« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 23 »

20.4.2018 | Tutkimus ja koulutus

Suomi vasta alkutaipaleella tekoälyn huippumaaksi – mahdollisuudet valtavat

Suomalaisilla organisaatioilla on erinomaisia mahdollisuuksia ryhtyä hyödyntämään tekoälyä. Avainasemassa on kyky hallita ja hyödyntää dataa ja huolehtia henkilöstön osaamisesta, tuoreesta raportista selviää.

17.4.2018 | Tutkimus ja koulutus

Vähäpäästöiset energiaratkaisut otettava osaksi aluesuunnittelua

VTT:n erikoistutkija ja diplomi-insinööri Mari Hukkalainen tutki väitöksessään alueiden energiaratkaisuja. Hän kehitti yhdessä tutkimustiimin kanssa energiatehokkaan aluesuunnittelun arviointityökalun, joka tuottaa vertailutietoja päätöksentekijöille. Paikalliset energiaratkaisut avaavat myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

16.4.2018 | Tutkimus ja koulutus

VTT 3D-tulosti älykkään metalliosan: mahdollistaa kehitysaskeleen kohti tekoälyä

Teknologian tutkimuskeskus VTT kehittää tulevaisuuden valmistuskonsepteja ja onnistui 3D-tulostamaan älykkään akselin. Uutta on erityisesti koko prosessin hallintaketju: 3D-tulostus, sensoriteknologia, langaton datansiirto ja kunnonvalvonta samassa kokonaisuudessa. Uudet valmistusmenetelmät mahdollistavat yrityksille uudet liiketoimintamallit ja kilpailuedun kohti tekoälyä.

29.3.2018 | Tutkimus ja koulutus

SSAB ja Ruukki tukevat teräsrakentamisen koulutusta ja tutkimusta Tampereen teknillisessä yliopistossa

Ruukki Construction, SSAB Europe ja TTY-säätiö ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla tuetaan ja vahvistetaan Tampereen teknillisen yliopiston teräsrakentamisen ja teräsrakenteiden koulutusta ja tutkimusta. Sopimus edesauttoi teräsrakentamisen professuurin perustamista Tampereen teknilliseen yliopistoon.

26.3.2018 | Tutkimus ja koulutus

Arctic Drone -ekosysteemi sai Digital innovation Hub -hyväksynnän

Euroopan ensimmäisen drone-liiketoimintaan keskittyneen hubin tavoite on nostaa Suomi drooniteknologian ja siihen kehitettävien palvelujen kärkimaiden joukkoon.

19.3.2018 | Tutkimus ja koulutus

Nopeampia ja parempia biotalousprosesseja mallintamalla

VTT:n erikoistutkija, diplomi-insinööri Kristian Melin on väitöstyössään kehittänyt mallinnus- ja arviointimenetelmän, jonka avulla kehitettävistä biojalostamojen prosesseista voidaan löytää ne, jotka käyttävät raaka-aineen tehokkaimmin, vähentävät eniten kasvihuonekaasupäästöjä tai ovat taloudellisesti kannattavimpia. Lisäksi menetelmä voi nopeuttaa uusien biotalousprosessien kehitystä laboratoriosta tuotantomittakaavaan.

16.3.2018 | Tutkimus ja koulutus

Uusi VEBIC-moottorilaboratorio käynnistyi

Vaasan yliopiston VEBIC-tutkimusalustan moottorilaboratorio on käynnistynyt. Uuteen moottorihalliin on saatu Wärtsilältä käyttöön laiva- ja voimalamoottorina tunnettu 4L20-dieselmoottori. Moottorilaboratorion asennukset valmistuivat vuodenvaihteessa.