https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Sucroksen juurikassokeritehdas vähentää päästöjään vaihtamalla öljyn ja kivihiilen maakaasuun ja biokaasuun

Suomalainen Nordzucker Group -konserniin kuuluva sokeriteollisuusyhtiö Sucros Oy on päättänyt vaihtaa Säkylän juurikassokeritehtaansa kolmen kattilan polttoaineen raskaasta polttoöljystä ja kivihiilestä Gasumin toimittamaan nesteytettyyn maakaasuun (LNG) ja biokaasuun (LNG).

iStock-955194170

Sucros Oy:n tehdas Säkylässä on Suomen ainoa juurikassokeritehdas. Sucros Oy ja sen tytäryhtiö Suomen Sokeri Oy ovat osa Euroopan toiseksi suurinta sokeriyritystä Nordzucker Groupia.

Gasumin ja Sucroksen nesteytetyn maakaasun (LNG) ja biokaasun (LBG) toimituksia koskeva sopimus tulee voimaan syksyllä 2022, jolloin LNG:n varastosäiliöt, höyrystimen ja teollisuusautomaation sisältävä terminaali saadaan kaupalliseen käyttöön. Terminaalin hankkii ja rakennuttaa Gasum, ja nesteytetty kaasu kuljetetaan terminaaliin rekoilla Gasumin Porin LNG-terminaalista.

Gasum käyttää jo ennestään Sucroksen tytäryhtiöltä Suomen Sokerilta hankkimaansa jätevesilietettä ja biolietettä biokaasutuotantonsa raaka-aineina. Gasumin biokaasua käytetään teollisuusprosesseissa, teollisuuden ja kotitalouksien lämmön- ja sähköntuotannossa sekä merenkulun ja tieliikenteen polttoaineena. Gasumin Turun, Lohjan ja Huittisten biokaasulaitokset vastaanottavat kaikkiaan lähes 3 000 tonnia biokaasun raaka-ainetta vuodessa. Tämä edistää merkittävästi suomalaista vähäpäästöisen energian tuotantoa ja kiertotaloutta.

Kohti päästötavoitteita

Kun polttoaine vaihdetaan öljystä ja kivihiilestä nesteytettyyn maakaasuun (LNG), rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöt poistuvat kokonaan ja hiilidioksidipäästötkin pienenevät 38 prosentilla. Uusiutuvaa biokaasua käyttämällä voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosentilla fossiilisten polttoaineiden käyttöön verrattuna. LNG:tä voi myös sekoittaa biokaasuun ja siten hyötyä kestävästä tavasta tuottaa energiaa.

– Siirtyminen ympäristöystävällisempien energialähteiden käyttöön on tärkeä osa Nordzuckerin sitoutumista hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja sitä kautta sokerintuotannon ilmastovaikutusten pienentämiseen. Nordzucker Groupilla on tiukat tavoitteet asettava GoGreen-ohjelma, johon sisältyy merkittäviä tulevia investointeja ympäristöystävällisiin teknologiaratkaisuihin. Suunnitteilla on lisäksi panostuksia tuki- ja uudistustoimiin Euroopassa ja Australiassa, sanoo Sucroksen Säkylän laitoksen tehdaspäällikkö Jussi Urponen.

– Autamme tietenkin todella mielellämme Sucrosta vähentämään päästöjään tällä avaimet käteen -ratkaisulla. Vaihto kivihiilestä kaasuun tuo Sucrokselle paljon kustannustehokkuus- ja toimitusvarmuusetuja. Toimitusvarmuus on asiakkaillemme yhä tärkeämpää, ja toimitamme nesteytetyn kaasun Säkylään lähiseudulla eli Porissa sijaitsevasta terminaalistamme. Tämä lisää toimitusvarmuutta entisestäänkin, sanoo Gasumin teollisuusasiakkaista vastaava johtaja Tommy Mattila.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.