https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Arla kaksinkertaistaa toimintansa CO2-vähennystavoitteen

Arla Foods -meijerikonserni kertoo nostavansa oman toimintansa ilmastotavoitteen 30 prosentista 63 prosenttiin siirtymällä fossiilivapaaseen kuljetuskalustoon, vihreään sähköön ja matalaenergiaratkaisuihin. Science Based Targets -aloite on hyväksynyt uuden tavoitteen ja todennut sen olevan linjassa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteessa pitämiseen tarvittavien vähennysten kanssa.

arla

Uusi tavoite on vähentää tuotannon, logistiikan ja energiankäytön päästöjä 63 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2015 lähtötasosta, joten Arla kaksinkertaistaa toimintojensa aiemman 30 prosentin vähennystavoitteensa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Suunnitelmiin kuuluu siirtyminen fossiilivapaita polttoaineita käyttäviin maito- ja jakeluautoihin sekä siirtyminen uusiutuvaan sähköön ja energian käyttöä pienentäviin ratkaisuihin kuten ilmanlämpöpumppuihin ja lämmön talteenottojärjestelmiin tuotantolaitoksilla ja toimistoissa.

– Suomessa Arla vähentää arvoketjunsa päästöjä hieman nopeammassa tahdissa kuin koko konserni. Olemme siirtyneet vesivoimalla tuotettuun fossiilittomaan sähköön kaikissa toimipisteissämme kaksi vuotta sitten. Tänä vuonna lisäämme biokaasua hyödyntävien autojemme määrää tuotteiden jakelussa asiakkaille ja maidon keruussa tiloilta. Selvitämme myös erilaisia uusiutuvan energian mahdollisuuksia, kertoo Saara Azbel, Arla Suomen vastuullisuusjohtaja.

Science Based Targets (SBTi) -aloitteen hyväksymä Arlan uusi tavoite vuodelle 2030 on yhtiön mukaan sopusoinnussa tarvittavien scope 1 ja scope 2-päästövähennysten kanssa, jotta ilmaston lämpeneminen pysyy 1,5 °C:ssa. Arla kuuluu ensimmäisiin 61:een elintarvikkeita maailmanlaajuisesti jalostaviin yrityksiin, joilla on SBTi:n hyväksymä 1,5 °C:n tavoite.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Science Based Target Initiative on katsonut tavoitteemme sen mukaiseksi, mitä uusin tiede sanoo olevan tarpeen Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Maitotuotteita nautitaan laajalti kaikkialla maailmassa, ja kysyntä jatkaa kasvuaan, ei vähiten sen korkean proteiini- ja kalsiumpitoisuuden, monipuolisuuden ja kohtuuhintaisuuden vuoksi. Meillä on yhdessä maidontuottajien kanssa valtava halu johtaa toimialamme hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, jotta ihmiset voivat edelleen luottaa maitotuotteisiin ja nauttia niistä, Arla Foodsin konsernijohtaja Peder Tuborgh sanoo.

Scope 3 -tavoitteet lasketaan uudelleen vuonna 2022

Arlan nykyinen 30 prosentin tavoite maitotilat kattavassa scope 3:ssa täyttää edelleen SBTi:n arvoketjutavoitteiden kriteerit nykyisten parhaiden käytäntöjen mukaisesti. 

SBTi:n odotetaan julkaisevan vuonna 2022 metsä- ja maataloudelle uuden toimialaohjeistuksen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat vaatimukset tieteeseen perustuvien tavoitteiden asettamisesta kuin mitä toimialan yrityksille nyt on tarjolla.

– Arla Foodsilla tavoitteenamme on olla linjassa 1,5°C:n tavoitteen kanssa arvoketjumme kaikissa kolmessa luokassa. Siksi tarkistamme SBTi:n uuden toimialaohjeistuksen sen julkistamisen jälkeen nähdäksemme tarvitaanko nykyisiin suunnitelmiimme muutoksia, toteaa Saara Azbel tiedotteessa. 

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.