https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Neste ja Ravago perustavat muovijätteen kemialliseen kierrättämiseen keskittyvän yhteisyrityksen

Neste ja Ravago aikovat perustaa yhteisyrityksen muovijätteen kemialliseen kierrätykseen tarkoitetun teollisuuslaitoksen rakentamiseksi North Sea Portiin Alankomaiden Vlissingeniin. Toiminnassa aiotaan hyödyntää termokemiallista nesteytysteknologiaa, jonka kehittäjä on yhdysvaltalainen innovatiivinen kemiallisen kierrätyksen teknologiaa kehittävä Alterra Energy. Projektin tavoitteena on edistää kemiallisen kierrätyksen kaupallistamista.

revago

Kuva: Ilmakuva suunnitellusta sijainnista North Sea Portissa, Alankomaiden Vlissingenissä. © Peter Buteijn

Suunniteltu kumppanuus yhdistää Ravagon asiantuntemuksen muovijätteen kierrätyksessä, Alterra Energyn nesteytysteknologian ja Nesteen asiantuntemuksen hiilivetyjen käsittelyssä. Tavoitteena on on rakentaa North Sea Portiin Vlissingeniin ensimmäinen teollinen kemiallisen kierrätyksen laitos, jonka käsittelykapasiteetti olisi noin 55 000 tonnia sekamuovijätettä vuodessa eli noin 1,7 miljoonan keskiverto-EU-kansalaisen* vuodessa tuottama määrä pakkausmuovijätettä, kertoo Neste lehdistötiedotteessa.

Nesteen mukaan kumppaneiden pitkäaikaisena tavoitteena on kehittää yhteisyrityksestä sekamuovijätteen kemiallisen kierrätyksen globaali johtaja.

– Olemme todella innoissamme yhteisen hankkeemme etenemisestä. Nyt kun investoinnin sijainti ja laajuus ovat selvillä, olemme taas yhden askeleen lähempänä unelmamme toteutumista, kertoo Theo Roussis, Ravagon toimitusjohtaja.

– Kemiallinen kierrätys on tunnettu jo jonkin aikaa lupaavana kiertotalouteen siirtymistä vauhdittavana teknologiana, kertoo puolestaan Mercedes Alonso, Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja.

– Tavoitteemme on selvä: haluamme olla uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen globaali johtaja.

Ravagon ja Nesteen välisen yhteistyön looginen seuraava vaihe

Suunniteltu investointi on jatkoa kumppaneiden jo olemassa olevalle yhteistyölle. Vuonna 2019 Neste ja Ravago määrittivät yhteisen tavoitteensa sekamuovijätteen käsittelykapasiteetin kasvattamisesta yli 200 000 tonniin vuodessa vuoteen 2030 mennessä. Siitä lähtien kumpikin yhtiö on arvioinut teknologioita ja raaka-ainemarkkinoita ja kehittänyt yhteisiä liiketoimintamalleja kehittääkseen kemiallisen kierrätyksen kapasiteettia.

Vuonna 2020 Neste toteutti öljynjalostamollaan Suomessa ensimmäisen monista nesteytetyn muovijätteen teollisen mittakaavan koeajoista.

*) Yksi keskiverto-EU-kansalainen tuotti keskimäärin 33 kiloa muovijätettä vuonna 2018. Lähde: Eurostat.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.