https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Vahvalta näyttänyt talouskasvu vaihtui hetkessä epävarmuuteen

Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto pohtii pääkirjoituksessaan Ukrainan sodan vaikutuksia liiton jäsenyrityksiin. Vielä tämän vuoden helmikuun alussa näytti vielä tulevan toinen vahvan talouskasvun vuosi niin Suomen talouteen kuin tekniseen kauppaankin, mutta näkymä kuitenkin pian muuttui Venäjän käynnistettyä sodan Ukrainaa vastaan.

akku

– Elämme jälleen melkoisen sumun peitossa tulevaisuuden osalta, kirjoittaa Markku Uitto.

Monella liiton jäsenyrityksellä on ollut toimintaa niin Ukrainassa, Venäjällä kuin Valko-Venäjälläkin. Ukrainan toiminnot ovat keskeytyksissä ja päähuomio on nyt oman henkilöstön turvaan saaminen sota-alueelta. Venäjällä ja Valko-Venäjällä olevia toimintoja uudelleen arvioidaan ja vähintään skaalataan alaspäin, hän lisää.

Teknisen kaupan näkökulmasta sodalla on ollut suurin ja nopein vaikutus teräskauppaan Euroopassa ja Suomessa. Ukraina, Venäjä ja Valko-Venäjä ovat olleet merkittäviä teräksen toimittajia. Ukrainan tehtaat ovat kiinni, Venäjän suurimmat tehtaat pakotteiden piirissä omistajiensa kautta ja nyt loputkin uusimman tuontipakotekierroksen johdosta.

– Valitettavasti eurooppalaiset terästehtaat ovat myös tuoneet merkittävän osan käyttämästään rautamalmista ja teräsaihioista Venäjältä ja Ukrainasta. Tämä tarkoittaa kokonaisuutena täysin poikkeuksellista tarjontahäiriötä markkinoilla. Varsinkaan keski- ja eteläeurooppalaiset terästehtaat eivät välttämättä ota uusia tilauksia lainkaan vastaan tai hinnat ovat jotain ennenkokematonta. Jo viime vuonna teräksen hinta oli kaikkien aikojen ennätystasolla, joka monissa laaduissa on nyt mennen tullen ylitetty.

– Yritykset varmasti keksivät korvaavia logistisia putkia teräksen tarjonnan lisäämiseksi ajan kanssa. EU:n ulkopuolista tuontia jarruttavat lähtömaakohtaiset tuontikiintiöt, jotka pitäisikin nopeasti vähintään allokoida uudestaan näiden kolmen maan osalta. Muuten edessä saattaa olla merkittävässä määrin teollisten ja kiinteistöinvestointien lykkäämistä tai perumista saatavuusongelmien ja korkeiden hintojen johdosta, Uitto päättää.

//Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.