https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

EU ehkäisee tuki- ja liikuntaelinsairauksia työsuojeluviranomaisten valvontakampanjalla

Tänään alkaa Euroopan Unionin jäsenmaiden toteuttama Terveellinen työ – Työn keventämisen keinot käyttöön -työsuojelun valvontakampanja, jolla pyritään ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia (TULE). Maakohtaiset työsuojelutarkastukset tehdään maalis-kesäkuun aikana.

euosha

Kampanjassa keskitytään TULE-sairauksien riskeihin toistotyössä ja käsin tapahtuvassa taakkojen käsittelyssä. Kampanjan työsuojelutarkastukset tehdään seuraaville toimialoille: terveyspalvelut ja sosiaalihuolto, liikennettä palveleva toiminta ja kuriiritoiminta, elintarvike- ja juomateollisuus sekä rakennusala.

Kampanjan tavoitteena on edistää työpaikoilla työterveyteen ja työturvallisuuteen sekä riskinhallintaan liittyviä toimenpiteitä TULE-sairauksien ehkäisemiseksi. Kampanja pyrkii edistämään TULE-sairauksien osalta tasapuolisia toimintaedellytyksiä niin, että EU:ssa työterveys ja -turvallisuus on työntekijöillä samalla tasolla ja yrityksillä on samat kilpailuolosuhteet.

Faktaa ja tilastotietoa

Työperäiset niin sanotut tule-vaivat ovat edelleen hyvin yleisiä Euroopassa, vaikka niitä on ennaltaehkäisty laajoilla toimenpiteillä. Vuoden 2015 Euroopan työolotutkimuksen mukaan noin kolmella viidestä työntekijästä on jokin tule-ongelma. Yleisimmät vaivat ovat selkä- ja yläraajakipu. EU-OSHAn vuoden 2019 ESENER-tutkimuksessa yleisimmästä todennäköisyys sille, että haitan mahdollisuus toteutuu käyttö- ja/tai altistusolosuhteissa">riskitekijöistä kolme neljästä on tule-riskejä. Näitä ovat toistuvat käden tai käsivarren liikkeet, pitkään istuminen ja ihmisten tai raskaiden kuormien nostaminen tai siirtäminen.

Tule-sairaudet ovat yleisimpiä työkyvyttömyyden, sairauspoissaolojen ja ennenaikaiselle eläkkeelle siirtymisen syitä. Ne ovat ongelma yksittäisille työntekijöille sekä yrityksille ja yhteiskunnille.

Uusimmat artikkelit

20.9.2023 | Alan Uutiset

Valmetin toimittama Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistettiin

Tänään onnistuneesti käynnistetty tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.