https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Pohjoismaiset kantaverkkoyhtiöt tukevat Baltian alueen sähköjärjestelmää mahdollisessa poikkeustilanteessa

Pohjoismaiden kantaverkkoyhtiöiden Energinetin, Fingridin, Statnettin ja Svenska kraftnätin toimitusjohtajat keskustelivat torstaina 25.3.2022 kantaverkkoyhtiöiden valmistautumisesta Baltian alueen tilanteen mahdolliseen kiristymiseen sekä vaikutuksista Baltian alueen sähköjärjestelmään.

kajave

– Pohjoismaiden ja Baltian verkko-operaattorit ovat yhdessä varautuneet operatiiviseen toimintaan skenaariossa, jossa Baltia irrotettaisiin Venäjän verkosta ja pakotettaisiin toimimaan saarekkeena. Myös joitakin haasteita on tunnistettu. Tällaisessa tilanteessa tarvitaan pohjoismaisen järjestelmän taajuustukea, kertoo suomalainen kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj lehdistötiedotteessa.

Fingridin mukaan Baltian siirtoverkonhaltijat ovat jo rajoittaneet tuontia Venäjältä, jotta voidaan minimoida mahdolliset vaikutukset Baltian sähköjärjestelmään tilanteessa, jossa Venäjän yhteys äkillisesti katkeaisi.

– Kantaverkkoyhtiöt ovat hyvin valmistautuneita tilanteeseen ja ovat harjoitelleet tällaista skenaariota osana valmisteluja Baltian synkronoimiseksi vuonna 2025 Keski-Euroopan synkroniseen sähköjärjestelmään.

Uusimmat artikkelit

20.9.2023 | Alan Uutiset

Valmetin toimittama Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistettiin

Tänään onnistuneesti käynnistetty tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.