« 1 2 3 4 5 6 7 ... 58 »

COVID-19: Suomalaisyrityksen kehittämän koronaviruksen pikatestin tulos luetaan älypuhelimen ruudulta

Oululaislähtöinen iSTOC on tuonut markkinoille pikatestejä, joilla esimerkiksi sormenpäästä otetusta verinäytteestä pystytään havaitsemaan elimistön muodostamat vasta-aineet erilaisille tartuntataudeille. Nyt menetelmää ryhdytään soveltamaan koronaviruksen testaukseen.

Teollisuus on mainettaan parempi ympäristönsuojeluun investoija

Miksi ympäristönsuojeluinvestointien osuus on niin pieni teollisuuden kokonaisinvestoinneista – vai onko se sittenkään? Kun huomioidaan t&k-menojen pääomittamisen eriävät käytännöt, on investointien suhdeluku parempi kuin miltä ensisilmäilyn perusteella näyttää, pohtii Tilastokeskuksen yliaktuaarina ympäristötilinpidon parissa toimiva Antti Hörkkö Tieto&Trendit -blogisarjan kirjoituksessa.

COVID-19: Wärtsilä mukana yritysyhteistyössä koronatestauskapasiteetin kasvattamiseksi

Mehiläinen kasvattaa yhdessä laajan suomalaisen yrityskoalition kanssa Suomen COVID-19-testauskapasiteettia. Kapasiteettia lisätään rakentamalla näytteille kuljetusyhteys lentoteitse yhteistyölaboratorioon Etelä-Koreaan. Mukana hanketta ovat rahoittamassa muun muassa Wärtsilä, Kone, Metso, Metsä Group, Neste, UPM sekä Valmet. Mehiläisen covid-19-näytteiden kuljetusyhteys Etelä-Koreaan avattiin onnistuneesti 1.4.2020. 

COVID-19: Epidemia voi vaikuttaa liikenteen infrastruktuuritukeen

Koronaepidemia saattaa luoda ylitsepääsemättömiä esteitä myönteisen tukipäätöksen saaneille hankkeille, jos hankkeiden valmistuminen myöhästyy, esimerkiksi laitetoimitusten viivästysten tai muiden poikkeustilanteen tuomien haasteiden vuoksi, kertoo Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) lehdistötiedotteessa.

Ilman typpidioksidipitoisuus laskenut Suomessa 40 prosenttia

Koronaviruksen myötä vähentyneet liikennemäärät ovat parantaneet kaupunkien ilmanlaatua. Katupöly kuitenkin heikentää monin paikoin ilmanlaatua.

Koronaepidemia muuttaa työn tekemisen tapoja

Koronan kaltaiset epidemiat pakottavat yritykset kehittämään teknologiavälitteistä työskentelyä. Myös asiantuntijoiden tekemä keikkatyö yleistyy, sillä työelämän nopea muutos edellyttää osaamisen jatkuvaa kehittämistä, sanoo LUT-kauppakorkeakoulun tietojohtamisen professori Kirsimarja Blomqvist kertoo LUT-yliopiston verkkosivustolla.

Kuinka desinfioida elintarviketeollisuuden kohteet viruksen varalta

Yleisesti alkoholi-, peretikkahappo- ja hypokloriittipohjaiset tuotteet ovat tehokkaimpia erilaisten virusten, kuten myös koronaviruksen COVID-19, tuhoamiseen.