https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rudus sai Suomen ensimmäiset betonialan kansainväliset vastuullisuussertifikaatit

CSC-sertifiointi sisältää koko toimitusketjun: sementin valmistajat, kiviainesten toimittajat ja betonin valmistajan.

rudus_sertifikaatti_mantymaki

Yksi sertifikaatin saajista oli Mäntymäen kiviainesalue Nurmijärvellä, kuvassa (vas.) työpäällikkö Per-Anders Lindert ja työmaapäällikkö Harri Rantala. Kuva: Rudus

Ruduksen yhdelletoista toimipaikalle on myönnetty kansainväliset, korkeat kriteerit täyttävät CSC-sertifikaatit osoituksena vastuullisesta toiminnasta betoniteollisuudessa. Ne ovat ensimmäiset Suomessa, koko maailmassa vastaavia sertifikaatteja on myönnetty noin 700.

CSC-sertifiointi (Concrete Sustainability Council) on maailmanlaajuinen sertifiointijärjestelmä, jonka ovat kehittäneet betoniteollisuuden kumppanit Euroopasta, Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta ja Aasiasta.

– Ilman vastuullisuutta ei ole tulevaisuutta. Tämä on totuus kaikessa toiminnassa ja nyt entistä korostetummin rakentamisessakin. Rudus haluaa olla vastuullisen toiminnan edelläkävijä, ja CSC-sertifikaatit ovat siitä erinomainen esimerkki, toteaa Ruduksen toimitusjohtaja Mikko Vasama.

– CSC-sertifikaatti tunnistetaan esimerkiksi BREEAM-ympäristösertifikaatissa, joka on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä. Näin ollen asiakkaamme voivat jatkossa hyötyä aidosti Ruduksen sertifikaateista hakiessaan itselleen esimerkiksi LEED- tai BREEAM-sertifikaatteja

Sertifikaatti sisältää noin sata erilaista kriteeriä, jotka liittyvät muun muassa luonnonvarojen käyttöön, päästöjen vähentämiseen, biodiversiteetin huomioimiseen, kiertotalouden edistämiseen, henkilökunnan turvallisuuteen ja hyvinvointiin, vastuullisiin hankintoihin ja naapuriyhteistyöhön.

– Tärkeänä osana kriteereitä on myös sen osoittaminen, että vastuullisuustyössä pyritään jatkuvaan parantamiseen, Ruduksen ympäristöasiantuntija Heli Kanto lisää.

Sertifikaatti haetaan yksittäisille toimipaikoille. Rudus haki sertifiointia Kivikon ja Tuupakan valmisbetoniasemille sekä Mäntymäen, Kulmakorven, Kulloon, Sandhöjdenin, Talman, Haarumäen, Karhin, Läyliäisen ja Sarvinummen kiviainesalueille – ja sai ne kaikille.

Sertifiointi sisältää koko toimitusketjun: sementin valmistajat, kiviainesten toimittajat ja betonin valmistajan. Tietylle sertifiointitasolle päästäkseen betoninvalmistuksessa käytettävät pääraaka-aineet, kiviainekset ja sementti, on hankittava CSC-sertifioiduilta toimipaikoilta ja tehtailta.

– Vaikka kriteerit ovat todella tiukat, uskoimme pääsevämme kiviainesalueiden osalta kultatasolle ja valmisbetoniasemien osalta hopeatasolle. Näin myös kävi, Kanto kertoo.

Valmisbetoniasemien sertifiointitasoa on määrittänyt se, ettei toimitusketjun kumppaneiden toimintaa ole vielä sertifioitu.

Sertifikaatit myönnettiin Rudukselle helmikuun lopussa 2023. Sertifioinnissa Kiwa Saksa toimi sertifioijana ja näyttöjen arvioijana yhteistyössä Kiwa Suomen kanssa.

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.