https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 30.1.2025

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

VTT_valmennus

Kuva: VTT

VTT avaa suomalaisille yrityksille uuden mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa puolustusmarkkinoilla.

Maksuton Dual Use Discovery -valmennusohjelma auttaa siviilialojen yrityksiä tunnistamaan, miten niiden teknologiaa, tuotteita ja osaamista voidaan soveltaa puolustusalan tarpeisiin.

Ohjelma tarjoaa suoraa palautetta puolustusalan asiantuntijoilta, asiantuntijaohjausta ja verkostoitumismahdollisuuksia. Haku ohjelmaan päättyy 16. helmikuuta.

Monet suomalaiset yritykset näkevät puolustusalan markkinoissa kasvupotentiaalia, mutta eivät tiedä, miten niiden osaaminen voisi soveltua alalle.

– Tervetulleita ovat kaikki yritykset ympäri maata, jotka haluavat selvittää, miten tuotteita ja teknologiaa voisi kehittää ja myydä puolustusteollisuuden markkinoille, kertoo VTT:n hautomo- ja kiihdyttämötoiminnan vetäjä Rasmus Basilier.

Hänen mukaansa suomalaisilla yrityksillä on valtava hyödyntämätön potentiaali kaksikäyttöteknologiassa.

Basilier muistuttaa, että tavallisilla siviilialojen yrityksillä on usein teknologiaa, joka voi pienillä muutoksilla soveltua myös puolustuskäyttöön.

"Esimerkiksi maatalouskone voi sopivasti muunneltuna soveltua miinanraivaukseen, tai optiikan tuote voi auttaa rintamalla havaitsemaan vaarallisia kaasuja," hän selittää.

Valmennusohjelman aikana yritykset pääsevät kahdenkeskisiin keskusteluihin puolustusalan asiantuntijoiden kanssa.

– Rajana kaksikäyttöteknologiassa on usein vain mielikuvitus ja oikeiden näkökulmien oivaltaminen, Basilier toteaa.

Valmennus auttaa yrityksiä valmistautumaan myös kansainvälisiin ohjelmiin, kuten Naton DIANA-yrityskiihdyttämöön ja EU:n EUDIS-ohjelmaan.

Suomi on nyt osa DIANA-verkostoa, ja VTT vetää ensi vuonna käynnistyvää DIANA-kiihdyttämöä yhdessä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa.

Valmennus toteutetaan pääosin verkossa ja se on avoin kaikenkokoisille yrityksille, jotka eivät vielä toimi puolustusalan markkinoilla. Ohjelma päättyy huhtikuun lopussa puolustusalan kaksipäiväiseen hackathon-tapahtumaan Etelä-Suomessa.

Valmennusohjelmaan osallistumalla yritykset vahvistavat omia valmiuksiaan hakeutua syvällisiin kehitysohjelmiin, kuten Naton DIANA-yrityskiihdyttämöön ja EU:n EUDIS-ohjelmaan. DIANA-ohjelmiin on tähän mennessä päässyt mukaan neljä suomalaista yritystä. 

VTT:n yhteistyökumppanit kaksoiskäyttöteknologian ohjelmassa:
AaltoES; Business Joensuu, ICT Hub Joensuu ja Borderland; Business Vantaa; Enter Espoo; FiBan; HAMK; Jyväskylän, Kuopion, Porvoon, Rovaniemen ja Tornion kaupungit; Maria01; MUOVA; Oulun yliopisto; Patteri Entrepreneurship Society; Riihimäki DEFINE; Startup Factory Vaasa; Suomen Startup-yhteisö; Team Finland; TESI; Tribe Tampere ja RedBrick; Vaasan yliopisto.

Vaula Aunola

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.