https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tapaturmavakuutuslaitokset maksoivat 554 miljoonaa euroa korvauksia vuonna 2020

Tapaturmavakuutuslaitokset maksoivat työtapaturmista ja ammattitaudeista korvauksia yhteensä 554 miljoonaa euroa sekä vahvistivat tapaturmaeläkkeitä 187 vahinkotapauksessa vuonna 2020, kertoo Työtapaturmavakuutuskeskus verkkosivustollaan.

 

iStock-1302718747

Tapaturmavakuutuslaitokset maksoivat vuonna 2020 korvauksia yhteensä 554 miljoonaa euroa, mikä on 4,4 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Vanhan tapaturmavakuutuslain perusteella maksettiin korvauksia 285 miljoonaa euroa ja uuden työtapaturma- ja ammattitautilain perusteella 259 miljoonaa euroa. Korvauksia maksettiin noin 182000 vahinkotapahtumasta, eli maksussa oli noin 17800 tapausta vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Uusi työtapaturma- ja ammattitautilaki astui voimaan vuoden 2016 alusta. Tapaturmat ja ammattitaudit käsitellään uuden lainsäädännön mukaisesti, mikäli tapaturma sattuu tai ammattitauti on ilmennyt 1.1.2016 tai sen jälkeen.

- Ennen vuotta 2016 sattuneiden tapaturmien ja ilmenneiden ammattitautien korvattavuus ja maksettavat korvaukset määräytyvät vanhan lainsäädännön mukaisesti. Uuden työtapaturma- ja ammattitautilain perusteella maksetut korvaukset on luokiteltu eri tavalla kuin vanhan lainsäädännön mukaiset korvaukset. Tämän vuoksi uusien korvauslajien vertailu edellisiin vuosiin ei ole mahdollista, kertoo Työtapaturmavakuutuskeskus verkkosivustollaan.

- Valtaosa ilmoitetuista työtapaturmista ja ammattitaudeista korvataan. Tapaturmavakuutuskeskuksen tilaston mukaan noin 10 prosenttia vakuutusyhtiöille ilmoitetuista vahinkotapahtumista evättiin joko juridisin tai lääketieteellisin perustein. Työhön liittyvät vahinkotapahtumat ovat työtapaturmia tai ammattitauteja.

Vahvistetut eläkkeet vuonna 2020

Tapaturmavakuutuslaitokset vahvistivat vuonna 2020 yhteensä 187 uutta palkansaajien tapaturmaeläketapausta, mikä on 22 tapausta vähemmän kuin vuonna 2019.

Uusista, vahvistetuista tapauksista 97 oli täysiä eläkkeitä ja loput 90 osaeläkkeitä. Sekä täysien että osaeläkkeiden määrät laskivat vuodesta 2019. 

Tarkemmat tilastot esimerkiksi siitä, millä toimialoilla, millaisten työtapaturmien tai ammattitautien seurauksena henkilölle vahvistettiin tapaturmaeläke, löytyy sivulta:  Tilastot ja julkaisusarjat-Tilastot-Eläketilastot .

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.