https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rudus sai Suomen ensimmäiset betonialan kansainväliset vastuullisuussertifikaatit

CSC-sertifiointi sisältää koko toimitusketjun: sementin valmistajat, kiviainesten toimittajat ja betonin valmistajan.

rudus_sertifikaatti_mantymaki

Yksi sertifikaatin saajista oli Mäntymäen kiviainesalue Nurmijärvellä, kuvassa (vas.) työpäällikkö Per-Anders Lindert ja työmaapäällikkö Harri Rantala. Kuva: Rudus

Ruduksen yhdelletoista toimipaikalle on myönnetty kansainväliset, korkeat kriteerit täyttävät CSC-sertifikaatit osoituksena vastuullisesta toiminnasta betoniteollisuudessa. Ne ovat ensimmäiset Suomessa, koko maailmassa vastaavia sertifikaatteja on myönnetty noin 700.

CSC-sertifiointi (Concrete Sustainability Council) on maailmanlaajuinen sertifiointijärjestelmä, jonka ovat kehittäneet betoniteollisuuden kumppanit Euroopasta, Yhdysvalloista, Latinalaisesta Amerikasta ja Aasiasta.

– Ilman vastuullisuutta ei ole tulevaisuutta. Tämä on totuus kaikessa toiminnassa ja nyt entistä korostetummin rakentamisessakin. Rudus haluaa olla vastuullisen toiminnan edelläkävijä, ja CSC-sertifikaatit ovat siitä erinomainen esimerkki, toteaa Ruduksen toimitusjohtaja Mikko Vasama.

– CSC-sertifikaatti tunnistetaan esimerkiksi BREEAM-ympäristösertifikaatissa, joka on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä. Näin ollen asiakkaamme voivat jatkossa hyötyä aidosti Ruduksen sertifikaateista hakiessaan itselleen esimerkiksi LEED- tai BREEAM-sertifikaatteja

Sertifikaatti sisältää noin sata erilaista kriteeriä, jotka liittyvät muun muassa luonnonvarojen käyttöön, päästöjen vähentämiseen, biodiversiteetin huomioimiseen, kiertotalouden edistämiseen, henkilökunnan turvallisuuteen ja hyvinvointiin, vastuullisiin hankintoihin ja naapuriyhteistyöhön.

– Tärkeänä osana kriteereitä on myös sen osoittaminen, että vastuullisuustyössä pyritään jatkuvaan parantamiseen, Ruduksen ympäristöasiantuntija Heli Kanto lisää.

Sertifikaatti haetaan yksittäisille toimipaikoille. Rudus haki sertifiointia Kivikon ja Tuupakan valmisbetoniasemille sekä Mäntymäen, Kulmakorven, Kulloon, Sandhöjdenin, Talman, Haarumäen, Karhin, Läyliäisen ja Sarvinummen kiviainesalueille – ja sai ne kaikille.

Sertifiointi sisältää koko toimitusketjun: sementin valmistajat, kiviainesten toimittajat ja betonin valmistajan. Tietylle sertifiointitasolle päästäkseen betoninvalmistuksessa käytettävät pääraaka-aineet, kiviainekset ja sementti, on hankittava CSC-sertifioiduilta toimipaikoilta ja tehtailta.

– Vaikka kriteerit ovat todella tiukat, uskoimme pääsevämme kiviainesalueiden osalta kultatasolle ja valmisbetoniasemien osalta hopeatasolle. Näin myös kävi, Kanto kertoo.

Valmisbetoniasemien sertifiointitasoa on määrittänyt se, ettei toimitusketjun kumppaneiden toimintaa ole vielä sertifioitu.

Sertifikaatit myönnettiin Rudukselle helmikuun lopussa 2023. Sertifioinnissa Kiwa Saksa toimi sertifioijana ja näyttöjen arvioijana yhteistyössä Kiwa Suomen kanssa.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.