https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Energiasektori huolissaan kyberhyökkäyksistä

Energiasektorin toimijoiden keskinäistä yhteistyötä kyberturvallisuudessa kaivataan kentällä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteisten kyberturvallisuusharjoitusten järjestämistä säännöllisesti yritysten ja julkisen sektorin yhteistyönä, toteaa professori Tero Vartiainen Vaasan yliopistosta.

älyverkko

Energiasektorin toimijoille tehty kysely paljasti, että kyberturvallisuuskulttuuria pitäisi kehittää monissa energiasektorin yrityksissä. Kaikki organisaation tasot työntekijöistä johtoon pitäisi sitouttaa nykyistä paremmin kyberturvallisuuskäytänteisiin. Lisäksi kyberturvallisuus vaatii organisaatiolta jatkuvaa hereillä oloa, kuten eräs kyselyn vastaaja ilmaisi:

”Tilanne on hallinnassa, mutta tämä vaatii jatkuvaa kehittämistä ja valvontaa, jotta tilanne pysyy hallinnassa myös jatkossa.”

– Energiasektori on osa kriittistä infrastruktuuria. Muut kriittiset infrastruktuurit, kuten terveydenhuolto ja vesihuolto, ovat riippuvaisia energiasta. Siksi energiasektorin kyberturvallisuuden kehittäminen on tuplakriittistä. Energiasektorilla on huoli kyberhyökkäyksien realisoitumisesta, huomauttaa projektitutkija Mikko Luomala Vaasan yliopistosta.

Samalla kun tekniset ratkaisut ovat hyvällä tasolla, niin kyberturvallisuustyön hallinnointi ja dokumentointi voivat kuitenkin olla puutteellisia, täsmentää professori Vartiainen.

– Voi syntyä kuvitelma, että tekninen ratkaisu riittää, vaikka kyberturvallisuudessa ihminen on heikoin lenkki. Monissa organisaatioissa tilanne on hyvä, mutta näissä kyselyissä nousevat erityisesti kehittämisen tarpeet esille.

Kysely liittyy Cybersecurity and Resilience of Digitalized Energy Systems (CR-DES) -projektiin. Kyselyn tuloksista kerrotaan lähemmin Vaasan yliopiston sarjassa pian julkaistavassa raportissa.

– Tulevassa raportissa suositellaan organisaatioille kyberturvallisuusstandardien käyttöönottoa, kyberturvallisuuskulttuurin kehittämistä, toimialan keskinäisen yhteistyön kehittämistä, toimintaympäristön jatkuvaa tarkkailua ja säännöllisiä kyberturvallisuusharjoituksia, projektitutkija Mikko Luomala kertoo.

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.