« 1 2 3 4 5 6 7 ... 45 »

Maintpartner toteuttaa UPM Energylle turvallisuutta parantavia uudistuksia patoluukkuihin

Maintpartner on viime vuosina peruskorjannut useita UPM Energyn vesivoimaloiden patoluukkuja Kymijoella. Maintpartner hoitaa tyypillisesti koko projektin rakennuttamisineen, suunnitteluineen sekä purku-, pinnoitus- ja asennustöineen. Neljäs uudistustyö valmistuu tänä kesänä Kaltimon vesivoimalaitoksella.

Energia-ala kehitti yhteiset toimintatavat kyberuhkia vastaan

Kyberturvallisuusuhat ovat lisääntyneet voimakkaasti myös energiateollisuudessa uhaten muun muassa energian tuotantoa, siirtoa ja jakelu. VTT, Kyberturvallisuuskeskus, Huoltovarmuuskeskus ja energia-alan avaintoimijat ovat määritelleet yhteiset toimintatavat uhkien rajoittamiseksi ja kyberturvallisuuden parantamiseksi.

RoHS-lainsääntö muuttuu: uusia rajoituksia vaarallisiin aineisiin sähkölaitteissa

Sähkölaitteiden vaarallisia aineita rajoittava RoHS-lainsäädäntö muuttuu heinäkuussa 2019. Rajoitettujen aineiden määrä kasvaa ja lainsäädännön soveltamisala muuttuu. Jatkossa RoHS-lainsäädännön vaatimukset koskevat monia sellaisia tuotteita, joita ei ole perinteisesti mielletty sähkö- tai elektroniikkalaitteiksi, esimerkiksi led-valoilla varustettuja tekstiilejä.

WE Tech parantaa energiatehokkuutta Merenkurkussa yhteistyössä Danfossin ja VEO:n kanssa

Vaasalainen energiatehokkaisiin laivaratkaisuihin erikoistunut WE Tech Solutions toimittaa yhteistyössä Danfossin ja VEO:n kanssa tämän hetken nykyaikaisimman ja energiatehokkaimman hybridisähköisen potkurikäytön Wasalinen uuteen matkustaja-autolauttaan. Aluksen rakentamisesta vastaa Rauma Marine Constructions. 

Le­gio­nel­la­ris­ki piilee jääh­dy­tys­tor­neis­sa myös Suomessa

Belgian Gentissä epäillään parhaillaan, että kymmeniä ihmisiä sairastuttanut ja kahden ihmisen kuolemaan johtanut legionellaepidemia on lähtenyt Stora Enson Langerbruggen paperitehtaasta. Tehtaalla on aloitettu tutkimukset sekä jäähdytystornin desinfiointi. Suomessa ei ole havaittu jäähdytystorneista lähteneitä legionellaepidemioita, mutta riski piilee myös sinivalkoisella maaperällä seisovissa torneissa. Näin näkee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) erikoistutkija Jaana Kusnetsov, Kaleva.fi raportoi.

Uusia keinoja asbestipurkutyön turvallisuuden parantamiseksi

Työterveyslaitoksen koordinoimassa tutkimushankkeessa kehitettiin ratkaisuja asbestipurkutöiden toteutuksessa paljastuneisiin puutteisiin. Ongelmia esiintyi osastointien, ilmankäsittelylaitteiden ja hengityksensuojainten toimivuudessa. Tulosten pohjalta tuotettiin ja ohjeistettiin käytäntöjä, joiden avulla altistuminen voidaan ennaltaehkäistä. 

Vattenfall ja Microsoft yhteistyöhön vähähiilisten datakeskusten luomiseksi Ruotsiin

Vattenfall ja Microsoft ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on tuottaa Ruotsin uusille datakeskuksille uusiutuvaa energiaa ja vähentää niiden synnyttämää hiilijalanjälkeä merkittävästi.