https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Sucroksen juurikassokeritehdas vähentää päästöjään vaihtamalla öljyn ja kivihiilen maakaasuun ja biokaasuun

Suomalainen Nordzucker Group -konserniin kuuluva sokeriteollisuusyhtiö Sucros Oy on päättänyt vaihtaa Säkylän juurikassokeritehtaansa kolmen kattilan polttoaineen raskaasta polttoöljystä ja kivihiilestä Gasumin toimittamaan nesteytettyyn maakaasuun (LNG) ja biokaasuun (LNG).

iStock-955194170

Sucros Oy:n tehdas Säkylässä on Suomen ainoa juurikassokeritehdas. Sucros Oy ja sen tytäryhtiö Suomen Sokeri Oy ovat osa Euroopan toiseksi suurinta sokeriyritystä Nordzucker Groupia.

Gasumin ja Sucroksen nesteytetyn maakaasun (LNG) ja biokaasun (LBG) toimituksia koskeva sopimus tulee voimaan syksyllä 2022, jolloin LNG:n varastosäiliöt, höyrystimen ja teollisuusautomaation sisältävä terminaali saadaan kaupalliseen käyttöön. Terminaalin hankkii ja rakennuttaa Gasum, ja nesteytetty kaasu kuljetetaan terminaaliin rekoilla Gasumin Porin LNG-terminaalista.

Gasum käyttää jo ennestään Sucroksen tytäryhtiöltä Suomen Sokerilta hankkimaansa jätevesilietettä ja biolietettä biokaasutuotantonsa raaka-aineina. Gasumin biokaasua käytetään teollisuusprosesseissa, teollisuuden ja kotitalouksien lämmön- ja sähköntuotannossa sekä merenkulun ja tieliikenteen polttoaineena. Gasumin Turun, Lohjan ja Huittisten biokaasulaitokset vastaanottavat kaikkiaan lähes 3 000 tonnia biokaasun raaka-ainetta vuodessa. Tämä edistää merkittävästi suomalaista vähäpäästöisen energian tuotantoa ja kiertotaloutta.

Kohti päästötavoitteita

Kun polttoaine vaihdetaan öljystä ja kivihiilestä nesteytettyyn maakaasuun (LNG), rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöt poistuvat kokonaan ja hiilidioksidipäästötkin pienenevät 38 prosentilla. Uusiutuvaa biokaasua käyttämällä voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosentilla fossiilisten polttoaineiden käyttöön verrattuna. LNG:tä voi myös sekoittaa biokaasuun ja siten hyötyä kestävästä tavasta tuottaa energiaa.

– Siirtyminen ympäristöystävällisempien energialähteiden käyttöön on tärkeä osa Nordzuckerin sitoutumista hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja sitä kautta sokerintuotannon ilmastovaikutusten pienentämiseen. Nordzucker Groupilla on tiukat tavoitteet asettava GoGreen-ohjelma, johon sisältyy merkittäviä tulevia investointeja ympäristöystävällisiin teknologiaratkaisuihin. Suunnitteilla on lisäksi panostuksia tuki- ja uudistustoimiin Euroopassa ja Australiassa, sanoo Sucroksen Säkylän laitoksen tehdaspäällikkö Jussi Urponen.

– Autamme tietenkin todella mielellämme Sucrosta vähentämään päästöjään tällä avaimet käteen -ratkaisulla. Vaihto kivihiilestä kaasuun tuo Sucrokselle paljon kustannustehokkuus- ja toimitusvarmuusetuja. Toimitusvarmuus on asiakkaillemme yhä tärkeämpää, ja toimitamme nesteytetyn kaasun Säkylään lähiseudulla eli Porissa sijaitsevasta terminaalistamme. Tämä lisää toimitusvarmuutta entisestäänkin, sanoo Gasumin teollisuusasiakkaista vastaava johtaja Tommy Mattila.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.