https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Energiavirasto valmistelee tehoreservin hankintaa

Energiavirasto kertoo valmistelevansa tehoreservin hankintaa kaudelle 2022–2023. Tehoreservin kilpailutus pyritään aloittamaan huhti-toukokuun vaihteessa. Tavoitteena on, että tehoreservikapasiteetti on käynnistysvalmiudessa viimeistään joulukuussa 2022.

iStock-931173000

Tehoreservijärjestelmä turvaa sähkön toimitusvarmuuden Suomessa tilanteissa, joissa sähkön markkinaehtoinen tarjonta ei riitä kattamaan sähkönkulutusta.

Energiavirasto tulee antamaan päivitetyn ehdotuksen toimitusvarmuuden tavoitetasosta eli ns. luotettavuusstandardista valtioneuvoston vahvistettavaksi maaliskuussa 2022. Luotettavuusstandardin vahvistamisen jälkeen Energiavirasto voi tehdä tehoreservin määräpäätöksen.

Tehoreservin määräpäätöksessä Energiavirasto hyödyntää työ- ja elinkeinoministeriön AFRY:ltä tilaamaa kansallista resurssien riittävyysarviointia sekä Energiaviraston AFRY:ltä tilaamaa jatkoselvitystä.

Ennen tehoreservin kilpailutuksen aloittamista Energiavirasto tulee tekemään päätöksen, voiko Ahvenanmaan maakunnasta, Ruotsista, Norjasta tai Virosta osallistua tehoreserviin.

Fingrid on 15.2.2022 toimittanut tehoreservin käyttösäännöt Energiavirastolle hyväksyttäväksi. Sidosryhmillä on mahdollisuus lausua käyttösäännöistä 8.3. mennessä. Energiavirasto vahvistaa käyttösäännöt ennen kilpailutuksen aloittamista.

Tehoreservin kilpailutus on tarkoitus aloittaa huhti-toukokuun 2022 vaihteessa. Viime kädessä tavoitteena on, että hankittu tehoreservikapasiteetti on joulukuussa 2022 käynnistysvalmiudessa ja koekäytöt on sitä ennen suoritettu onnistuneesti.

Vuodenvaihteessa voimaan tulleen tehoreservilain muutosten myötä Energiavirasto arvioi resurssien riittävyyden ja tekee päätöksen tarvittavasta tehoreservikapasiteetista vähintään joka toinen vuosi. Mikäli tehoreserville on tarvetta, Energiavirasto tekee kapasiteetin hankintakilpailutuksen vuosittain. Nykyisen tehoreservikapasiteetin sopimukset päättyvät 30.6.2022. Jatkossa tehoreserviin voidaan hyväksyä voimalaitosten ja kulutusjoustoon kykenevien kohteiden lisäksi myös energiavarastoja, Energiavirasto sanoo.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.