« 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 23 »

21.5.2018 | Tutkimus ja koulutus

Energian oppimispaketti Voimala löytyy jo 160 peruskoulusta

Sähköenergiaan tutustuminen on perinteisesti aloitettu virtapiirin rakentelulla. Energian ja sähkön oppimispaketti Voimala tuo peruskoulun opetukseen uutta näkökulmaa innostamalla oppilaita kokeilemaan ja oivaltamaan itsenäisesti.

18.5.2018 | Tutkimus ja koulutus

Rikasta Pohjoista – varmuutta käyttövarmuuteen

Aikojen saatossa, usean vuoden mietinnän jälkeen Käynnissäpito-seminaari sai uuden muodon. Vuonna 2015 syntyi Rikasta Pohjoista -foorumi, jonka alla tulevienkin vuosien seminaaripäivät järjestetään.

16.5.2018 | Tutkimus ja koulutus

Metsä Group perustaa innovaatioyhtiön, suunnittelee tekstiilikuitua sellusta valmistavaa demonstraatiolaitosta Äänekoskelle

Metsä Group on perustanut uuden innovaatioyhtiön, Metsä Spring Oy:n. Yhtiö sijoittaa uusiin hankkeisiin yhdessä kumppaneiden kanssa tavoitteena kestävään metsäpohjaiseen biotalouteen ja kiertotalouteen liittyvien uusien liiketoimintojen tunnistaminen ja kehittäminen. 

Tekoälyhaaste on saanut liikkeelle jo kymmeniä tuhansia suomalaisia

Reaktorin ja Helsingin yliopiston esittämän tekoälyhaasteen tavoitteena on, että yksi prosentti Suomen väestöstä kouluttautuisi kuluvan vuoden aikana tekoälyn perusteisiin. Haasteen ratkaisemiseksi tarjotaan kaikille avoin, tekoälyn perusteisiin käytännöllisten esimerkkien kautta pureutuva ilmainen Elements of AI -verkkokurssi.

Tutkijat opettavat robotteja tarttumaan

Kosketus ja tarttuminen on yllättävän monimutkainen prosessi. Siksi nykyiset robotit ovat siinä vielä kömpelöitä. Psykologi Jukka Häkkinen ja tekniikan tohtori Jussi Hakala ovat kehittäneet kuvantamismenetelmän ihmiskosketuksen mittaamiseen.

InnoEnergy Suomen markkinoille – tavoitteena tehostaa suomalaisia cleantech-innovaatioita.

Koko Euroopan kestävän energian innovaatiomoottori InnoEnergy laajentaa toimintansa Suomeen solmittuaan sopimuksen Aalto-yliopiston kanssa. InnoEnergy keskittyy Suomessa auttamaan yrityksiä kehittämään ja kaupallistamaan uusia innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja.

Fortum tutkii biomassan tehokkaampaa käyttöä uudessa yhteisyrityksessä Intiassa

Fortum etenee Bio2x-ohjelmassaan perustamalla Numaligarh Refinery Limitedin (NRL) ja Chempoliksen kanssa yhteisyrityksen biojalostamon rakentamiseksi ja käyttämiseksi Intian Assamissa. Fortum investoi hankkeeseen 13,5 miljoonaa euroa, jolla se saa prosentin osuuden yhteisyrityksestä.