https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Etätyösuositus päättyy – Työterveyslaitoksen vinkit joustavaan työpaikalle paluuseen

Kun valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 28.2.2022, monilla työpaikoilla suunnitellaan paluuta lähityöhön tai hybridityöhön. Hybridityö tarkoittaa lähi- ja etätyön yhdistämistä. Työterveyslaitoksen (TTL) asiantuntijat ovat koonneet vinkkejä turvalliseen työpaikalle paluuseen sekä etä- ja lähityön yhdistämiseen.

iStock-974564172

Poimintoja TTL:n vinkkilistasta lähityöhön paluuseen työnantajille:

 • Valmistelkaa lähi- ja etätyön tavat ja periaatteet yhdessä henkilöstön kanssa ja hyödyntäkää pandemian aikana kehitetyt toimivat käytännöt esimerkiksi verkkokokouksista.
 • Huomioikaa, että koronapandemia on kuormittanut eri ihmisiä eri tavoin ja varatkaa aikaa lähityöhön paluuseen. Lisää kuormitusta aiheuttaa Ukrainan tilanne. Tutustu uutiseemme: Miten voimme tukea toisiamme töissä, kun hyökkäys Ukrainaan järkyttää?
 • Huolehtikaa korona-aikana rekrytoitujen henkilöiden perehdyttämisestä lähityön käytäntöihin.
 • Laittakaa maskeja tarjolle työntekijöille ja asiakkaille, vaikka työpaikalla olisi riskinarvioinnin perusteella päätetty luopua maskien käytöstä.
 • Harkitkaa tarvetta järjestää työpaikalle paluu asteittain, esimerkiksi ryhmittäin. Näin yhteiskäytössä olevat tilat kuten tauko- ja ruokailutilat eivät ruuhkaannu.
 • Huomioikaa edelleen, että töihin tullaan vain terveenä. Rajoitusten vähetessä kontaktien määrät lisääntyvät ja lievätkin tartunnat voivat kasvattaa sairauspoissaolojen määrää.
 • Harkitkaa, tarvitseeko lähityön lisääntyminen huomioida myös kokousjärjestelyissä, esimerkiksi jättäkää kalentereihin väljyyttä, jotta kaikki ehtivät tarvittaessa siirtyä kokoushuoneesta toiseen.
 • Huomioikaa hybridityön mukanaan tuomat muutokset suunnitellessanne tilojen käyttöä.
 • Päivittäkää riskinarviointi säännöllisesti. Hyödyntäkää työterveyshuollon ja työsuojelun asiantuntemusta riskinarvioinnissa.

Miten yhdistää lähityö ja etätyö? Vinkkejä työntekijöille

Hybridityön tekemistä voi sujuvoittaa TTL:n asiantuntijoiden laatiman tarkistuslistan avulla. Alla oleva lista on lyhennetty tutkimusprofessori Jaana Laitisen ja tutkija Mirkka Vuorennon blogikirjoituksessaan esittämästä listasta.

 • Tee viikkosuunnitelma – milloin olet kotona, työpaikalla tai muualla.
 • Tee lista työpaikalle mukaan otettavista tavaroista. 
 • Merkitse kalenteriin lounas- ja kahvitauot.
 • Merkitse kalenteriin liikuntahetket.
 • Tarkkaile omaa jaksamistasi säännöllisesti.
 • Anna itsellesi palautetta. Missä onnistuit? Mitä sait aikaan?
 • Tee oma osasi yhteisöllisyyden parantamiseksi.
 • Erottele työ- ja vapaa-aika.
 • Huolehdi tauoista ja palautumisesta.

Ohje COVID-19 riskinarvioinnin tekemiseen työpaikalla

Lue lisää: Vinkkejä työpaikalle paluun suunnitteluun

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.