« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 14 »

2.11.2016 | Tutkimus ja koulutus

Pudonneet syyslehdet teollisuuden käyttöön

Syksyn pudonneet lehdet sisältävät paljon teollisuuden näkökulmasta kiinnostavia ainesosia, kuten väriaineita, hiilihydraatteja, proteiineja sekä haitallisten bakteerien kasvua estäviä yhdisteitä. Teknologian tutkimuskeskus VTT kehittää parhaillaan lehdille käsittelymenetelmiä, joita esimerkiksi kosmetiikka-, tekstiili-, rehu- ja elintarviketeollisuus voivat tulevaisuudessa hyödyntää.

12.10.2016 | Tutkimus ja koulutus

Uusiutuvia polttoaineita ja kemikaaleja ilmasta aurinkosähköllä

Globaalisti ollaan siirtymässä kohti sähköistyvää ja nettopäästötöntä energiajärjestelmää, jossa energian tuotanto pohjautuu tuuli- ja aurinkovoimaan. Sähköistymisestä huolimatta polttoaineita ja kemikaaleja tarvitaan jatkossakin. Niitä voidaan tuottaa sähköllä ”Power-to-X” -teknologioita hyödyntäen. SOLETAIR on ensimmäinen tähän teknologiaan perustuva pilotti Suomessa.

14.9.2016 | Tutkimus ja koulutus

LUT saa tukea uudelle Energiamarkkinat ja energiajärjestelmät -professuurilleen

Sähköenergialiitto ry Sener rahoittaa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon (LUT) perustettavaa Energiamarkkinat ja energiajärjestelmät -professuuria kolmen vuoden ajan 100 000 eurolla vuodessa. Rahoitukseen sisältyy optiona kaksi lisävuotta, joiden rahoituksen suuruus määräytyy professuurin tulosten perusteella. Professuuri käynnistyy vuoden 2017 alkupuolella.

Maahanmuuttajat nopeasti työelämään - AEL:n HR aamu

AEL:n järjestämässä teollisuuden ja palvelualojen HR Aamussa 25.8.2016 pohdittiin maahanmuuttoa työelämänäkökulmasta. Koulutuksen ja työn kautta maahanmuuttaja kotoutuu nopeammin ammattiin ja osaksi valtayhteisöä.

15.8.2016 | Tutkimus ja koulutus

Suomalaisyritysten kyberpuolustusvalmiuksissa on paljon kehitettävää

IT-palveluyhtiö CGI:n tutkimuksen mukaan suomalaiset johtajat ja asiantuntijat pitävät todennäköisenä, että heidän edustamansa yritys tai julkishallinnon organisaatio joutuu kyberhyökkäyksen kohteeksi vuoden sisällä. Kuitenkin varautuminen kyberuhkiin on jäänyt puutteelliseksi. Erityisen huolestuttavaa on tilanne suomalaisen yhteiskunnan toiminnalle kriittisten toimialojen osalta.

12.8.2016 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto panostaa energia-alan tutkimukseen; VEBIC -laboratorion rakentamiseen

Vaasan yliopiston VEBIC-laboratorion asennustyöt etenivät suunnitelmien mukaisesti Palosaarella, kun paikalle pystytettiin 50 metriä korkea ja 24 tonnia painava savupiippu. Piippu tulee VEBICin polttomoottorilaboratorion käyttöön ja sen on valmistanut ilmajokelainen perheyritys Seipin.

24.5.2016 | Tutkimus ja koulutus

Tuntemalla olosuhteet voit optimoida materiaalit kulutussovelluksiin

Kulumisen testauksella voidaan optimoida materiaalien valintaa erilaisiin käyttötarkoituksiin ja ennakoida kunnossapitojen aikataulutusta.