« 1 2 3 4 5 6 7 ... 35 »

Uutta kemikaalilaitosten valvonnassa: konserni- ja etätarkastukset

Turvallisuus- ja kemikaalivirastossa (Tukes) on otettu käyttöön uusia keinoja vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin valvonnassa. Esimerkiksi etätarkastuksia voidaan hyödyntää laitoksissa, joissa tarkastustaajuutta on tihennetty.

Neste ja Ikea astelevat kohti fossiilitonta tulevaisuutta

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea ja Neste hyödyntävät muovituotteissa uusiutuvia tähde- ja jäteraaka-aineita, kuten käytettyä paistorasvaa ja vastuullisesti valmistettuja kasviöljyjä. Kumppanukset aloittavat ensimmäisinä maailmassa biopohjaisen polypropeenin tuotannon teollisessa mitassa. Kaupallinen pilottihanke alkaa tänä syksynä.

Neste, ReNew ELP ja Licella aloittavat yhteistyön jätemuovin hyödyntämiseksi raaka-aineena

Uusiutuvan dieselin valmistaja Neste, brittiläinen kemiallisen kierrätyksen yhtiö ReNew ELP ja australialainen teknologiakehittäjä Licella tutkivat yhteisessä kehitysprojektissa erilaisten jätemuovien käyttöpotentiaalia polttoaineiden, kemikaalien ja uusien muovien raaka-aineena.

Työfiilis-sovellus mittaa työhyvinvointia ja työn sujuvuutta teollisilla työpaikoilla

Eurooppalainen Factory2Fit-tutkimuskonsortiossa kehitetään VTT:n johdolla ratkaisuja, joiden avulla valmistavan teollisuuden työntekijät saavat kannustavaa palautetta omasta työhyvinvoinnistaan ja -suorituksestaan. VTT kehittää yhteistyössä suomalaisen Finn-Power Oy:n kanssa hankkeessa Työfiilis-sovellusta, jota parhaillaan koekäytetään forssalaisen Stera Oy:n työntekijöillä.

Kova väite: liha- ja meijeriyhtiöt ovat likaisempia kuin öljyjätit

Elintarviketeollisuus saa rajusti pyyhkeitä uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan maailman viisi suurinta liha- ja meijeriyhtiötä tuottaa enemmän kasvihuonepäästöjä kuin energia-alan jättiläiset konsanaan. Sitä paitsi elintarvikealan hiilijalanjälki on koko ajan kasvussa, sekä absoluuttisesti että suhteellisesti.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Energiaremontti leikkaa OPn logistiikkakiinteistön hiilijalanjälkeä noin 60 prosenttia

LeaseGreen suunnittelee ja toteuttaa täydellisen energiajärjestelmän modernisoinnin Vantaan Aviapoliksen alueella sijaitsevaan neljään logistiikkakiinteistöön. Energiaremontissa kiinteistöjen lämmönlähde vaihtuu: logistiikkakeskus vaihtaa kaukolämmön lämpöpumppujen ja aurinkosähkön yhdistelmään.