https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

8ad30ee85c1e72c9_800x800ar

Robotiikan käytön arvioidaan voivani vähentää ihmisten altistumista vaarallisille aineille jopa 80 prosenttia.

Outokumpu alkaa hyödyntää tekoälyä ja turvallisuustarkastusrobotteja parantaakseen ja digitoidakseen yrityksen tuotantolaitoksen työterveys- ja turvallisuusvalvontaa.

Robotit toimittaa sveitsiläinen robotiikkayrityksen ANYbotics. Ensimmäinen ANYmal-robotti saapui kesäkuussa 2023 Outokummun Krefeldin tehtaalle Saksaan.

Outokummun tavoitteena alan pienin työtapaturmataajuus vuoteen 2025 mennessä. Tämän vuoden tavoite on alle 1,8 työtapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti.

– Tekoälyn ja robotiikan käyttö turvallisuuden hallinnassa on yksi turvallisuusstrategiamme kulmakivistä. ANYboticsin robotiikkateknologia auttaa meitä parantamaan turvallisuutta vähentämällä työntekijöiden altistumista vaarallisille aineille ja ympäristöille, optimoimaan tuotantoa ennalta ehkäisevällä kunnossapidolla ja pienentämään ympäristövaikutuksia, , Outokummun työturvallisuusjohtaja Thorsten Piniek sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Aloimme tarkastella mahdollisuuksia käyttää tekoälyä turvallisuuden hallinnassa vuonna 2022. Turvallisuusrobotiikka nousi esiin parhaana vaihtoehtona ja ANYbotics soveltuvimpana robotiikan toimittajana.

ANYbotics on kehittänyt vuodesta 2016 alkaen robottiratkaisuja. ANYmal-robotit otetaan nyt käyttöön ensimmäistä kertaa metalliteollisuudessa.

– Outokummun Krefeldin tehtaalla on haastava toimintaympäristö, jossa käsitellään esimerkiksi vaarallisia aineita. Siellä robotti voi todistaa sopivansa teollisuuden olosuhteisiin sekä osoittaa itsenäisyytensä ja integroitavuutensa, ANYboticsin metallialasta vastaava johtaja Luca Niccolini kuvailee.

Tällä hetkellä Outokummulla on käytössä yksi robotti yhtiön Krefeldin tehtaalla Saksassa. Pilottihanketta laajennetaan Suomen ja Ruotsin tehtaille tänä vuonna. Tarkoituksena on ottaa käyttöön yhteensä kolme ANYmal-robottia.

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

– Roboteilla on monia tehtäviä. Ne auttavat lyhentämään aikaa, joka työntekijöiden on vietettävä happoalueilla tarkastusten yhteydessä. Lisäksi ne auttavat pienentämään ylikuumenneiden laakereiden ja moottoreiden aiheuttamia tulipaloriskejä. Robotit voivat myös lyhentää toimintahäiriöihin kuluvaa aikaa, sillä viat voidaan havaita varhaisessa vaiheessa lämpötila- ja ääniprofiilimittauksilla ennen kuin toimintahäiriö pääsee syntymään. Robotit eivät kuitenkaan poista ihmistyön tarvetta, vaikka ne automatisoivatkin joitain osia tarkastustyöstä. Uusien robottien käyttöönotto on yksi lisäaskel kohti entistä turvallisempaa työympäristöä ja parantaa rutiininomaisten prosessien tehokkuutta, Thorsten Piniek sanoo.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Kemianteollisuus palkitsi kolme yritystä turvallisuuspalkinnoilla

Suurten yritysten sarjassa palkittiin CABB Oy, keskisuurten yritysten sarjassa Yara Suomi Oy Kokkolan tehtaat ja pienten yritysten sarjassa Nalco Finland Manufacturing Oy.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.