https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 17.1.2022

Vaasan yliopiston maisterit ja diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin

Valtakunnallisen uraseurannan tulokset osoittavat, että Vaasan yliopistosta valmistuneet maisterit ja diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin. Vastanneista 97,5 prosenttia oli työllistyneenä vastaushetkellä.

panorama_ilmakuva

Suuri osa – reilut 44 prosenttia vastanneista – työllistyy Pohjanmaan maakuntaan valmistumisen jälkeen. Toiseksi eniten valmistuneet työllistyvät Uudenmaan alueelle (noin 26 %). Erityisesti tekniikan alalta valmistuneet työllistyvät pääsääntöisesti Pohjanmaan yrityksiin, sillä vastanneista peräti 71 prosenttia kertoo jääneensä Pohjanmaalle. Myös hallintotieteissä jopa 60 prosenttia on jäänyt Pohjanmaan maakuntaan. Kauppatieteiden maistereista 40 prosenttia on suunnannut Uudellemaalle ja 37 prosenttia jäänyt Pohjanmaan maakuntaan. Viestintätieteissä tilanne on tasan Pohjanmaan ja Uudenmaan välillä.

– Uraseuranta todistaa, että Vaasan yliopistosta valmistuvat työllistyvät hyvin etenkin Pohjanmaan alueen yrityksiin ja organisaatioihin. Yliopiston koulutus palvelee hyvin esimerkiksi alueen energia-alan tarpeita, kertoo asiantuntija Sunna Vainiomaa.

Valmistuneet ovat myös tyytyväisiä tutkintoonsa, sillä he antavat asteikolla 1–6 tutkintonsa arvosanaksi 4,7. Uraseurantakyselyyn vastasi 38 prosenttia vuonna 2015 Vaasan yliopistosta ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista.

– Vaasan yliopistolle on tärkeää tietää, minne ja miten valmistuneet sijoittuvat. Olemme tyytyväisiä, että tarjoamme sellaista koulutusta, jota sekä valmistuneet että yhteiskunta tarvitsevat. Seuraamme, mitä tulevaisuuden trendejä työmarkkinoilla on, ja reagoimme opetuksessamme niihin, sanoo yliopiston vararehtori Annukka Jokipii.

Seuraava uraseurantakysely on jo lähetetty syksyllä kaikille vuonna 2016 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille. He ovat saaneet tietoa kyselystä joko tekstiviestillä tai perinteisen postin välityksellä.

Uusimmat artikkelit

29.11.2022 | Alan Uutiset

Wärtsilä liittoutuu suomalaisen Hycamiten kanssa vetytuotannon kehittämiseksi

Konseptissa hyödynnetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

Stora Enso uudisti Imatran tehtaiden puunkäsittelyn – vettä kuluu 500 miljoonaa litraa vähemmän vuodessa

Stora Enson Imatran tehtaiden käyttämät puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Viranomaiselta hyväksyntä: Helen siirtää käyttö- ja kunnossapitopalveluita Enersenselle

Helen ostaa palvelut jatkossa Enersense IN Oy:ltä. Sopimuksen kesto on vähintään neljä vuotta.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.