https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Energiavirasto valmistelee tehoreservin hankintaa

Energiavirasto kertoo valmistelevansa tehoreservin hankintaa kaudelle 2022–2023. Tehoreservin kilpailutus pyritään aloittamaan huhti-toukokuun vaihteessa. Tavoitteena on, että tehoreservikapasiteetti on käynnistysvalmiudessa viimeistään joulukuussa 2022.

iStock-931173000

Tehoreservijärjestelmä turvaa sähkön toimitusvarmuuden Suomessa tilanteissa, joissa sähkön markkinaehtoinen tarjonta ei riitä kattamaan sähkönkulutusta.

Energiavirasto tulee antamaan päivitetyn ehdotuksen toimitusvarmuuden tavoitetasosta eli ns. luotettavuusstandardista valtioneuvoston vahvistettavaksi maaliskuussa 2022. Luotettavuusstandardin vahvistamisen jälkeen Energiavirasto voi tehdä tehoreservin määräpäätöksen.

Tehoreservin määräpäätöksessä Energiavirasto hyödyntää työ- ja elinkeinoministeriön AFRY:ltä tilaamaa kansallista resurssien riittävyysarviointia sekä Energiaviraston AFRY:ltä tilaamaa jatkoselvitystä.

Ennen tehoreservin kilpailutuksen aloittamista Energiavirasto tulee tekemään päätöksen, voiko Ahvenanmaan maakunnasta, Ruotsista, Norjasta tai Virosta osallistua tehoreserviin.

Fingrid on 15.2.2022 toimittanut tehoreservin käyttösäännöt Energiavirastolle hyväksyttäväksi. Sidosryhmillä on mahdollisuus lausua käyttösäännöistä 8.3. mennessä. Energiavirasto vahvistaa käyttösäännöt ennen kilpailutuksen aloittamista.

Tehoreservin kilpailutus on tarkoitus aloittaa huhti-toukokuun 2022 vaihteessa. Viime kädessä tavoitteena on, että hankittu tehoreservikapasiteetti on joulukuussa 2022 käynnistysvalmiudessa ja koekäytöt on sitä ennen suoritettu onnistuneesti.

Vuodenvaihteessa voimaan tulleen tehoreservilain muutosten myötä Energiavirasto arvioi resurssien riittävyyden ja tekee päätöksen tarvittavasta tehoreservikapasiteetista vähintään joka toinen vuosi. Mikäli tehoreserville on tarvetta, Energiavirasto tekee kapasiteetin hankintakilpailutuksen vuosittain. Nykyisen tehoreservikapasiteetin sopimukset päättyvät 30.6.2022. Jatkossa tehoreserviin voidaan hyväksyä voimalaitosten ja kulutusjoustoon kykenevien kohteiden lisäksi myös energiavarastoja, Energiavirasto sanoo.

Uusimmat artikkelit

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

12.12.2024 | Alan Uutiset

Suomeen sijoitetaan uusi yhteiseurooppalainen supertietokone ja EU:n tekoälytehdas

EuroHPC tekee merkittäviä investointeja – Suomi mukana uuden sukupolven supertietokoneiden ja tekoälytehtaiden kehityksessä.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.