https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turun ammattikorkeakoulu kartoittaa Varsinais-Suomen akkuklusterin tilannetta

Akkuala ja sähköistyminen ovat keskeisimpiä kasvualoja Varsinais-Suomessa. eVeto-projektissa selvitetään parhaillaan Varsinais-Suomen alueen akkuklusterin tilannetta ja sitä, minkälaisia tarpeita akkuklusterilla on osaamisen ja työvoiman suhteen. Projektin on määrä päättyä tämän vuoden syyskuussa. 

akku

iStock

Varsinais-Suomen alueella toimii akkutehtaita, jotka työllistävät tuhansia ihmisiä maakunnassa. Koko toimialan hahmottaminen on vaikeaa, sillä alihankintaketjut, osaamistarpeet ja muu aihealueeseen liittyvä liiketoiminta poikkeaa perinteisestä teollisuudesta. 

– Alan toimijat tarvitsevat paljon insinöörityövoimaa, se on selvää. Meille ammattikorkeakouluna on tärkeää ymmärtää, missä maakunnassa mennään akkuteollisuuden osalta ja missä yritykset ovat. Kun nämä asiat tiedetään, voimme suunnitella koulutusta ja sitä, mihin se koulutus suuntautuu, sanoo Turun ammattikorkeakoulun teknologiateollisuuden koulutus- ja tutkimuspäällikkö Mika Lohtander
Liikkumisen sähköistyminen lisää akkujen kysyntää koko maailmassa, minkä vuoksi akkuteollisuus on kasvanut Varsinais-Suomessa voimakkaasti. Vasta viime syksynä Valmet Automotive käynnisti tuotannon toisessa akkutehtaassaan Uudessakaupungissa. Vuosi sitten julkaistu kansallinen akkustrategia ja valtion lähes puolen miljardin euron satsaus alaan ovat myös vauhdittaneet akkuteollisuuden investointeja. 

– Nyt tehtävä selvitystyö vahvistaa Turun ammattikorkeakoulun roolia akkuteollisuuden varteenotettavana yhteistyökumppanina, sanoo Turun ammattikorkeakoulun Tekniikka ja liiketoiminta -sektorin koulutusjohtaja Juha Kontio
Projektissa tehostetaan viestintää alueellisten erityispiirteiden esiintuomiseksi valtakunnallisesti. Tavoitteena on houkutella myös osaajia alueelle. Projektissa tehdään yhteistyötä Varsinais-Suomen liiton kanssa. 

– Akkuteollisuudella on valtava kasvupotentiaali Varsinais-Suomessa. Turun ammattikorkeakoulu on luotettava käytännön osaaja selvityksen tekemiseen, sanoo maakuntajohtaja Kari Häkämies Varsinais-Suomen liitosta. 

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.