https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 17.1.2022

Vaasan yliopiston maisterit ja diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin

Valtakunnallisen uraseurannan tulokset osoittavat, että Vaasan yliopistosta valmistuneet maisterit ja diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin. Vastanneista 97,5 prosenttia oli työllistyneenä vastaushetkellä.

panorama_ilmakuva

Suuri osa – reilut 44 prosenttia vastanneista – työllistyy Pohjanmaan maakuntaan valmistumisen jälkeen. Toiseksi eniten valmistuneet työllistyvät Uudenmaan alueelle (noin 26 %). Erityisesti tekniikan alalta valmistuneet työllistyvät pääsääntöisesti Pohjanmaan yrityksiin, sillä vastanneista peräti 71 prosenttia kertoo jääneensä Pohjanmaalle. Myös hallintotieteissä jopa 60 prosenttia on jäänyt Pohjanmaan maakuntaan. Kauppatieteiden maistereista 40 prosenttia on suunnannut Uudellemaalle ja 37 prosenttia jäänyt Pohjanmaan maakuntaan. Viestintätieteissä tilanne on tasan Pohjanmaan ja Uudenmaan välillä.

– Uraseuranta todistaa, että Vaasan yliopistosta valmistuvat työllistyvät hyvin etenkin Pohjanmaan alueen yrityksiin ja organisaatioihin. Yliopiston koulutus palvelee hyvin esimerkiksi alueen energia-alan tarpeita, kertoo asiantuntija Sunna Vainiomaa.

Valmistuneet ovat myös tyytyväisiä tutkintoonsa, sillä he antavat asteikolla 1–6 tutkintonsa arvosanaksi 4,7. Uraseurantakyselyyn vastasi 38 prosenttia vuonna 2015 Vaasan yliopistosta ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista.

– Vaasan yliopistolle on tärkeää tietää, minne ja miten valmistuneet sijoittuvat. Olemme tyytyväisiä, että tarjoamme sellaista koulutusta, jota sekä valmistuneet että yhteiskunta tarvitsevat. Seuraamme, mitä tulevaisuuden trendejä työmarkkinoilla on, ja reagoimme opetuksessamme niihin, sanoo yliopiston vararehtori Annukka Jokipii.

Seuraava uraseurantakysely on jo lähetetty syksyllä kaikille vuonna 2016 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille. He ovat saaneet tietoa kyselystä joko tekstiviestillä tai perinteisen postin välityksellä.

Uusimmat artikkelit

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

16.5.2022 | Tutkimus ja koulutus

Hiilineutraalien prosessien materiaalitutkimukselle merkittävä TK-rahoitus Business Finlandilta

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen MASCOT-projektille, joka vastaa tulevaisuuden kiertotalousprosessien ja vetyteknologioiden tuomiin materiaalien käytettävyyshaasteisiin ja luo tietopohjan niiden luotettavuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Rakennusteollisuus RT:n Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

Rakennusteollisuus RT:n järjestämää Turvallisuusviikkoa vietetään 16.-22.5.2022, jolloin rakennusalalla kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen. SRV käynnistää samalla koko loppuvuoden kestävän kampanjan Oikeus hyvään työpäivään.

16.5.2022 | Alan Uutiset

Olli Sippula polttoprosessien päästöjen professoriksi

Polttoprosessien päästöillä on monia haittavaikutuksia ja niiden hallintaan tarvitaan uusia menetelmiä.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.

Parikkalan vesihuollon ja Digitan yhteistyö edennyt mallikkaasti – “Käytännön hyöty merkittäviä”

Digita ja Parikkalan vesihuolto solmivat yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista vuonna 2020. Onnistunut pilottivaihe päättyi viime vuonna ja tulevina vuosina tavoitteena on asentaa noin 900 etäluettavaa mittaria.

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.