https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Neste ja Ravago perustavat muovijätteen kemialliseen kierrättämiseen keskittyvän yhteisyrityksen

Neste ja Ravago aikovat perustaa yhteisyrityksen muovijätteen kemialliseen kierrätykseen tarkoitetun teollisuuslaitoksen rakentamiseksi North Sea Portiin Alankomaiden Vlissingeniin. Toiminnassa aiotaan hyödyntää termokemiallista nesteytysteknologiaa, jonka kehittäjä on yhdysvaltalainen innovatiivinen kemiallisen kierrätyksen teknologiaa kehittävä Alterra Energy. Projektin tavoitteena on edistää kemiallisen kierrätyksen kaupallistamista.

revago

Kuva: Ilmakuva suunnitellusta sijainnista North Sea Portissa, Alankomaiden Vlissingenissä. © Peter Buteijn

Suunniteltu kumppanuus yhdistää Ravagon asiantuntemuksen muovijätteen kierrätyksessä, Alterra Energyn nesteytysteknologian ja Nesteen asiantuntemuksen hiilivetyjen käsittelyssä. Tavoitteena on on rakentaa North Sea Portiin Vlissingeniin ensimmäinen teollinen kemiallisen kierrätyksen laitos, jonka käsittelykapasiteetti olisi noin 55 000 tonnia sekamuovijätettä vuodessa eli noin 1,7 miljoonan keskiverto-EU-kansalaisen* vuodessa tuottama määrä pakkausmuovijätettä, kertoo Neste lehdistötiedotteessa.

Nesteen mukaan kumppaneiden pitkäaikaisena tavoitteena on kehittää yhteisyrityksestä sekamuovijätteen kemiallisen kierrätyksen globaali johtaja.

– Olemme todella innoissamme yhteisen hankkeemme etenemisestä. Nyt kun investoinnin sijainti ja laajuus ovat selvillä, olemme taas yhden askeleen lähempänä unelmamme toteutumista, kertoo Theo Roussis, Ravagon toimitusjohtaja.

– Kemiallinen kierrätys on tunnettu jo jonkin aikaa lupaavana kiertotalouteen siirtymistä vauhdittavana teknologiana, kertoo puolestaan Mercedes Alonso, Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja.

– Tavoitteemme on selvä: haluamme olla uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen globaali johtaja.

Ravagon ja Nesteen välisen yhteistyön looginen seuraava vaihe

Suunniteltu investointi on jatkoa kumppaneiden jo olemassa olevalle yhteistyölle. Vuonna 2019 Neste ja Ravago määrittivät yhteisen tavoitteensa sekamuovijätteen käsittelykapasiteetin kasvattamisesta yli 200 000 tonniin vuodessa vuoteen 2030 mennessä. Siitä lähtien kumpikin yhtiö on arvioinut teknologioita ja raaka-ainemarkkinoita ja kehittänyt yhteisiä liiketoimintamalleja kehittääkseen kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia.

Vuonna 2020 Neste toteutti öljynjalostamollaan Suomessa ensimmäisen monista nesteytetyn muovijätteen teollisen mittakaavan koeajoista.

*) Yksi keskiverto-EU-kansalainen tuotti keskimäärin 33 kiloa muovijätettä vuonna 2018. Lähde: Eurostat.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.