https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turun ammattikorkeakoulu kartoittaa Varsinais-Suomen akkuklusterin tilannetta

Akkuala ja sähköistyminen ovat keskeisimpiä kasvualoja Varsinais-Suomessa. eVeto-projektissa selvitetään parhaillaan Varsinais-Suomen alueen akkuklusterin tilannetta ja sitä, minkälaisia tarpeita akkuklusterilla on osaamisen ja työvoiman suhteen. Projektin on määrä päättyä tämän vuoden syyskuussa. 

akku

iStock

Varsinais-Suomen alueella toimii akkutehtaita, jotka työllistävät tuhansia ihmisiä maakunnassa. Koko toimialan hahmottaminen on vaikeaa, sillä alihankintaketjut, osaamistarpeet ja muu aihealueeseen liittyvä liiketoiminta poikkeaa perinteisestä teollisuudesta. 

– Alan toimijat tarvitsevat paljon insinöörityövoimaa, se on selvää. Meille ammattikorkeakouluna on tärkeää ymmärtää, missä maakunnassa mennään akkuteollisuuden osalta ja missä yritykset ovat. Kun nämä asiat tiedetään, voimme suunnitella koulutusta ja sitä, mihin se koulutus suuntautuu, sanoo Turun ammattikorkeakoulun teknologiateollisuuden koulutus- ja tutkimuspäällikkö Mika Lohtander
Liikkumisen sähköistyminen lisää akkujen kysyntää koko maailmassa, minkä vuoksi akkuteollisuus on kasvanut Varsinais-Suomessa voimakkaasti. Vasta viime syksynä Valmet Automotive käynnisti tuotannon toisessa akkutehtaassaan Uudessakaupungissa. Vuosi sitten julkaistu kansallinen akkustrategia ja valtion lähes puolen miljardin euron satsaus alaan ovat myös vauhdittaneet akkuteollisuuden investointeja. 

– Nyt tehtävä selvitystyö vahvistaa Turun ammattikorkeakoulun roolia akkuteollisuuden varteenotettavana yhteistyökumppanina, sanoo Turun ammattikorkeakoulun Tekniikka ja liiketoiminta -sektorin koulutusjohtaja Juha Kontio
Projektissa tehostetaan viestintää alueellisten erityispiirteiden esiintuomiseksi valtakunnallisesti. Tavoitteena on houkutella myös osaajia alueelle. Projektissa tehdään yhteistyötä Varsinais-Suomen liiton kanssa. 

– Akkuteollisuudella on valtava kasvupotentiaali Varsinais-Suomessa. Turun ammattikorkeakoulu on luotettava käytännön osaaja selvityksen tekemiseen, sanoo maakuntajohtaja Kari Häkämies Varsinais-Suomen liitosta. 

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.