https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Arla kaksinkertaistaa toimintansa CO2-vähennystavoitteen

Arla Foods -meijerikonserni kertoo nostavansa oman toimintansa ilmastotavoitteen 30 prosentista 63 prosenttiin siirtymällä fossiilivapaaseen kuljetuskalustoon, vihreään sähköön ja matalaenergiaratkaisuihin. Science Based Targets -aloite on hyväksynyt uuden tavoitteen ja todennut sen olevan linjassa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteessa pitämiseen tarvittavien vähennysten kanssa.

arla

Uusi tavoite on vähentää tuotannon, logistiikan ja energiankäytön päästöjä 63 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2015 lähtötasosta, joten Arla kaksinkertaistaa toimintojensa aiemman 30 prosentin vähennystavoitteensa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Suunnitelmiin kuuluu siirtyminen fossiilivapaita polttoaineita käyttäviin maito- ja jakeluautoihin sekä siirtyminen uusiutuvaan sähköön ja energian käyttöä pienentäviin ratkaisuihin kuten ilmanlämpöpumppuihin ja lämmön talteenottojärjestelmiin tuotantolaitoksilla ja toimistoissa.

– Suomessa Arla vähentää arvoketjunsa päästöjä hieman nopeammassa tahdissa kuin koko konserni. Olemme siirtyneet vesivoimalla tuotettuun fossiilittomaan sähköön kaikissa toimipisteissämme kaksi vuotta sitten. Tänä vuonna lisäämme biokaasua hyödyntävien autojemme määrää tuotteiden jakelussa asiakkaille ja maidon keruussa tiloilta. Selvitämme myös erilaisia uusiutuvan energian mahdollisuuksia, kertoo Saara Azbel, Arla Suomen vastuullisuusjohtaja.

Science Based Targets (SBTi) -aloitteen hyväksymä Arlan uusi tavoite vuodelle 2030 on yhtiön mukaan sopusoinnussa tarvittavien scope 1 ja scope 2-päästövähennysten kanssa, jotta ilmaston lämpeneminen pysyy 1,5 °C:ssa. Arla kuuluu ensimmäisiin 61:een elintarvikkeita maailmanlaajuisesti jalostaviin yrityksiin, joilla on SBTi:n hyväksymä 1,5 °C:n tavoite.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Science Based Target Initiative on katsonut tavoitteemme sen mukaiseksi, mitä uusin tiede sanoo olevan tarpeen Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Maitotuotteita nautitaan laajalti kaikkialla maailmassa, ja kysyntä jatkaa kasvuaan, ei vähiten sen korkean proteiini- ja kalsiumpitoisuuden, monipuolisuuden ja kohtuuhintaisuuden vuoksi. Meillä on yhdessä maidontuottajien kanssa valtava halu johtaa toimialamme hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, jotta ihmiset voivat edelleen luottaa maitotuotteisiin ja nauttia niistä, Arla Foodsin konsernijohtaja Peder Tuborgh sanoo.

Scope 3 -tavoitteet lasketaan uudelleen vuonna 2022

Arlan nykyinen 30 prosentin tavoite maitotilat kattavassa scope 3:ssa täyttää edelleen SBTi:n arvoketjutavoitteiden kriteerit nykyisten parhaiden käytäntöjen mukaisesti. 

SBTi:n odotetaan julkaisevan vuonna 2022 metsä- ja maataloudelle uuden toimialaohjeistuksen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat vaatimukset tieteeseen perustuvien tavoitteiden asettamisesta kuin mitä toimialan yrityksille nyt on tarjolla.

– Arla Foodsilla tavoitteenamme on olla linjassa 1,5°C:n tavoitteen kanssa arvoketjumme kaikissa kolmessa luokassa. Siksi tarkistamme SBTi:n uuden toimialaohjeistuksen sen julkistamisen jälkeen nähdäksemme tarvitaanko nykyisiin suunnitelmiimme muutoksia, toteaa Saara Azbel tiedotteessa. 

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.