https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 26.10.2021

Lapin koulutuskeskus ja Ponsse avasivat simulaatio-oppimisympäristön

Ponsse ja Lapin koulutuskeskus REDU ovat tänään yhteistyössä avanneet edistyksellisen simulaatio-oppimisympäristön Rovaniemellä. Kyseessä on samalla Ponssen historian suurin simulaattorikauppa.

ponsse

Lapin koulutuskeskuksen lehtorit Ilkka Rantahalvari ja Matti Särkelä PONSSE-simulaattoreiden ääressä.

Simulaatio-oppimisympäristö avattiin Ponssen ja REDUn yhteistyöllä. Ponsse toimitti koulutuskeskukselle yhteensä yhdeksän PONSSE-simulaattoria. Simulaattoreista yksi on Basic-mallin simulaattori, kolme Full-mallin simulaattoria ja viisi uutta Multi-simulaattoria. Nyt koulutuskeskuksen varustukseen kuuluu yhteensä 11 PONSSE-simulaattoria. Opiskelijat hyödyntävät laitteita opintopolun eri vaiheissa aina alkuopinnoista vaativimpiin tehtäviin. 

– Uudet laitteet mahdollistavat samanaikaisen kouluttamisen useammalle opiskelijalle kerrallaan. Simulaattoriharjoittelu tukee hyvin metsäkonekoulutuksen koneopetusta ja se antaa hyvät lähtökohdat työskentelylle ennen kuin opiskelijat lähtevät oikean koneen rattiin, kertoo lehtori Ilkka Rantahalvari Lapin koulutuskeskus REDU:lta.

– Simulaattorikoulutus on turvallista, taloudellista ja tehokasta, tiivistää Ponssen Training Development Manager Harri Savonen.

Ponssen simulaattoreissa on uusi virtuaalimaailma, joka vie simulaattoreilla opiskelun uudelle tasolle. Virtuaalimaailman lisäksi uusia ominaisuuksia ovat huoltohenkilöstön koulutukseen diagnostiikkatyökalu ja muun muassa päänseurantaan perustuvaa tekniikkaa niille, jotka eivät pysty käyttämään VR- eli virtuaalitodellisuusominaisuutta.

Lapin koulutuskeskus REDU:lla on meneillään MESOT-investointihanke (Metsäkonesimulaatio - oppimis- ja tutkimusympäristön kehittäminen ja investointiosio). Hankeen tavoitteena on vahvistaa lappilaista metsäkonekoulutusta oppimisympäristöjä sekä eri menetelmiä hyödyntämällä. Ponssen ja REDU:n yhteistyö edesauttaa hankkeen toteutumista merkittävästi.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.