« 1 2 3 4 5 6 7 ... 58 »

VTT: Muovien kiertotalous vähentää muovijätettä ja hidastaa ilmastonmuutosta

Muovien kiertotalouteen siirtyminen on ratkaisevan tärkeää, mikäli haluamme yhdistää terveellisen ja turvallisen elämäntapamme kestävään kehitykseen. Uudessa VTT:n julkaisussa kerrotaan, miten voimme ratkaista muovien aiheuttamat ympäristöongelmat säilyttäen samalla niiden tarjoamat hyödyt.

Kybervakuutuksia tarjoavat vakuutusyhtiöt turhan varovaisia, korvausmäärät edelleen pienet

Tutkijoiden mukaan vakuutusyhtiöt yliarvioivat usein niille koituvat riskit, sillä laajakaan kyberhyökkäys asiakasyritykseen ei välttämättä aiheuta suuria korvauksia.

Autonvalmista SEAT testaa kaikki työntekijänsä koronaviruksen varalta ennen töihin paluuta

Maanantaista 27.4.2020 alkaen autonvalmistaja SEATin Espanjan Martorellin tehtaan tuotanto on uudelleenkäynnistetty ja tuotantovauhtia nostetaan asteittain. Osana terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä kaikille 15 000 työntekijöille tehdään koronavirustartunnan osoittava PCR-testi ennen töihin palaamista.

THL alkaa tutkia koronaviruksen esiintymistä jätevesissä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on aloittanut näytekeräyksen koronaviruksen esiintymisen kartoittamiseksi Suomen jätevesissä. THL käynnistää näytekeräyksen yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa. 

Puolustusvoimien johdolla tutkitaan mahdollisuutta puhdistaa hengityssuojaimia

Puolustusvoimien johdolla tutkitaan mahdollisuutta rakentaa nopeasti kykyä massamaiseen hengityssuojainten puhdistustoimintaan. Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen (PVTUTKL) ja Teknologian Tutkimuskeskuksen (VTT Oy) yhdessä kehittämä vetyperoksidikaa suun pohjautuva puhdistusmenetelmä on todettu toimivaksi hengityksensuojainten ja muiden suojavarusteiden puhdistamiseksi. 

Ydinvoiman suosio säilynyt koronakriisistä huolimatta

Ilmastonmuutos huolettaa ihmisiä koronakriisin keskelläkin, ja ydinvoima on edelleen suosittu ratkaisu sen torjumiseksi, ilmenee Energiateollisuus ry:n Kantar TSN:llä teettämässä kyselyssä.

COVID-19: Suomalaisyrityksillä valmiudet suojamateriaalien valmistukseen

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo vauhdittavansa julkisessa terveydenhuollossa tarvittavien suojamateriaalien valmistusta Suomessa.