https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Neste ja Ravago perustavat muovijätteen kemialliseen kierrättämiseen keskittyvän yhteisyrityksen

Neste ja Ravago aikovat perustaa yhteisyrityksen muovijätteen kemialliseen kierrätykseen tarkoitetun teollisuuslaitoksen rakentamiseksi North Sea Portiin Alankomaiden Vlissingeniin. Toiminnassa aiotaan hyödyntää termokemiallista nesteytysteknologiaa, jonka kehittäjä on yhdysvaltalainen innovatiivinen kemiallisen kierrätyksen teknologiaa kehittävä Alterra Energy. Projektin tavoitteena on edistää kemiallisen kierrätyksen kaupallistamista.

revago

Kuva: Ilmakuva suunnitellusta sijainnista North Sea Portissa, Alankomaiden Vlissingenissä. © Peter Buteijn

Suunniteltu kumppanuus yhdistää Ravagon asiantuntemuksen muovijätteen kierrätyksessä, Alterra Energyn nesteytysteknologian ja Nesteen asiantuntemuksen hiilivetyjen käsittelyssä. Tavoitteena on on rakentaa North Sea Portiin Vlissingeniin ensimmäinen teollinen kemiallisen kierrätyksen laitos, jonka käsittelykapasiteetti olisi noin 55 000 tonnia sekamuovijätettä vuodessa eli noin 1,7 miljoonan keskiverto-EU-kansalaisen* vuodessa tuottama määrä pakkausmuovijätettä, kertoo Neste lehdistötiedotteessa.

Nesteen mukaan kumppaneiden pitkäaikaisena tavoitteena on kehittää yhteisyrityksestä sekamuovijätteen kemiallisen kierrätyksen globaali johtaja.

– Olemme todella innoissamme yhteisen hankkeemme etenemisestä. Nyt kun investoinnin sijainti ja laajuus ovat selvillä, olemme taas yhden askeleen lähempänä unelmamme toteutumista, kertoo Theo Roussis, Ravagon toimitusjohtaja.

– Kemiallinen kierrätys on tunnettu jo jonkin aikaa lupaavana kiertotalouteen siirtymistä vauhdittavana teknologiana, kertoo puolestaan Mercedes Alonso, Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja.

– Tavoitteemme on selvä: haluamme olla uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen globaali johtaja.

Ravagon ja Nesteen välisen yhteistyön looginen seuraava vaihe

Suunniteltu investointi on jatkoa kumppaneiden jo olemassa olevalle yhteistyölle. Vuonna 2019 Neste ja Ravago määrittivät yhteisen tavoitteensa sekamuovijätteen käsittelykapasiteetin kasvattamisesta yli 200 000 tonniin vuodessa vuoteen 2030 mennessä. Siitä lähtien kumpikin yhtiö on arvioinut teknologioita ja raaka-ainemarkkinoita ja kehittänyt yhteisiä liiketoimintamalleja kehittääkseen kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia.

Vuonna 2020 Neste toteutti öljynjalostamollaan Suomessa ensimmäisen monista nesteytetyn muovijätteen teollisen mittakaavan koeajoista.

*) Yksi keskiverto-EU-kansalainen tuotti keskimäärin 33 kiloa muovijätettä vuonna 2018. Lähde: Eurostat.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.