https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 26.10.2021

Lapin koulutuskeskus ja Ponsse avasivat simulaatio-oppimisympäristön

Ponsse ja Lapin koulutuskeskus REDU ovat tänään yhteistyössä avanneet edistyksellisen simulaatio-oppimisympäristön Rovaniemellä. Kyseessä on samalla Ponssen historian suurin simulaattorikauppa.

ponsse

Lapin koulutuskeskuksen lehtorit Ilkka Rantahalvari ja Matti Särkelä PONSSE-simulaattoreiden ääressä.

Simulaatio-oppimisympäristö avattiin Ponssen ja REDUn yhteistyöllä. Ponsse toimitti koulutuskeskukselle yhteensä yhdeksän PONSSE-simulaattoria. Simulaattoreista yksi on Basic-mallin simulaattori, kolme Full-mallin simulaattoria ja viisi uutta Multi-simulaattoria. Nyt koulutuskeskuksen varustukseen kuuluu yhteensä 11 PONSSE-simulaattoria. Opiskelijat hyödyntävät laitteita opintopolun eri vaiheissa aina alkuopinnoista vaativimpiin tehtäviin. 

– Uudet laitteet mahdollistavat samanaikaisen kouluttamisen useammalle opiskelijalle kerrallaan. Simulaattoriharjoittelu tukee hyvin metsäkonekoulutuksen koneopetusta ja se antaa hyvät lähtökohdat työskentelylle ennen kuin opiskelijat lähtevät oikean koneen rattiin, kertoo lehtori Ilkka Rantahalvari Lapin koulutuskeskus REDU:lta.

– Simulaattorikoulutus on turvallista, taloudellista ja tehokasta, tiivistää Ponssen Training Development Manager Harri Savonen.

Ponssen simulaattoreissa on uusi virtuaalimaailma, joka vie simulaattoreilla opiskelun uudelle tasolle. Virtuaalimaailman lisäksi uusia ominaisuuksia ovat huoltohenkilöstön koulutukseen diagnostiikkatyökalu ja muun muassa päänseurantaan perustuvaa tekniikkaa niille, jotka eivät pysty käyttämään VR- eli virtuaalitodellisuusominaisuutta.

Lapin koulutuskeskus REDU:lla on meneillään MESOT-investointihanke (Metsäkonesimulaatio - oppimis- ja tutkimusympäristön kehittäminen ja investointiosio). Hankeen tavoitteena on vahvistaa lappilaista metsäkonekoulutusta oppimisympäristöjä sekä eri menetelmiä hyödyntämällä. Ponssen ja REDU:n yhteistyö edesauttaa hankkeen toteutumista merkittävästi.

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.