« 1 2 3 4 5 6 7 ... 45 »

Hiukkasia ilmassa viime vuonna aikaisempaa enemmän

Useamman vuoden jatkuneen laskevan suuntauksen jälkeen sekä pienhiukkasia että katupölyä oli ilmassa vuonna 2018 edellisvuosia enemmän. Tiedot ilmenevät Ilmatieteen laitoksen kunnilta ja teollisuudelta kokoamista ilmanlaadun vuositilastoista viime vuodelta.

Merenkulkuala on edelläkävijä päästöjen vähentämisessä

Suomen Varustamot vastaa HS:n ja Ruotsin television uutisoimaan päästövertailuun. ”Pohjois-Euroopan alueella merenkulun rikkipäästöt ovat vuoden 2015 jälkeen vähentyneet lähes nollaan.”

Tokmanni moninkertaistaa aurinkoenergian hyödyntämisen myymälöissään

Tokmanni Oy on tehnyt sopimuksen yhteistyökumppaninsa Solarigo Systems Oy:n kanssa aurinkovoimaloiden merkittävästä lisäämisestä Tokmanni-myymälöiden yhteyteen. Sopimuksen myötä Tokmanni moninkertaistaa aurinkoenergian hyödyntämisen myymälöissään.

Tor-verkko ei ole vain rikollisten käytössä

Tor-verkkoa käyttää joka hetki yli kaksi miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Tor-selaimella moni suojaa turvallisuuttaan ja yksityisyyttään verkossa. Myös rikolliset hyödyntävät Tor-verkkoa, jonne on pesiytynyt viimeisen kymmen vuoden aikana rikolliset markkinat.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Maailman muovijäteongelmaa taklaava Sulapac voitti Teknologiapalkinnon

Muovin korviketta kehittävän Sulapac-yrityksen perustajat Suvi Haimi ja Laura Kyllönen ovat saaneet Tekniikan edistämissäätiön 50 000 euron Teknologiapalkinnon. Tänä vuonna tuotanto laajenee kosmetiikkapakkauksista pilleihin ja muihin kuluttajatuotteisiin.

YK:n superkokous sopi muovijätettä ja vaarallisia kemikaaleja koskevista toimista

Genevessä 29.4.-10.5.2019 järjestetyn kolmen YK:n sopimuksen osapuolikokouksessa sovittiin muun muassa sekalaisen muovijätteen vientikiellosta EU- ja OECD-maiden ulkopuolelle sekä haitallisten PFOA-yhdisteiden käytön ja valmistuksen lopettamisesta vuoteen 2025 mennessä. Asiasta raportoidaan ympäristöministeriön verkkosivustolla.