https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

8ad30ee85c1e72c9_800x800ar

Robotiikan käytön arvioidaan voivani vähentää ihmisten altistumista vaarallisille aineille jopa 80 prosenttia.

Outokumpu alkaa hyödyntää tekoälyä ja turvallisuustarkastusrobotteja parantaakseen ja digitoidakseen yrityksen tuotantolaitoksen työterveys- ja turvallisuusvalvontaa.

Robotit toimittaa sveitsiläinen robotiikkayrityksen ANYbotics. Ensimmäinen ANYmal-robotti saapui kesäkuussa 2023 Outokummun Krefeldin tehtaalle Saksaan.

Outokummun tavoitteena alan pienin työtapaturmataajuus vuoteen 2025 mennessä. Tämän vuoden tavoite on alle 1,8 työtapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti.

– Tekoälyn ja robotiikan käyttö turvallisuuden hallinnassa on yksi turvallisuusstrategiamme kulmakivistä. ANYboticsin robotiikkateknologia auttaa meitä parantamaan turvallisuutta vähentämällä työntekijöiden altistumista vaarallisille aineille ja ympäristöille, optimoimaan tuotantoa ennalta ehkäisevällä kunnossapidolla ja pienentämään ympäristövaikutuksia, , Outokummun työturvallisuusjohtaja Thorsten Piniek sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Aloimme tarkastella mahdollisuuksia käyttää tekoälyä turvallisuuden hallinnassa vuonna 2022. Turvallisuusrobotiikka nousi esiin parhaana vaihtoehtona ja ANYbotics soveltuvimpana robotiikan toimittajana.

ANYbotics on kehittänyt vuodesta 2016 alkaen robottiratkaisuja. ANYmal-robotit otetaan nyt käyttöön ensimmäistä kertaa metalliteollisuudessa.

– Outokummun Krefeldin tehtaalla on haastava toimintaympäristö, jossa käsitellään esimerkiksi vaarallisia aineita. Siellä robotti voi todistaa sopivansa teollisuuden olosuhteisiin sekä osoittaa itsenäisyytensä ja integroitavuutensa, ANYboticsin metallialasta vastaava johtaja Luca Niccolini kuvailee.

Tällä hetkellä Outokummulla on käytössä yksi robotti yhtiön Krefeldin tehtaalla Saksassa. Pilottihanketta laajennetaan Suomen ja Ruotsin tehtaille tänä vuonna. Tarkoituksena on ottaa käyttöön yhteensä kolme ANYmal-robottia.

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

– Roboteilla on monia tehtäviä. Ne auttavat lyhentämään aikaa, joka työntekijöiden on vietettävä happoalueilla tarkastusten yhteydessä. Lisäksi ne auttavat pienentämään ylikuumenneiden laakereiden ja moottoreiden aiheuttamia tulipaloriskejä. Robotit voivat myös lyhentää toimintahäiriöihin kuluvaa aikaa, sillä viat voidaan havaita varhaisessa vaiheessa lämpötila- ja ääniprofiilimittauksilla ennen kuin toimintahäiriö pääsee syntymään. Robotit eivät kuitenkaan poista ihmistyön tarvetta, vaikka ne automatisoivatkin joitain osia tarkastustyöstä. Uusien robottien käyttöönotto on yksi lisäaskel kohti entistä turvallisempaa työympäristöä ja parantaa rutiininomaisten prosessien tehokkuutta, Thorsten Piniek sanoo.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.