https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

EU ehkäisee tuki- ja liikuntaelinsairauksia työsuojeluviranomaisten valvontakampanjalla

Tänään alkaa Euroopan Unionin jäsenmaiden toteuttama Terveellinen työ – Työn keventämisen keinot käyttöön -työsuojelun valvontakampanja, jolla pyritään ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinsairauksia (TULE). Maakohtaiset työsuojelutarkastukset tehdään maalis-kesäkuun aikana.

euosha

Kampanjassa keskitytään TULE-sairauksien riskeihin toistotyössä ja käsin tapahtuvassa taakkojen käsittelyssä. Kampanjan työsuojelutarkastukset tehdään seuraaville toimialoille: terveyspalvelut ja sosiaalihuolto, liikennettä palveleva toiminta ja kuriiritoiminta, elintarvike- ja juomateollisuus sekä rakennusala.

Kampanjan tavoitteena on edistää työpaikoilla työterveyteen ja työturvallisuuteen sekä riskinhallintaan liittyviä toimenpiteitä TULE-sairauksien ehkäisemiseksi. Kampanja pyrkii edistämään TULE-sairauksien osalta tasapuolisia toimintaedellytyksiä niin, että EU:ssa työterveys ja -turvallisuus on työntekijöillä samalla tasolla ja yrityksillä on samat kilpailuolosuhteet.

Faktaa ja tilastotietoa

Työperäiset niin sanotut tule-vaivat ovat edelleen hyvin yleisiä Euroopassa, vaikka niitä on ennaltaehkäisty laajoilla toimenpiteillä. Vuoden 2015 Euroopan työolotutkimuksen mukaan noin kolmella viidestä työntekijästä on jokin tule-ongelma. Yleisimmät vaivat ovat selkä- ja yläraajakipu. EU-OSHAn vuoden 2019 ESENER-tutkimuksessa yleisimmästä todennäköisyys sille, että haitan mahdollisuus toteutuu käyttö- ja/tai altistusolosuhteissa">riskitekijöistä kolme neljästä on tule-riskejä. Näitä ovat toistuvat käden tai käsivarren liikkeet, pitkään istuminen ja ihmisten tai raskaiden kuormien nostaminen tai siirtäminen.

Tule-sairaudet ovat yleisimpiä työkyvyttömyyden, sairauspoissaolojen ja ennenaikaiselle eläkkeelle siirtymisen syitä. Ne ovat ongelma yksittäisille työntekijöille sekä yrityksille ja yhteiskunnille.

Uusimmat artikkelit

15.1.2025 | Alan Uutiset

Aalto-yliopisto avasi Nokian muotoiluarkiston kaikkien ulottuville

Arkisto sisältää ennennäkemätöntä materiaalia matkapuhelinjätin kahdelta vuosikymmeneltä. Valokuvat, videot, haastattelut ja muistiinpanot kertovat luovuuden merkityksestä teknologian ja liiketoiminnan mullistamisessa. 

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.