https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Suunto pienentää hiilijalanjälkeään Vantaan Energian Uusiolämmön avulla

Vuonna 1936 perustettu vantaalainen yritys Suunto kertoo valinneensa Vantaan Energian täysin uusiutuvan ja päästöttömän uusiolämmön tukemaan yrityksen vastuullisuustavoitteita. Yhtiö valmistaa muun muassa GPS-urheilukelloja, kompasseja ja sukellustietokoneita. 

suunto

Suunnon tuotteista 90 prosenttia valmistetaan Vantaan Tammistossa sijaitsevassa omassa tehtaassa.

Suunto raportoi toimintansa hiilidioksidipäästöt vuosittain kansainvälisen GHG-standardin mukaan ja nyt uusiutuvan sähkön ja lämmitysenergian avulla ne saadaan vähennettyä lähelle nollaa. Suunto on myös selvittämässä tuotteidensa ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajalta LCA:n eli elinkaarianalyysin avulla. Uusia ekologisempia materiaaleja niin tuotteisiin kuin niiden pakkauksiinkin tutkitaan parhaillaan.

– Vantaan Energian Uusiolämmön valitseminen lämmitystuotteeksemme oli luonnollinen jatkumo yrityksemme vastuullisuustyössä. Olemme jo yli 10 vuoden ajan mitanneet ja vähentäneet päästöjämme. Tavoitteenamme on myös liittyä Science Based Targets -aloitteeseen hiilidioksidipäästöjemme vähentämiseksi. Science Based Targets -aloite tarjoaa yrityksille työkalun, jonka avulla ne voivat laatia ilmastotoimensa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Haluamme olla vastuullinen yritys ja jälleenmyyjämme ja tuotteitamme käyttävät ihmiset ympäri maailmaa arvostavat pyrkimyksiämme, kertoo Suunnon vastuullisuudesta vastaava Heidi Heikkinen.

Vantaan Energia kertoo lämmittävänsä Vantaan jo tänä vuonna keväästä alkaen kivihiilettömästi ja fossiilittomaan lämmöntuotantoon Vantaalla päästään vuonna 2026. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Vantaan Energian Uusiolämpö-tuote on 100 prosenttisesti uusiutuvaa energiaa, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 0 kg/MWh. Uusiolämpö tuotetaan Vantaan Energian jätevoimalassa pääkaupunkiseudun asukkaiden sekajätteistä sekä Martinlaakson biovoimalassa, joka hyödyntää kotimaista metsäteollisuuden sivutuotteena syntyvää puuhaketta.

– Vantaan Energian tuottama lämpö muuttuu vuosi vuodelta ilmastoystävälliseksi, mutta Uusiolämpö on yrityksille keino muuttaa lämmityksensä jo nyt kokonaan uusiutuvaksi. Uusiolämpö on asiakkaillemme mahdollisuus osallistua helpoin toimenpitein ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja saavuttaa vastuullisuustavoitteensa, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan myynti- ja asiakasratkaisut tiiminvetäjä Tomi Myller.

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.