksessa käytettävät pääraaka-aineet, kiviainekset ja sementti, on hankittava CSC-sertifioiduilta toimipaikoilta ja tehtailta.

– Vaikka kriteerit ovat todella tiukat, uskoimme pääsevämme kiviainesalueiden osalta kultatasolle ja valmisbetoniasemien osalta hopeatasolle. Näin myös kävi, Kanto kertoo.

Valmisbetoniasemien sertifiointitasoa on määrittänyt se, ettei toimitusketjun kumppaneiden toimintaa ole vielä sertifioitu.

Sertifikaatit myönnettiin Rudukselle helmikuun lopussa 2023. Sertifioinnissa Kiwa Saksa toimi sertifioijana ja näyttöjen arvioijana yhteistyössä Kiwa Suomen kanssa.

Uusimmat artikkelit

Wärtsilän ja 200 yrityksen yhteistyöprojekti kehittää autonomisia nollapäästöisiä tasapainotusratkaisuja energiasiirtymää varten

Projektin tavoitteena on tarjota joustavia autonomisia voimalaitoskonsepteja, jotka pystyvät toimimaan 100 prosentin e-polttoaineella, kuten vihreällä vedyllä ja sen johdannaisilla, vuoden 2028 loppuun mennessä.

22.2.2024 | Alan Uutiset

Outokumpu sijoittui ensimmäiseksi ruostumattoman terästeollisuuden ja suomalaisyritysten keskuudessa Corporate Knightin Clean200- listauksessa

Kaiken kaikkiaan Clean200-yritykset tekivät vastuullista liikevaihtoa yli 2,2 biljoonaa dollaria vuonna 2022. Kestävän liiketoiminnan osuus oli keskimäärin 54,7 prosenttia yritysten kokonaisliikevaihdosta.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

LUT-yliopisto rakentaa osaamiskeskittymän ennätyksellisellä viiden miljoonan lahjoituksella

Yrittäjäpariskunta Jalo ja Anja Paanasen LUT yliopistolle tekemä lahjoitus on tiettävästi suurin yksityislahjoitus suomalaiselle yliopistolle. Lahjoituksella lisätään myynnin perus- ja täydennyskoulutusta.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.