https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Arla kaksinkertaistaa toimintansa CO2-vähennystavoitteen

Arla Foods -meijerikonserni kertoo nostavansa oman toimintansa ilmastotavoitteen 30 prosentista 63 prosenttiin siirtymällä fossiilivapaaseen kuljetuskalustoon, vihreään sähköön ja matalaenergiaratkaisuihin. Science Based Targets -aloite on hyväksynyt uuden tavoitteen ja todennut sen olevan linjassa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteessa pitämiseen tarvittavien vähennysten kanssa.

arla

Uusi tavoite on vähentää tuotannon, logistiikan ja energiankäytön päästöjä 63 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2015 lähtötasosta, joten Arla kaksinkertaistaa toimintojensa aiemman 30 prosentin vähennystavoitteensa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Suunnitelmiin kuuluu siirtyminen fossiilivapaita polttoaineita käyttäviin maito- ja jakeluautoihin sekä siirtyminen uusiutuvaan sähköön ja energian käyttöä pienentäviin ratkaisuihin kuten ilmanlämpöpumppuihin ja lämmön talteenottojärjestelmiin tuotantolaitoksilla ja toimistoissa.

– Suomessa Arla vähentää arvoketjunsa päästöjä hieman nopeammassa tahdissa kuin koko konserni. Olemme siirtyneet vesivoimalla tuotettuun fossiilittomaan sähköön kaikissa toimipisteissämme kaksi vuotta sitten. Tänä vuonna lisäämme biokaasua hyödyntävien autojemme määrää tuotteiden jakelussa asiakkaille ja maidon keruussa tiloilta. Selvitämme myös erilaisia uusiutuvan energian mahdollisuuksia, kertoo Saara Azbel, Arla Suomen vastuullisuusjohtaja.

Science Based Targets (SBTi) -aloitteen hyväksymä Arlan uusi tavoite vuodelle 2030 on yhtiön mukaan sopusoinnussa tarvittavien scope 1 ja scope 2-päästövähennysten kanssa, jotta ilmaston lämpeneminen pysyy 1,5 °C:ssa. Arla kuuluu ensimmäisiin 61:een elintarvikkeita maailmanlaajuisesti jalostaviin yrityksiin, joilla on SBTi:n hyväksymä 1,5 °C:n tavoite.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Science Based Target Initiative on katsonut tavoitteemme sen mukaiseksi, mitä uusin tiede sanoo olevan tarpeen Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Maitotuotteita nautitaan laajalti kaikkialla maailmassa, ja kysyntä jatkaa kasvuaan, ei vähiten sen korkean proteiini- ja kalsiumpitoisuuden, monipuolisuuden ja kohtuuhintaisuuden vuoksi. Meillä on yhdessä maidontuottajien kanssa valtava halu johtaa toimialamme hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, jotta ihmiset voivat edelleen luottaa maitotuotteisiin ja nauttia niistä, Arla Foodsin konsernijohtaja Peder Tuborgh sanoo.

Scope 3 -tavoitteet lasketaan uudelleen vuonna 2022

Arlan nykyinen 30 prosentin tavoite maitotilat kattavassa scope 3:ssa täyttää edelleen SBTi:n arvoketjutavoitteiden kriteerit nykyisten parhaiden käytäntöjen mukaisesti. 

SBTi:n odotetaan julkaisevan vuonna 2022 metsä- ja maataloudelle uuden toimialaohjeistuksen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat vaatimukset tieteeseen perustuvien tavoitteiden asettamisesta kuin mitä toimialan yrityksille nyt on tarjolla.

– Arla Foodsilla tavoitteenamme on olla linjassa 1,5°C:n tavoitteen kanssa arvoketjumme kaikissa kolmessa luokassa. Siksi tarkistamme SBTi:n uuden toimialaohjeistuksen sen julkistamisen jälkeen nähdäksemme tarvitaanko nykyisiin suunnitelmiimme muutoksia, toteaa Saara Azbel tiedotteessa. 

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.