« 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 14 »

19.12.2016 | Tutkimus ja koulutus

Bosch kehittää uutta teollisen valmistamisen konseptia - mukana muun muassa TTY

Boschin johtama tutkimuskonsortio kehittää uutta teollisen valmistamisen konseptia. Yksi kumppaneista on Tampereen teknillinen yliopisto. Hankkeen tavoitteena on vähentää tuotannon aloittamiseen ja uudelleenkonfiguroimiseen kuluvaa aikaa ja lisätä sen kannattavuutta.

19.12.2016 | Tutkimus ja koulutus

K-ryhmästä Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja

K-ryhmä on aloittanut joulukuussa seitsemän uuden K-ruokakaupan katolle tulevan aurinkovoimalan rakentamisen. Kesään 2017 mennessä K-ruokakauppojen yhteydessä toimii jo 15 aurinkovoimalaa. Uusien investointien myötä K-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja käyttäjä.

16.12.2016 | Tutkimus ja koulutus

Turkuun halutaan lisää yliopistotason tekniikan alan koulutusta

Turun, Rauman, Uudenkaupungin ja Porin kaupungit, Turun kauppakamari, Varsinais-Suomen liitto ja Turun yliopisto ehdottavat valtiolle teknillisen yliopistotasoisen koulutuksen tarjonnan lisäämistä Turussa. Taustalla ovat positiiviset kasvunäkymät meri- ja metalliteollisuudessa, joiden ansiosta teknisen alan osaajille on lisääntyvää kysyntää.

14.12.2016 | Tutkimus ja koulutus

Kaivosvastuujärjestelmän koulutukset päättyivät, malminetsintää koskeva koulutus valmisteilla

Kaivosvastuujärjestelmää koskevat koulutustilaisuudet saatiin marraskuun lopulla päätökseen. Neliosaisen koulutussarjan aikana käytiin läpi kaivosalan uutta vastuullisuusjärjestelmää koskevat kahdeksan arviointityökalua, jotka kattavat kaivostoiminnan koko elinkaaren.

5.12.2016 | Tutkimus ja koulutus

AEL aloittaa ylikonemestarinkoulutuksen tammikuussa 2017

AEL:n ensi vuoden alussa voimalaitosalan erikoisammattitutkintoon johtava koulutus  tarjoaa konemestarilta ja ylikonemestarilta vaadittavan koulutuksen. Koulutukseen osallistujalla tulee olla valmiina alikonemestarikoulutus tai voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto tai alikonemestarikirja.

5.12.2016 | Tutkimus ja koulutus

Analytiikka on varma tie työllistymiseen

Liiketoiminta-analytiikan osaamisella on ratkaiseva merkitys yritysten menestykseen nyt ja tulevaisuudessa. Tutkimalla ja ymmärtämällä kerättyä tietoa saadaan aikaan kustannussäästöjä, voidaan kehittää uusia innovatiivisia ja usein olemassa olevaan asiakasmassaan sopivia tuotteita ja palveluita, sekä parantaa ja nopeuttaa päätöksentekoa, kertoo professori Mikael Collan Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta (LUT).

21.11.2016 | Tutkimus ja koulutus

Uusi menetelmä langattoman tiedonsiirron häiriöiden havaitsemiseen

Langaton tiedonsiirto tehdasympäristöissä häiriintyy ajoittain haastavien radiosignaalin etenemisolosuhteiden takia. VTT:n tutkija Marina Eskola on kehittänyt uuden menetelmän näiden radiokanavan häiriöiden havaitsemiseksi ja tunnistamiseksi.