« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 58 »

Hiilineutraaliksi tähtäävä Lidl otti käyttöönsä historiansa toisen kaasurekan

Lidl on asettanut Suomen kuljetuksilleen kovan tavoitteen: vähintään viidennes kuljetuksista käyttää vähäpäästöistä tai uusiutuvaa polttoainetta vuoden 2025 loppuun mennessä. Alkuvuodesta yhtiön historian toinen kaasurekka aloitti myymälätoimitukset.

Suomen metsäteollisuus voi olla nollapäästöinen vuonna 2035

Metsäteollisuus ry:n mukaan siirtyminen lähes päästöttömiin tehtaisiin on mahdollista, mutta onnistuminen edellyttää investointeja tukevaa toimintaympäristöä. Metsäteollisuus on pystynyt vähentämään hiilidioksidipäästöjään muuta Suomea nopeammin.

Neste ja Finnair pienentävät lentämisen hiilijalanjälkeä uusiutuvalla lentopolttoaineella

Finnair ja Neste ovat sopineet uusiutuvan lentopolttoaineen käytöstä Finnairin lentotoiminnassa. Yhteistyö lisää asteittain selvästi uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä Finnairin Helsinki-Vantaalta lähtevillä lennoilla. 

Kansainvälisesti tietoturvan rooli digitaalisissa hankkeissa vielä takamatkalla, mutta Pohjoismaat johtavat kehitystä

Kyberhyökkäysten ja tietovuotojen määrän jatkuvasta kasvusta huolimatta, vain kolmasosa yrityksistä kertoo, että kyberturvallisuus otetaan digitaalisessa palvelukehityksessä ja uusien liiketoimintamallien innovoinnissa huomioon heti suunnitteluvaiheessa. Pohjoismaat kuitenkin johtavat tätä kehitystä, EY:n vuosittaisen laajan  Global Information Security Survey  (GISS) -tietoturvatutkimuksesta selviää.

Kvartsille uusi sitova raja-arvo ja työnantajille velvollisuus altistuvien rekisteröintiin

 Vuoden 2020 alusta kvartsipölylle on asetettu sitova raja-arvo ja työnantajille on tullut velvollisuus ilmoittaa kvartsipölylle altistuneet työntekijät ns. ASA-rekisteriin. Kvartsipölyaltistumisen riski on muun muassa murskaamoissa, valimoissa, kaivannaisteollisuudessa, louhinta- ja kivitöissä sekä rakentamisessa työskentelevillä.

Työterveyslaitos ohjeistaa siivoukseen Covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi

Tilat, joissa varmistettu COVID-19-tartunnan saanut henkilö on oleskellut, tulee siivota ennen kuin tila voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Siivousohjetta voi käyttää myös yleiseen siivoukseen vähentämään tartuntatautien leviämistä ja suojaamaan siivoustyötä tekeviä tartunnoilta. Ohje on laadittu yhteistyössä THL:n kanssa.

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.