https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Suunto pienentää hiilijalanjälkeään Vantaan Energian Uusiolämmön avulla

Vuonna 1936 perustettu vantaalainen yritys Suunto kertoo valinneensa Vantaan Energian täysin uusiutuvan ja päästöttömän uusiolämmön tukemaan yrityksen vastuullisuustavoitteita. Yhtiö valmistaa muun muassa GPS-urheilukelloja, kompasseja ja sukellustietokoneita. 

suunto

Suunnon tuotteista 90 prosenttia valmistetaan Vantaan Tammistossa sijaitsevassa omassa tehtaassa.

Suunto raportoi toimintansa hiilidioksidipäästöt vuosittain kansainvälisen GHG-standardin mukaan ja nyt uusiutuvan sähkön ja lämmitysenergian avulla ne saadaan vähennettyä lähelle nollaa. Suunto on myös selvittämässä tuotteidensa ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajalta LCA:n eli elinkaarianalyysin avulla. Uusia ekologisempia materiaaleja niin tuotteisiin kuin niiden pakkauksiinkin tutkitaan parhaillaan.

– Vantaan Energian Uusiolämmön valitseminen lämmitystuotteeksemme oli luonnollinen jatkumo yrityksemme vastuullisuustyössä. Olemme jo yli 10 vuoden ajan mitanneet ja vähentäneet päästöjämme. Tavoitteenamme on myös liittyä Science Based Targets -aloitteeseen hiilidioksidipäästöjemme vähentämiseksi. Science Based Targets -aloite tarjoaa yrityksille työkalun, jonka avulla ne voivat laatia ilmastotoimensa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Haluamme olla vastuullinen yritys ja jälleenmyyjämme ja tuotteitamme käyttävät ihmiset ympäri maailmaa arvostavat pyrkimyksiämme, kertoo Suunnon vastuullisuudesta vastaava Heidi Heikkinen.

Vantaan Energia kertoo lämmittävänsä Vantaan jo tänä vuonna keväästä alkaen kivihiilettömästi ja fossiilittomaan lämmöntuotantoon Vantaalla päästään vuonna 2026. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Vantaan Energian Uusiolämpö-tuote on 100 prosenttisesti uusiutuvaa energiaa, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 0 kg/MWh. Uusiolämpö tuotetaan Vantaan Energian jätevoimalassa pääkaupunkiseudun asukkaiden sekajätteistä sekä Martinlaakson biovoimalassa, joka hyödyntää kotimaista metsäteollisuuden sivutuotteena syntyvää puuhaketta.

– Vantaan Energian tuottama lämpö muuttuu vuosi vuodelta ilmastoystävälliseksi, mutta Uusiolämpö on yrityksille keino muuttaa lämmityksensä jo nyt kokonaan uusiutuvaksi. Uusiolämpö on asiakkaillemme mahdollisuus osallistua helpoin toimenpitein ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja saavuttaa vastuullisuustavoitteensa, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan myynti- ja asiakasratkaisut tiiminvetäjä Tomi Myller.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.